Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
La Coordinadora Obrera Sindical estrena nova web
02 des 2009
Aquesta darrera setmana un nou espai web s’ha obert dins del moviment independentista d’esquerres català, el del web de la Coordinadora Obrera Sindical, sindicat de classe dels Països Catalans.
111791_1rdemaig2008castello1.jpg
Reproduïm el text de presentació de la COS:

La COORDINADORA OBRERA SINDICAL (COS) és una organització sindical que lluita per la defensa i millota dels interessos dels treballadors i les treballadores. La COS nasqué l’abril de 1987 i es declara hereva del sindicalisme de classe i nacional històric (SOC, CCTT, CSTC…) i de les diverses i plurals expressions que l’han encarnat.

ELS EIXOS DE LA NOSTRA LLUITA SÓN:

La Independència. La COS és orgànicament i funcional independent de les administracions i de les patronals, així com de tot tipus d’organització: política, religiosa, econòmica, grup de pressió, etc.

La Defensa dels treballadors i de les treballadores. Defensem l’acció organitzada de la classe treballadora en la salvaguarda, tutela, suport i promoció dels seus interessos fins al nostre alliberament com a classe en tots els terrenys, però especialment en el nacional, l’econòmic, el social i el laboral, en la perspectiva d’una democràcia socialista, és a dir, d’una societat sense classes.

La Unitat territorial. El nostre àmbit d’actuació és el de la nació catalana, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Entenem que, malgrat les divisions administratives i polítiques, aquest territori representa una unitat social i econòmica a tots els nivells, i que per tant, ens calen organitzacions d’àmbit nacional complert, tant a nivell polític com sindical que responguen a les necessitats reals del territori. És per això que l’àmbit d’actuació irrenunciable de la COS és el del conjunt de la nostra nació. Així mateix, en aquest sentit, donarem suport a totes les iniciatives que tendeixen a trencar les divisions que ens separen i que treballen per la unitat territorial.

PER QUÈ APOSTEM?

Per un sindicalisme alternatiu que no viu de les subvencions, que s’autofinança, per un funcionament assembleari -com a mètode de participació, consulta i decisió- contrari a la professionalització de la lluita sindical; i partidari de la rotació i revocabilitat de les responsabilitats directives a tots els nivells del sindicat i de la vida sindical a l’empresa i a la societat.

Per la solidaritat internacionalista. Treballem agermanats amb tots els treballadors i les treballadores de les altres nacions dels estats francès i espanyol i del món sencer, ja que només la solidaritat ens portarà a la nostra emancipació, sobretot ara per poder encarar amb garanties la globalització econòmica i la seua deriva neoliberal.

Per una societat no sexista. Lluitem per la plena igualtat de drets i d’oportunitats entre dones i hòmens i potenciem la participació paritària d’ambdós sexes en tots els òrgans del sindicat i de la societat.

Per l’equilibri amb la natura. La defensa de la naturalesa a través de la lluita ecològica és una prioritat perquè el desenvolupament humà no pot fer-se des d’una òptica economicista espoliant els recursos fins el seu esgotament. Es tracta d’una lluita per la democratització d’un consum racional i contra les grans empreses que abarateixen costos a canvi del patrimoni de tots.

Per la sobirania nacional. El poder de decisió de la societat catalana en el marc dels estats espanyols i francès (i europeu) és inexistent. Per això, des de la nostra perspectiva sindical, treballem per una legislació laboral i econòmica que ens siga pròpia, per un marc de relacions laborals propi, on els treballadors i les treballadores disposem dels nostres òrgans de decisió. No volem que allò que ens afecta més directament siga decidit -a les nostres esquenes- a París o a Madrid.

Per la diversitat. Assumim el respecte per totes les creences ètiques, religioses, filosòfiques… de l’afiliació. En aquest sentit, ens comprometem a defensar els treballadors i les treballadores immigrants, garantint-los la plena igualtat de drets dins de la nostra organització, alhora que lluitem per la convivència i la unitat de drets en el nostre país i a lluitar, amb fermesa, contra tota manifestació, declaració o acció de continguts o motivacions xenòfobs o feixistes. Perquè entenem que el rebuig a l’immigrant no és sinó que una manifestació més de l’explotació de classe.

QUÈ ET PROPOSEM?

- L’eficàcia de l’acció col.lectiva i la possibilitat de participar en l’organització -des de la pròpia empresa, l’estructura territorial / sectorial o a nivell nacional- del sindicat.

- La garantia de la llibertat d’expressió, del respecte a la pluralitat i la possibilitat de participar, a tot nivell, en el funcionament, debat intern, tasques i/o accions del sindicat.

- La informació i formació sindical, a través dels mitjans -escrits, informàtics, publicacions…- o activitats, debats, cursos… que disposa el sindicat.

- L’assessorament jurídic en qualsevol punt del nostre àmbit territorial.

- La solidaritat efectiva del sindicat en favor de qualsevol afiliat quan aquest passe dificultats a causa de la seva actuació sindical o en defensa dels principis i finalitats que inspiren la COS.

És per això que et demanem que t’unisques a nosaltres. Cal treballar per un sindicalisme d’àmbit nacional, contrari a tota injustícia, que pose en pràctica la solidaritat i el suport mutu enfront l’individualisme i la competivitat imperant.

Organitzem la nostra força, construim el sindicalisme de classe i nacional!
Mira també:
http://www.universitat.cat/ucpc/?p=965

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Coordinadora Obrera Sindical estrena nova web
02 des 2009
web:

http://sindicatcos.cat/
Re: La Coordinadora Obrera Sindical estrena nova web
02 des 2009
No entenc aquest comunicat semi-oficial.

En tot cas felicitats pel web...
Re: La Coordinadora Obrera Sindical estrena nova web
02 des 2009
No és cap comunicat, é senzillament un copy-paste de la notícia que hi ha a la web de la UCPC, tal i com pots veure a l'enllaç.

Salut!
Re: La Coordinadora Obrera Sindical estrena nova web
02 des 2009
Hi falten enllaços a Mitjans d'informació i comunicació

felicitats
salut

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more