Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Jaume absolució: Ser independentista no és cap delicte
04 des 2009
Aquest dijous 3 de desembre es va presentar la campanya de solidaritat i defensa d'en Jaume Soler, militant d'Endavant i la CUP de Terrassa, encausat en el cas de la pantalla.

En un acte que es va fer a la Biblioteca Central de Terrassa, el propi Jaume, un membre de SAT, una membre d'Alerta Solidària i un advocat van explciar el cas i van denunciar que el processament del militant independentista té una base clarament política.
20091203 - presentacio camp pantalla terrassa.jpg
Es va recordar que els esdeveniments s'havien produit arran del fet que l'Ajuntament de Terrassa, en una decisió àmpliament criticada, havia organitzat un acte d'exaltació espanyolista davant el qual nombrosos terrassencs i terrassenques s'havien mostrat en contra, i Endavant havia convocat una concentració de protesta. En conseqüència es va denunciar que la detenció i procés d'en Jaume, encara ara sense càrrecs concrets ja que ni era a la ciutat aquell dia, només es pot entendre com una represàlia política.

Comunicat de Suport de la Solidaritat Antirepressiva de Terrassa:

"A 4 mesos de la detenció del company Jaume Soler acusat de provocar un incendi a la pantalla que Ajuntament de Terrassa i Telecinco van instal·lar al centre de la ciutat per donar suport a la sel·lecció espanyola, volem RECORDAR que:

*

L’Ajuntament va passar per alt la divisió interna dins del consistori respecte a la idoneïtat de l’acte (tret del PP, els altres grups polítics es van manifestar en contra).

jaume 1


jaume lliure!

* L’Ajuntament va finançar l’acte pagant el lloguer de la pantalla que Telecinco volia fer servir per veure el partit. Mentre es retallen els pressupostos dels projectes socials municipals en temps de crisi ,es financen actes com aquests.

*

Que diversos col·lectius i persones de la ciutat, convocades per Endavant, van mostrar el seu rebuig a la retransmissió del partit sota el lema "STOP ESPANYOLISME", de forma pacífica i totalment envoltats per agents de paisà i d’altres uniformats.

Així mateix, REBUTGEM la detenció i les mesures legals aplicades cap al nostre company ja que:

*

La detenció suposa una persecució política cap a un reconegut independentista de la ciutat, així com una persecució cap a tots i totes aquelles que mostren el seu rebuig cap a la simbologia espanyola.
*

En Jaume té un domicili i una feina àmpliament conegudes (arrelament social), i per tant el risc de fuga i la mesura d’anar a firmar cada 15 dies respon a altres qüestions. Que davant d’aquest fet s’ha presentat un recurs que 3 mesos després ha estat rebutjat. Crida l’atenció la comparativa entre les mesures preses en aquest cas i en d’altres (per exemple cas Palau de la Música)
*

La demora de la fiscalia del cas, que encara no ha fet públic dels delictes que acusa a en Jaume, són reflex que la detenció va ser arbitrària i un nou cas de persecució política a col·lectius i militants.

PER TOT AIXÒ, considerem que és a l’Ajuntament de Terrassa a qui correspon donar explicacions sobre actes d’exaltació de l’espanyolisme i de clara provocació que acaben comportant incidents com els del passat mes de juny. Cal recordar l’actitud de la cadena Telecinco respecte a la llengua catalana mitjançant la seva firma al Manifiesto Por una Lengua Común.

AIXÍ MATEIX, aquest cas s’encabeix dins de la repressió que l’Estat Espanyol dur a terme cap a tot aquell que rebutgi públicament la seva simbologia, que en els últims anys són molts casos als Països Catalans: cas bandera (també amb una clara responsabilitat del consistori) , crema fotos del rei, toro Osborne, pantalla Telecinco,…

Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) volem mostrar tot el nostre suport cap al company Jaume i cap a tots aquells col·lectius que dia a dia mostren el seu rebuig a les múltiples formes d’opressió, i en especial al rebuig cap a la simbologia espanyola."


VÍDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=dnx5PVjnE2c&feature=player_embedded
Mira també:
http://www.endavant.org/
http://nacional.cup.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Jaume absolució!
04 des 2009
Tot el suport pel nostre estimat company. Com amb tots i totes les companyes de lluita. Perquè no deixar-les soles davant la repressió ÉS UNA PART INDESTRIABLE de la lluita. Ànims i endavant!
Re: Jaume absolució: Ser independentista no és cap delicte
05 des 2009
Un altre muntatge policial, a saber si no va ésser un cortocircuit el causant de l'incendi, de Telecinco qualsevol es creu res.
Sindicat Terrassa