Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
(3-17 des.) Exposicio Pobles Indigenes i Petroli a la UAB
30 nov 2009
La Campanya Pobles Indigenes i Petroli i el col.lectiu Repsolmata us conviden a una exposició que fa un recorregut per les lluites i resistències a l´etnocidi petrolier. Especial atenció a l´amenaça als pobles en Aïllament voluntari afectats per Repsol YPF i Perenco a Perú
expo pob indig i petroli petit_.jpg
EXPOSICIÓ POBLES INDIGENES I PETROLI

La campanya "Pobles indígenes i Petroli", grup d´investigació i solidaritat vinculat a l´Institut de Ciències i Tecnologia Ambiental- ICTA de la UAB, us presenta una nova exposició realitzada amb el suport de la Lliga pels Drets dels Pobles i la Diputació de Barcelona.

CONTINGUTS:

La primera part de l´exposició introdueix amb l´ajuda de taules i mapes la preocupant situació dels pobles indígenes d´Amèrica Llatina i els impactes vinculats amb l´expansió i dependència mundial a la indústria petroliera.

La segona part descriu la situació legal, organitzativa i territorial dels pobles indígenes i la història del petroli dins el context nacional de cinc països, amb un mapa de la superposició dels territoris indígenes i les concessions petrolieres i una recopilació actualitzada dels principals conflictes i experiències de lluita dels diferents pobles originaris.

La tercera part denuncia l´alarmant amenaça sobre els pobles indígenes aïllats i proposa una sèrie d´actuacions individuals i col.lectives per reduir i evitar els impactes del petroli sobre els pobles indígenes.

FORMAT:

10 panells a color de 2 m d´altura x 1,2 m. d´amplada

PÚBLIC:

L´exposició està dirigida a un ampli espectre de la població. Les il.lustracions, mapes i fotografies atrauen als joves i públic neòfit. Per altra banda, la recerca minuciosa i la presentació de casos actualitzats poden ser de gran ajuda per a estudiants, investigadors o periodistes interessats en aprofundir el tema.

ESPAIS:

Hem pensat l´exposició perquè sigui exhibida en Universitats, Biblioteques Públiques, Centres Cívics, Locals d´Associacions, Centres Socials, etc.

AUTORS:

En Marc Gavaldà, Ambientòleg autor de diversos llibres i documentals sobre pobles indígenes i petroli ha realitzat la investigació dels continguts, amb la col.laboració de L´Observatorio de Multinacionales de América Latina (OMAL- Madrid), Ekologistak Marxan ( Bilbao), Martí Orta (ICTA-UAB) i Darío Aranda ( PAgina 12- Buenos Aires).
En Toni Sánchez Poz ha realitzat el disseny i edició dels panells.
Mira també:
http://repsolmata.ouproject.org

This work is in the public domain

Comentaris

I no us perdeu l´aperitiu!
30 nov 2009
Dijous 3 desembre a les 13h.
al Hall de Ciències
Inauguració Expo amb aperitiu ecològic bici-transportat
Re: (3-17 des.) Exposicio Pobles Indigenes i Petroli a la UAB
30 nov 2009
http://repsolmata.ourproject.org/
Re: (3-17 des.) Exposicio Pobles Indigenes i Petroli a la UAB
30 nov 2009
i on es poden veure aquests 10 pannells?
Re: (3-17 des.) Exposicio Pobles Indigenes i Petroli a la UAB
03 des 2009
Esta exposada a la UAB- Facultat ciencies
Sindicat Terrassa