Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[Lleida] L’Assemblea de Joves inicia una dinàmica de treball contra la crisi capitalista amb una acció al Telepizza
30 nov 2009
L’Assemblea de Joves dóna per iniciada la campanya “Capitalisme és crisi. Precaris a la feina: futur de misèria” amb la denúncia contra Telepizza, una de les empreses on més joves lleidatans treballen de manera precària.
PB060059mp.jpg

PB060060p.jpg


Aquesta matinada un grup de joves han empaperat i pintat el Telepizza de Passeig de Ronda a mode de denúncia de la situació a la que l’empresa sotmet els seus treballadors i treballadores que són, en la seva gran majoria, joves.

Telepizza és una empresa espanyola on hi treballa una gran quantitat de jovent amb sous de misèria i condicions laborals precàries. Sota una promesa de treball flexible i facilitat de compaginar-lo amb altres feines o estudis, Telepizza SA s’enriqueix a costa de la mà d’obra jove a la que maltracta amb sous baixos, condicions de seguretat laboral qüestionables, clàusules contractuals abusives i retallades de drets laborals.

En època de crisi, aquestes situacions d’inestabilitat laboral i sobreexplotació com les que pateixen els treballadors d'empreses com Telepizza no milloren, ans al contrari, s’agreugen i són el pa de cada dia de molts joves lleidatans.

És per denunciar situacions com aquesta que des de l'Assemblea de Joves de Lleida comencem avui una línia de treball que tractarà d’aportar la perspectiva juvenil al combat contra la crisi i el sistema capitalista que l’ha generat. Una línia que tractarà de dotar-nos d’un discurs sòlid que projecti una veritable alternativa juvenil. I que denunciarà i assenyalarà els responsables de la nostra situació, perquè hem de tenir clar que l’enemic no és anònim, té rostre, té noms i cognoms i cal tenir clar qui és a la nostra ciutat. Així, en definitiva, comencem avui una línia de treball que pretén ajudar a que aquesta generació nostra, símbol de la precarietat, esdevingui també símbol de la presa de consciència, de la capacitat de canvi i mobilització. Tal com diu el manifest (adjunt) "Si som la generació més precària i amb el futur més negre, hem de ser també la generació que surti al carrer amb més força i amb més empenta, per construir el futur just que volem els treballadors i les treballadores".

Animem als joves de la ciutat a participar-hi, a assistir als actes que es celebraran i a organitzar-se.Lleida, 30 de novembre de 2009

Assemblea de Joves de Lleida - CAJEI
ajlleida ARROBA cajei.cat
www.ajlleida.org

PB300097pp.jpg

PB300098pp.jpg

PB300107p.jpgMANIFEST Capitalisme és crisi. Precaris a la feina, futur de misèria

Les recents dades sobre l’atur indiquen que, al Principat de Catalunya, ha augmentat un 50% l’últim any. Alhora, l’atur juvenil ha augmentat un 81%. I a Lleida és on més han augmentat aquests percentatges. Dades, dades i més dades que ens confirmen la situació de precarietat i atur que sempre hem patit els joves i que ara s’ha agreujat com a conseqüència d’aquesta crisi capitalista.

Aquesta crisi no és la primera, ni serà l’última, tenint en compte que crisi i capitalisme són dos conceptes estretament lligats. El jovent ja vam ser qui va pagar les anteriors crisis, que van comportar l’aplicació de mesures més flexibles com la legalització de les ETT o la subcontractació. Totes aquestes mesures són les que ens han portat a ser aquest jovent precari, tant a nivell laboral com a nivell personal.

Davant de la situació que actualment patim, els polítics s’omplen la boca parlant de la importància de fer polítiques socials, també pels joves. A l’hora de la veritat, però, de la seixantena de mesures contra la crisi proposades recentment des de la Generalitat no n’hi ha cap per combatre realment el problema de l’atur juvenil. I en matèria educativa el panorama tampoc és esperançador: l’Espai Europeu d'Educació Superior és una altra mostra de com els criteris capitalistes s'imposen cada cop més en tots els nostres àmbits vitals.

