Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
(TERRASSA) Dijous 3 Desembbre:Roda Premsa "Jaume Absolució. Ser independentista no és cap delicte"
02 des 2009
Des de SAT i Alerta Solidària iniciem la campanya de solidaritat i defensa d'en Jaume de Terrassa, militant d'Endavant, encausat en el cas de la pantalla.
1_Cartell_pantalla_3_Des[1].doc
Cartell pantalla 3 Des[1].doc (172 KiB)
Iniciem la campanya amb un acte/roda de premsa el DIJOUS 3 DESEMBRE a les 19h a la Biblioteca Central de Terrassa, al costat de RENFE TERRASSA.

En l'acte hi participaràn el pròpi Jaume, un membre de SAT, una membre d'Alerta Solidària i un advocat.

Fem una crida a tot aquell que pugui venir, ja que davant la repressió, la solidaritat és la nostra millor arma.



JAUME ABSOLUCIÓ
Ser independentista no és cap delicte
A 4 mesos de la detenció del company Jaume Soler acusat de provocar un incendi a la pantalla que Ajuntament de Terrassa i Telecinco van instal·lar al centre de la ciutat per donar suport a la sel·lecció espanyola, volem RECORDAR que:
- L’Ajuntament va passar per alt la divisió interna dins del consistori respecte a la idoneïtat de l’acte (tret del PP, els altres grups polítics es van manifestar en contra).
- L’Ajuntament va finançar l’acte pagant el lloguer de la pantalla que Telecinco volia fer servir per veure el partit. Mentre es retallen els pressupostos dels projectes socials municipals en temps de crisi ,es financen actes com aquests.
- Que diversos col·lectius i persones de la ciutat, convocades per Endavant, van mostrar el seu rebuig a la retransmissió del partit sota el lema “STOP ESPANYOLISME”, de forma pacífica i totalment envoltats per agents de paisà i d’altres uniformats.
Així mateix, REBUTGEM la detenció i les mesures legals aplicades cap al nostre company ja que:
- La detenció suposa una persecució política cap a un reconegut independentista de la ciutat, així com una persecució cap a tots i totes aquelles que mostren el seu rebuig cap a la simbologia espanyola.
- En Jaume té un domicili i una feina àmpliament conegudes (arrelament social), i per tant el risc de fuga i la mesura d’anar a firmar cada 15 dies respon a altres qüestions. Que davant d’aquest fet s’ha presentat un recurs que 3 mesos després ha estat rebutjat. Crida l’atenció la comparativa entre les mesures preses en aquest cas i en d’altres (per exemple cas Palau de la Música)
- La demora de la fiscalia del cas, que encara no ha fet públic dels delictes que acusa a en Jaume, són reflex que la detenció va ser arbitrària i un nou cas de persecució política a col·lectius i militants.
PER TOT AIXÒ, considerem que és a l’Ajuntament de Terrassa a qui correspon donar explicacions sobre actes d’exaltació de l’espanyolisme i de clara provocació que acaben comportant incidents com els del passat mes de juny. Cal recordar l’actitud de la cadena Telecinco respecte a la llengua catalana mitjançant la seva firma al Manifiesto Por una Lengua Común.
AIXÍ MATEIX, aquest cas s’encabeix dins de la repressió que l’Estat Espanyol dur a terme cap a tot aquell que rebutgi públicament la seva simbologia, que en els últims anys són molts casos als Països Catalans: cas bandera (també amb una clara responsabilitat del consistori) , crema fotos del rei, toro Osborne, pantalla Telecinco,…
Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) volem mostrar tot el nostre suport cap al company Jaume i cap a tots aquells col·lectius que dia a dia mostren el seu rebuig a les múltiples formes d’opressió, i en especial al rebuig cap a la simbologia espanyola.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more