Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
S'aprova la moció de la CUP de Molins per la llibertat de l'Amadeu Casellas
06 des 2009
NOTA DE PREMSA
El ple municipal de Molins de Rei demana la llibertat d’Amadeu Casellas
En el passat ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei del 2 de desembre de 2009 es va aprovar una moció de la CUP per demanar la llibertat del pres anarquista Amadeu Casellas. Aquesta moció va ser proposada pel grup de suport de Molins de la campanya per la Llibertat de l’Amadeu i des de la CUP la vàrem presentar al ple municipal. Va rebre 14 vots a favor (CUP, ERC, CiU, Iniciativa i Esquerra) i 5 abstencions (PSC, PP)

Evidentment, la CUP també compartim plenament el contingut de la moció ja que entenem que el cas de l’Amadeu és una prova més que posa en evidència, un cop més, aquest “suposat” estat de dret i aquesta falsa democràcia.

Malgrat que la moció va ser modificada per tal què pogués ser aprovada justificant la petició de llibertat per raons humanitaries, des de la CUP entenem que existeixen moltes raons per demanar la llibertat immediata d’en Amadeu Casellas, tant per motius legals reconeguts en la mateixa legislació, com per motius polítics i de classe.

Mantenir a l’Amadeu en la presó només té una clara justificació, que no és una altre que criminalitzar i perseguir a totes aquelles persones que s’enfronten a l’estat i al capitalisme. Aquest fet encara és més evident avui en dia veient casos com que el Sr. Millet continua en llibertat després que la classe política estigués anys mirant cap a una altra banda.

Des de la CUP ens felicitem doncs per l’aprovació de la moció perquè entenem què cal denunciar aquesta situació en qualsevol instència i és important que també les administracions es posicionin en aquest sentit. Esperem que es repeteixin aquests posicionament en altres ajuntaments per tal de poder trencar el silenci mediàtic que envolta aquest cas.

Més informació: http://llibertatamadeu.blogspot.com/


Els hi adjuntem a aquesta nota la següent documentació:
•     Moció de la CUP presentada en el ple municipal

Per qualsevol aclariment o dubte sobre el tema poden contactar amb nosaltres.

Atentament,

Candidatura d'Unitat Popular de Molins de Rei
http://molins.cup.cat/


Moció del grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) per demanar la llibertat d'Amadeu Casellas

Amadeu Casellas és un pres anarquista que fa més de 23 anys que està a la presó, malgrat haver depassat el límit màxim de compliment de condemna (23 anys de presó i 9 anys de redempcions). El retenen amb l'excusa que li queden causes pendents, tot negant li la presumpció d'innocència. Tampoc se li permeten el permisos de sortida que li permetrien demostrar que té feina, casa i arrelament i per tant accedir al tercer grau que segons les lleis li pertoca.

L'Amadeu no ha deixat mai de denunciar les constant irregularitats que es cometen amb tota impunitat a dins de les presons tot reclamant els drets de les persones preses. Per reclamar aquests drets a protagonitzat nombroses vagues de fam. Les últimes vagues de fam han fet que ja hagi acumulat més de 200 dies sense menjar des de l'agost del 2008 fins ara.

A l'agost del 2008 va deixar la vaga a canvi d'establir un pla d'actuació, avalat per Ignasi Garcia Clavel representant de la Sindicatura de Greuges, per tal que a la primavera de 2009 obtingués els permisos que li portarien a la llibertat, aquest pacte s'ha incomplert tot hi que l'Amadeu va complir la seva part i per això de nou s'ha vist obligat a iniciar una altra vaga de fam, aquesta última ha estat de 99 dies i amb conseqüències neurològiques irreversibles.

A tot això i hem d'afegir que el seu únic delicte ha estat l'atracament de bancs entre els anys 70 i 80 per a finançar lluites obreres del moment i sense cap acusació per delicte de sang.

La defensa i la solidaritat cap al cas de l'Amadeu està sent perseguida i criminalitzada, els advocats es veuen amenaçats i a la mare. amics i amigues se'ls nega des de fa més d'un any una entrevista amb algun responsable d'Institucions Penitenciàries que els puguin explicar perquè no se li concedeix la llibertat a l'Amadeu o si mes no quan se li concedirà.

Per tot això des del grup municipal de la CUP proposem l’adopció dels següents acords:

1.     Que l'Ajuntament de Molins de Rei demani per motius humanitaris* la llibertat immediata d'Amadeu Casellas
2.     Que l'ajuntament de Molins de Rei demani a Institucions Penitenciàries que concedeixi de manera urgent una entrevista amb familiars i membres de l'assemblea de suport per tal d'informar de la seva situació.
3.     Traslladar aquest acord a l'assemblea de suport i a la Direcció General d'Institucions Penitenciàries.

