Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Posicionament de la CAJEI davant la nova Llei d'Interrupció de l'Embaràs
29 nov 2009
El nou projecte de Llei de l'Avortament ha superat el primer obstacle per a ser aprovada. L'esmena a la totalitat conjunta presentada pels partits de dreta -entre ells la coalició regionalista Convergència i Unió- va ser tombada per 183 vots en contra. Per tant, tot indica que aviat una nova norma regularà el nostre dret a ser o no mares i pares.
El projecte de llei aprovat, recull alguns “avenços”, com ara l'avortament lliure fins la 14ena setmana, però ni despenalitza la interrupció de l'embaràs – que continua essent castigat amb una pena multa de 6 a 24 mesos fora dels casos permesos per la llei-, ni respecta el dret de la dona a decidir sobre el seu propi cos. A més, desregula l'avortament fins a un determinat període, però el restringeix encara més en el cas de les malformacions del fetus, que sovint són diagnosticades més enllà de les 22 setmanes, i tampoc no pren cap compromís respecte a la cobertura dels avortaments dins la sanitat pública”.

Tanmateix, la nova Llei imposa a les embarassades que vulguin avortar un “període de reflexió” de tres dies, que demostra fins a quin punt el concepte de la dona com a ésser irracional i mancat de criteri continua absolutament vigent en la nostra societat. Un plantejament que comparteixen absolutament els partits impulsors de l'esmena a la totalitat, com el Partit Popular, que ja s'ha afanyat a declarar -en la seva línia paternalista de considerar les dones com a incapacitades- , que permetre a les joves de 16 a 18 anys avortar “lliurement” dins les 14 primeres setmanes d'embaràs és vulnerar el dret a la pàtria potestat. És a dir que la propietat privada dels pares sobre les seves filles de 16 anys pesa més que el dret al propi cos d'aquestes.
El partit ultracatòlic PNB, per altra banda, condiciona el seu suport a la Llei exigint que es garanteixi l'objecció de consciència dels metges que practiquen aquest tipus d'intervencions. Des de la CAJEI, tenim ben clar que l'obligació dels professionals de la sanitat és respectar en tot moment el dret de la persona a decidir sobre qualsevol intervenció que afecti el seu cos. Així, les lleis espanyoles, que penalitzen tota objecció de consciència de la dissidència al sistema, emparen en canvi que certs professionals es neguin a exercir la seva obligació com a metges. Considerem que aquestes pràctiques, que en alguns casos incorren directament en la il•legalitat, no només han de deixar de ser recolzades per l'Estat, sinó que han de ser sancionades i il•legalitzades.

Tot i així, som conscients que ni les Lleis ni la repressió són mecanismes que solucionaran la problemàtica de l'avortament, ja que l'error de base, l'educació sexual esbiaixada i moralista que rebem, continuarà existint. Així, defensem el dret legítim d'una dona a avortar lliurement, sempre i quan no li suposi un risc per la seva salut, tot i que si és la seva decisió, fins i tot en aquest cas ha de tenir dret a fer-ho. Però també tenim claríssim que, el que cal, és tallar amb les males pràctiques sexuals des d'un inici. És cert que el jovent tenim un accés als mètodes anticonceptius més fàcil que el que han tingut les generacions predecessores. Però cal tenir molt clar que informació no és el mateix que educació i que, donant un cop d'ull a les xifres de joves que interrompen l'embaràs, és evident que alguna cosa falla. I és que és molt ingenu creure que tan sols ensenyant-nos a l'escola a posar un preservatiu a un plàtan, o parlant-nos sobre què és la píndola anticonceptiva, s'aconseguirà que els i les joves deixem de tenir pràctiques sexuals de risc. Si la majoria de joves no ens atrevim a plantar cara a un “tranquil•la, que jo controlo” o a un “és que a mi el condó no m'agrada”, com aturarem amb una Llei una problemàtica que s'endinsa en la nostra concepció de la sexualitat? Des de la CAJEI, apostem per una educació sexual integral i antipatriarcal, que trenqui amb els rols de poder que es donen en el mateix exercici de la relació sexual. Una educació, en definitiva, que ens inculqui el respecte a tota pràctica i opció sexual que les persones decidim lliurement, que fugi de la concepció cristiana del sexe com a quelcom obscur i brut i que ens faci esdevenir propietaris i propietàries dels nostres propis cossos.

Ni Església, ni Lleis, ni repressió. Dret al propi cos! Avortament lliure i gratuït!

