Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[Tarragona] Xerrada: Persones immigrants, caps de turc de la crisi
25 nov 2009
27 de novembre, 19h, SALA DE GRAUS URV (avinguda Catalunya 35, Tarragona)
capitalismecrisi.immigracio.jpg
el proper divendres 27 de novembre, a les 19h, a la Sala de Graus de la Facultat, Endavant (OSAN) organitza una conferència per abordar els efectes de la crisi sobre les persones immigrants, a càrrec de Carles Perdiguero, professor de la URV.

Històricament, en moments de crisi, el capital acostuma a derivar l'atenció de les classe populars, de tal manera que promou el discurs racista i xenòfob, fent servir aquest col•lectiu, ja de per sí vulnerable, com a cap de turc de la crisi. Els cartells de grups feixistes contaminen els barris de la perifèria de la nostra ciutat amb misatges demagògics. És més fàcil culpar de l'atur al veïns que són de fora, als quals veiem cada dia, que no pas a l'elit empresarial.

A banda, a nivell institucional, la criminalització de les persones immigrants s'incrementa a partir de lleis injustes que precaritzen encara més les seves vides.
Les esquerres, per tant, tenim el deure de començar a difondre un discurs que contraresti i desmenteixi tota la demagògia feixista, que està al servei del sistema capitalista, i que no tenen un altre objectiu que confondre la classe treballadora en quant a l'origen de les seves misèries.

Us hi esperem!
Mira també:
http://endavanttarragona.blogspot.com/
http://endavanttarragona.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

De debó?
26 nov 2009
És perfectament raonable beneficiar els de casa primer i si és pot ajudar els de fora després, que no pas compartir el poc que hi ha a casa amb gent de fora.

La crisi l'hauràn causat els bancs i no pas els inmigrants si voleu, però això no treu que s'hagi de ser burro i donarlis el poc que tenim al gent de fora a la qual el país se li enfot quatre pepinos perquè no és el seu.

Que expliquin els inmigrants a veure si jo puc anar al seu país a treballar i demanar subsidis, segur que no.
Sindicat