Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
FEL-CAT: Manifestació 3-D: Comunicat
03 des 2009
Bolonya ni abans ni ara!
Autoorganització i acció!
Prou repressió estudiantil!
FEL.bmp
Les facultats, a dia d’avui, i igual que tot el sector anomenat “públic”, són carn de canó pels processos d’adaptació neoliberals. Totes nosaltres patim dia rere dia polítiques econòmiques que, fetes a esquenes nostres, s’afermen en el poder empresarial a les nostres vides. És aquest el cas de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), que implica l’obertura de les universitats a les empreses. Des de la Federació d’Estudiants Llibertàries (FEL) no ens volem sotmetre a aquest procés que ja ens han imposat. Creiem que la privatització dels espais públics suposa una imposició més greu de la lògica mercantilista a uns centres que haurien de ser populars. És palès que l’Estat, administrador del “sector públic”, potencia constantment el procés de privatització, fet que manifesta el seu paper de guardià dels beneficis empresarials, alhora que el fa enemic de les que defensem els interessos populars. És aquesta la raó per la qual veiem en el sector públic-estatalista una forma més d’opressió i control econòmic cap al poble que és precís eliminar. L’Estat i les empreses, l’esfera pública i la privada, corresponentment, son òrgans amb mecanismes de control que asseguren el sistema capitalista, i que hem de superar entre totes amb la finalitat de crear aparells populars.
Des de la FEL fem una crida a l’autoorganització de les estudiants, en assemblees horitzontals, que facin fora tot indici d’autoritat. Creiem en un assemblearisme basat en el consens. La lluita ha de portar-se a terme mitjançant l’autonomia de les assemblees respecte qualsevol forma de control. És aquesta la raó per la que veiem en l’autogestió l’avanç d’una veritable alternativa alliberada de qualsevol dependència. Si no fem nostra aquesta via, sempre ens trobarem amb límits que retallin la nostra llibertat. Tanmateix volem mostrar el rebuig general cap a les autoritats de les Universitats catalanes, les quals van afrontar i afronten les reivindicacions estudiantils amb perspectives i pràctiques repressives, causant atemptats en contra de la llibertat de totes aquelles persones que ens manifestem obertament en contra de l’Espai Europeu d’Educació Superior.
Bolonya ni abans ni ara!
Autoorganització i acció!
Prou repressió estudiantil!
www.fel-web.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: FEL-CAT: Manifestació 3-D: Comunicat
03 des 2009
AUPA LA FEL!
Contracomunicat
03 des 2009
Això és un comunicat? De debò?

La vostra manca total d'anàlisi més enllà de quatre consignes pamfletàries, el situacionisme que apliqueu sistemàticament i el sectarisme recalcitrant dels vostres plantejaments no han donat més resultats que l'aïllament de la massa estudiantil i la marginalitat perpètua.

La manifestació d'avui ha estat un enorme fracàs, en bona mesura, per la vostra manera patètica i infantil de plantejar la lluita. La vostra, la del SEPC i la de tants altres "agents" del moviment estudiantil que dia a dia s'asseguren que tot plegat continuï sent cosa d'una porció minúscula de la comunitat universitària.

La història posarà tothom al seu lloc.
Re: FEL-CAT: Manifestació 3-D: Comunicat
03 des 2009
per en "Gramsci" (que petulant, per favor!):

oh gran gurú del marxisme, il·lustrans des del teu espai a la biblioteca del marxisme autèntic quin és el camí a seguir.

i deixa'ns a la resta fer feina per canviar la societat en què vivim! independència i socialisme! i constuir la universitat que volem!
Re: FEL-CAT: Manifestació 3-D: Comunicat
03 des 2009
dacord am lanterior.. crec k Gramsci no hagués coincidit amb el seu homònim d x aki per res del món.. per favor.. Jo crec k el camí de la FEL és sempre el camí de més enllà.. és el meu ideal més gran, l'ideal llibertari.. ara per ara, personalment penso k asiprar a tot o res, és certament una aposta diguem forta, però tanmateix és totalment necessària pq no s'adormin aquesta colla d malparits k pretenen decidir per naltres. l'autogestió és molt important, així com el poder popular.. crec k és el camí a seguir i no hi ha més.. la resta és reformisme.. i penso k encara no hem comprès bé els fets revolucionaris k ens han precedit durant el segle XX, començant xl 37 i akabant per la banlieu, passant x Cuba i el del maig del 68. visca el situacionisme senyor!

i jo trobo k la mani d'avui ha estat un èxit.. el k k no ha sortit massa als mass-mierda, no? eno.. ja ho farem sortir naltres als nostres mitjans..
salut
Sindicat Terrassa