14 VOTS A FAVOR: CUP (1), CiU (3), ERC (3), Iniciativa i Esquerra (3)
5 ABSTENCIONS: PSC (4), PP (1)
No van assistir al ple municipal dos regidors/es del PSC

*Afegit a petició del grup municipal d’IiE per tal d’arribar a un consens
Mira també:
http://llibertatamadeu.blogspot.com/
http://molins.cup.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: S'aprova la moció de la CUP de Molins per la llibertat de l'Amadeu Casellas
06 des 2009
A veure si tots plegats comencem a prendre consciència de la importància de la solidaritat en els casos repressius i ens donem suport mutu, només que sigui presencial és suficient, però aixó com a mínim!

Llibertat Amadeu Caselles!
Llibertat Presos Politics de l'EI!
Re: S'aprova la moció de la CUP de Molins per la llibertat de l'Amadeu Casellas
06 des 2009
No sé perquè feu guinyos als anarkas, si després treuen fanzines amb articles com escup a les cup entre altres. Ells han triat anar a la seva onda i insultar a tot cristo, pues que es quedin sols com ho estan amb concentracions de 50 personas maxim.
Re: S'aprova la moció de la CUP de Molins per la llibertat de l'Amadeu Casellas
06 des 2009
anarkassss o seaa tio k guai k soy con mi camiseta del ché y mi boina d lenin..
a qui et refereixes quan dius "ells" pq si no t refereixes a cap grup concret, sinó al col·lectiu anarquista en general, trobo k el teu raonament, és d'una profunditat intel·lectual de dimensions inescrutables...
Re: S'aprova la moció de la CUP de Molins per la llibertat de l'Amadeu Casellas
06 des 2009
Aquí ningú fa guinyos, aquí apliquem la coherència i la solidaritat que no és més que la tendresa dels pobles. Tu et fas dir comunista però de fet ets un babau.

Solidaritat amb l'Amadeu.

Per cert, comunista, entens el significat d'Unitat Popular? Crec que no... Visca les CUp lliures d'ignorants sectaris. Preferixo mil vegades l'anarquista del primer post, que la xusma com tu.
Re: S'aprova la moció de la CUP de Molins per la llibertat de l'Amadeu Casellas
06 des 2009
Independentista: una cosa és la Unitat Popular i una altra molt diferent és la Unitat Frikilar. Cal tenir-ho present.
Re: S'aprova la moció de la CUP de Molins per la llibertat de l'Amadeu Casellas
06 des 2009
Em sorpren la falta de respecte vers les altres ideologies que mostreu alguns. En serio haurem de començar a definir lo de la Unitat Popular perquè sembla que molts en teniu un concepte molt sectari i escarransit... Jo i 5 més fem la unitat popular i als 2 d'allà no els crido perquè són un frikis perquè són poquets... Si els vostres arguments sempre es basen en la mida... no anirem mai enlloc.

Per poder aglutinar primer cal respecte. Si alguns integrants d'una ideologia no són respectuosos ens haurem de discutir/barallar amb ells, no amb la ideologia. Per la mateixa lògica hom s'hauria de distenciar del comunisme perquè existeixen la UCE, IU i altres perles.

Per altra banda, em sorpren que ningú més li hagi comentat al tal comunista que:

1. A Molins de Rei la CUP actua de forma coherent al presentar una moció en favor d'una persona represaliada. Els drets humans s'han de fer respectar sempre

2. Estem fent politica de llarg abast i no simples accions propagandístiques. La Unitat Popular és integradora i no excloent com voleu pretendre. Des de la minoria independentista no es pot menysprear a la minoria anarquista.

Necessitem un debat serios sobre la Unitat Popular que ja fa anys que construïm. De fet l'EI és un conglomerat de persones provinents de diferents ideologies: leninistes, trotskistes, llibertaris, ecologistes... i molts d'aquests no tolerem les actituds estalinistes.
Re: S'aprova la moció de la CUP de Molins per la llibertat de l'Amadeu Casellas
06 des 2009
independentista. L'amadeu mereix solidaritat com a ésser humà. No com a anarquista. Els anarques consdideren a la gent de l'EI poc menys que estalinistes, Tingue-ho present
Re: S'aprova la moció de la CUP de Molins per la llibertat de l'Amadeu Casellas
07 des 2009
No al ser anarquista per solidaritzar-se amb un pres. Cal que "siguin dels nostres" per donar-los-hi recolzament??

No sóc afí a la CUP però els felicito per la iniciativa

SOLIDARITAT JA
Sindicat Terrassa