Coordinadora d'Assemblees de JOves de l'Esquerra Independentista (CAJEI)
29 de novembre de 2009

www.cajei.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Posicionament de la CAJEI davant la nova Llei d'Interrupció de l'Embaràs
30 nov 2009
I això on se suposa que s'ha aprovat per a que representi totes les assemblees de la CAJEI?

Quins jetes tenim per aquí dalt
Re: Posicionament de la CAJEI davant la nova Llei d'Interrupció de l'Embaràs
30 nov 2009
No cal, les cúpules ja sabem el que tenim que fer, així que calla soldado raso.
Re: Posicionament de la CAJEI davant la nova Llei d'Interrupció de l'Embaràs
30 nov 2009
Si ets de la CAJEI (cosa que dubto) ja saps on s'ha aprovat, perquè diu el que diu i com s'ha fet. Si no, potser és que la teva assemblea no t'ha transmès bé la informació. Apa!
Menys intoxicar i més currar!
Re: Posicionament de la CAJEI davant la nova Llei d'Interrupció de l'Embaràs
30 nov 2009
Per cert, indymedia no és pas el lloc on exposar les teves queixes (una altra cosa que hauries de tenir clareta).
Re: Posicionament de la CAJEI davant la nova Llei d'Interrupció de l'Embaràs
15 des 2009
NO A L´ABORTAMENT
SI A LA VIDA
ABORTO: ¿DE DERECHAS O DE IZQUIERDAS?
Así he titulado este escrito. Pero esta dicotomía también podría ser: ¿Machista o feminista? ¿Democrático o dictatorial? ¿Realidad o cortina de humo? Etc.etc. Muchos tópicos y muchas estrategias diferentes para abordar esta cuestión. Tópicos que lo que hacen es terminar por hablar de muchas otras cosas por no querer hablar del hecho en concreto, el aborto o interrupción voluntaria de la vida del no nacido.
Pero hablemos del embrión. Tan pronto como el espermatozoide consigue entrar dentro del óvulo, los núcleos se fusionan en uno solo y se forma el cigoto. Este cigoto ya cuenta con toda la carga genética del futuro ser humano. 30 horas después de esto, la celula ya se divide por primera vez y así lo continuará haciendo cada 12 horas, exponiendo vertiginosamente su crecimiento. A los 4 dias de la fecundación ya aparece la placenta. A las 4 semanas el corazón ya bombea sangre al hígado y a la aorta, ya se pueden diferenciar el cerebro y la espina dorsal. A las 5 semanas las manos y los pies ya se pueden distinguir y en pocos dias se diferenciarán los dedos. A las 15 semanas las facciones de la cara ya se pueden ver. En las semanas 18 y 20, la madre ya siente las patadas del feto a pesar que él ya hace mucho tiempo que se mueve dentro del vientre de la madre y siente ruidos.Se chupa el dedo para estimular el reflejo de succión.
De todo esto tendrían que hablar, al hablar de aborto. ¿Cómo pueden estar diciendo aborto libre hasta las 21 semanas? Señores, esto no es como si te quitaras una berruga. Este feto, tiene una carga genética diferente a la de la madre, y como tal, tiene los mismos derechos que pueda tener cualquier ser humano. ¿ Como es que ante el conflicto solo nos fijamos con los derechos de la madre? ¿Cómo es que tengo que dar permiso a mi hija para que pueda ir de excursión y esta no necesita mi permiso para abortar? ¿No será que a los gobiernos les interesa promover el aborto para no tener que pagar otro tipo de gastos?
Que esto no es una cuestión ni de derechas ni de izquierdas lo demuestra el hecho de que los parlamentarios europeos del PP, hace poco votaron a favor del aborto. Y es que el dinero, es el dinero, ya se sabe. También lo demuestra el hecho que en Tortosa, el grupo de CiU en el Ayuntamiento, ante la moción a favor del aborto, dio libertad de voto a sus miembros y la mitad votaron a favor mientras la otra mitad se abstuvo.
Entonces, los ciudadanos que no estamos de acuerdo con esta animalada, ¿a quién podemos votar? ¿Quién representa nuestros deseos? El no nacido no es de derechas ni de izquierdas, el no sabe cuales son sus derechos, pero tiene ganas de vivir. Somos nosotros los únicos que podemos representar sus derechos, por favor, no le abandonemos.
http://www.youtube.com/watch?v=NDT3nea8MJU
http://www.observatoriobioetica.com/videos/aborto.html
Colera camping CNT