Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
(CAJEI) Comunicat en relació a les detencions del jovent independentista basc
25 nov 2009
Des de la nostra organització encoratgem tot l’independentisme basc a seguir en peu de guerra, a no defallir en el seu procés per solucionar el conflicte amb mires a assolir l’autodeterminació com a primer pas indispensable en el camí a la independència i el socialisme.
Un total de 34 companys independentistes de diverses localitats d’Hego Euskal Herria han estat detinguts la passada matinada per la Policia espanyola i la Guàrdia Civil, per ordre del jutge Fernando Grande-Marlaska. És la darrera macro-operació efectuada per les forces repressives espanyoles contra el jovent que s’organitza i lluita per la llibertat d’Euskal Herria. L’Estat espanyol, un Estat que observa impotent com la lluita del jovent basc creix dia a dia i es renova a si mateix tot i les contínues agressions feixistes que rep. Un Estat que ha hagut de fer servir 650 agents de les Forces de Seguretat Espanyoles per efectuar 34 detencions irregulars i un centenar de registres de vivendes, gaztetxes, herriko tavernes i associacions veïnals.

Davant d’aquest fet, des de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista manifestem:

-     El nostre total rebuig a l’operació político-judicial repressora que ha efectuat l’Estat espanyol i, en representació seua, el PSOE, per tal de tancar les portes de la solució al conflicte que viu la societat basca i de criminalitzar una lluita tan legítima com és la lluita del jovent per l’alliberament social i nacional d’Euskal Herria.

-     La certesa de que l’Estat espanyol empra la repressió com a únic mitjà per fer minvar la força que agafen la mobilització de l’esquerra abertzale i l’organització de les seues branques polítiques. L’Estat espanyol se sent feble i es queda cada vegada amb menys arguments per sostindre les seues ànsies per eliminar tot allò que qüestione la seua unitat.

-     La incongruència que suposa fer-se anomenar governants d’un Estat de Dret i alhora anar efectuant detencions i judicis irregulars on no hi ha proves ni garanties pels acusats, i on la presumpció d’innocència es deixa completament de banda.

-     L’evidència cada vegada més palpable de que la justícia camina de la mà de l’aparell polític del que està dotat aquest Estat feixista, repressor i antidemocràtic.

-     Que les detencions irregulars i sense fonaments, junt a la seua mediatització, que inclou fotografies i identificacions públiques, pot causar danys irreparables en la vida de tots els joves que encara no han estat formalment acusats.

-     Una crida a crear mecanismes de reacció i resposta contra agressions d’aquest tipus, que no fan més que provocar la nostra ràbia més combativa i la nostra més tendra camaraderia.

Per totes aquestes raons, des de la CAJEI oferim tot el nostre suport als 34 companys bascos detinguts i a tota la militància abertzale d'Euskal Herria per aquest nou atemptat contra la lluita juvenil organitzada i legítima. Condemnem amb fermesa l’actuació dels Governs espanyol i basc i la dels gossos que els serveixen. Des de la nostra organització encoratgem tot l’independentisme basc a seguir en peu de guerra, a no defallir en el seu procés per solucionar el conflicte amb mires a assolir l’autodeterminació com a primer pas indispensable en el camí a la independència i el socialisme.

Front als atacs i les repressions, resposta amb més contundència!
Llibertat per tots i totes les detingudes!
Fora les forces d’ocupació d’Euskal Herria!

Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)
Països Catalans, 24 de novembre de 2009.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (CAJEI) Comunicat en relació a les detencions del jovent independentista basc
25 nov 2009
aneu a viure al país basc, pesats!
Re: (CAJEI) Comunicat en relació a les detencions del jovent independentista basc
25 nov 2009
bon comunicat CAJEI!

salut i fora trolls

llibertat detinguts/des, la solució no és la repressió! Estat espanyol estat feixista!
Sindicat