Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Acte de solidaritat amb en Karim des del món sindical ( Presentació de la campanya )
29 nov 2009
Ahir dissabte 28 de novembre, va tenir lloc al Toc de Vilanova i la Geltrú, un acte de suport des del món sindical i la presentació de la campanya de solidaritat de la Coordinadora Antirepressiva del Garraf.
PICT1635[1].JPG
PICT1628[1].JPG
PICT1629[1].JPG
Pocs dies després de l’entrada de suports sindicals a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, un nou acte sindical, organitzat per la Coordinadora Antirepressiva del Garraf, amb la col·laboració de l’Assemblea pels Drets Socials, la CGT i Alerta Solidària, va deixar petita la sala del TOC, al centre de Vilanova i la Geltrú. Unes 50 persones van omplir la sala i van seguir l’exposició d’experiències i el posterior debat iniciat entre les persones assistents i els ponents.

El delegat sindical per la CGT a Mahle, el vilanoví Juanan, va iniciar la ronda exposant el que ha suposat per aquesta important fàbrica auxiliar de l’automoció la resposta organitzada dels seus treballadors a les amenaces continuades d’EROs. “Varem començar per l’inici, amb un megàfon i vinga, a explicar què estava passant. El primer dia els companys ni ens miraven, però poc a poc, amb el pas dels dies, insistint, cada cop érem més gent i al final, tota la plantilla participava”. "Varem recuperar la dignitat de saber defensar-nos de qualsevol agressió".


De fora de Vilanova, participà en Josep Garganté, delegat sindical per la CGT a Transports Metropolitans de Barcelona. Va descriure el conflicte laboral en aquesta empresa i assenyalà la importància d’haver-se anticipat a la direcció: “Qui colpeja primer, colpeja dues vegades”. Entre anècdotes diverses va explicar com, a partir de la sanció a un conductor per dur la ràdio engegada mentres conduïa van respondre recollint els diners de la sanció i creant un programa setmanal a Ràdio Contrabanda que segueix bona part de la plantilla. Donar la veu a l'assemblea de treballadors i de treballadores i no deixar mai cap agressió sense resposta, missatges claus des de l'experiència de TMB.

Per la seva part, en Karim, militant de l'Assemblea de Joves i d'Endavant , va exposar el perquè s’ha arribat a la situació actual en un cas iniciat per una càrrega dels Mossos contra una manifestació pacífica i que avui en dia comporta l’amenaça de presó de 50 dies cap a ell mateix. La Lídia, portaveu de la Coordinadora Antirepressiva del Garraf, va contextualitzar les lluites sindicals i de resposta a l’actual fase de la crisi capitalista en relació amb el cas del Karim: “Ens cal recuperar la consciència de combat, recordar a la gent que si treballem unides podem aconseguir petites i grans victòries. Ens cal recuperar la confiança i amb el cas del Karim intentarem precisament això, difondre el missatge que cal organitzar-se, que cal lluitar, començant per coses petites, immediates, que afecten al nostre veïnat, a companyes d'empreses en conflicte, aplicant la solidaritat i el compromís al dia a dia.”.

Aturem l'empresonament d'en Karim de Vilanova !

http//sport-karim.bloc.cat

This work is in the public domain
Sindicat