La nostra situació de precarietat laboral fa que en l’àmbit personal la situació no sigui, ni de lluny, millor. Dediquem la major part del nostre temps a treballar i fer hores extres i les propostes d’oci plenament consumistes que ens arriben fan que el nostre lleure estigui vinculat a criteris mercantilistes.

A Lleida les conseqüències del capitalisme i la seva crisi no són menys. El jovent lleidatà patim igualment la crisi: la majoria dels i de les joves de Ponent treballem molt repartits en diferents empreses, sense possibilitat d’organització sindical i amb moltes limitacions per exigir les nostres demandes de millores laborals. Els temps de l’organització dels obrers a les fàbriques van acabar i han donat lloc a una situació que, tot i mostrar una cara més amable, és en el fons encara més agressiva. Els treballadors i les treballadores som individualitats que hem de negociar sense cap tipus de força el nostre futur laboral en empreses que busquen dia rere dia el seu enriquiment, obviant la veu d’una classe treballadora cada cop més desarmada davant la fera capitalista.

Registrant recentment els majors increments del percentatge d'aturats de tota la Comunitat Autònoma de Catalunya, Lleida afronta una dura realitat econòmica: és una ciutat amb un limitat sector industrial i una agricultura i ramaderia cada cop més minsa. Aquestes circumstàncies fan que el sector serveis sigui el dominant, fet que agreuja la situació dels joves, estant sotmesos a situacions de precarietat molt elevada, amb contractes temporals de treball mal remunerats, o directament anem a l’atur.

I és que aquesta crisi no és la primera ni serà l’última mentre seguim vivint sota les lleis d’un sistema capitalista que ens ha aportat atur, precarietat i retallades de drets socials. Cal que diguem prou i hem de ser el jovent qui ho cridem amb més força. Prou de jugar amb el nostre futur. Prou de jugar amb els nostres drets. Si som la generació més precària i amb el futur més negre, hem de ser també la generació que surti al carrer amb més força i amb més empenta, per construir el futur just que volem els treballadors i les treballadores.

Però això no ho aconseguirem sols; és necessària l’organització juvenil, perquè solament des de la unió de tots i totes les joves podrem aconseguir els nostres objectius. Des de l’Assemblea de Joves fem una crida al jovent lleidatà a participar i a organitzar-se. Us animem, joves, a participar en aquesta nova dinàmica de treball contra la crisi, que permeti aglutinar les demandes del jovent de la ciutat i canalitzar-les en forma de lluita al carrer, per fer-nos sentir i fer arribar el nostre descontent amb aquest sistema explotador a tots aquells que ens volen silenciar. Des de la jove que treballa 10 hores per un sou ridícul, fins al jove que estudia sense poder compaginar-ho amb la seva feina, passant pels qui estan a l’atur veient com cada dia que passa, la seva vida és més dura i complicada. Tot el jovent crític de la ciutat hi té cabuda, perquè si no ho fem nosaltres, no ho farà ningú en el nostre nom.

Jove, pel teu futur, combat el capitalisme, organitza't i lluita!

Assemblea de Joves de Lleida
www.ajlleida.org
Mira també:
http://www.ajlleida.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] L’Assemblea de Joves inicia una dinàmica de treball contra la crisi capitalista amb una acció al Telepizza
30 nov 2009
que gran el lema...

per cert, necessitem un sindicat de treballadors fort.

Amunt els que lluiten!
Re: [Lleida] L’Assemblea de Joves inicia una dinàmica de treball contra la crisi capitalista amb una acció al Telepizza
01 des 2009
Ben fet! Canya al capital!
Re: [Lleida] L’Assemblea de Joves inicia una dinàmica de treball contra la crisi capitalista amb una acció al Telepizza
02 des 2009
Home, gran el lema... Quina poca imaginació, diria jo.

No dic res contra l'acció, que em sembla molt bé, però lloar precisament el lema... Molta poesia has llegit tu...
Sindicat Terrassa