Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Més de 5000 persones es manifesten a València contra la violència de gènere
25 nov 2009
En aquests moments ha finalitzat la manifestació del 25 de Novembre a València
CIMG0844.JPG
CIMG0848.JPG
CIMG0849.JPG
Milers de persones han recorregut els carrers de València per dir no a la violència de gènere. La manifestació del 25 de Novembre, l’única marxa convocada avui als Països Catalans, ha eixit puntualment a les 19:30h de la Plaça del Parterre per recòrrer els carrers més cèntrics de la ciutat del Túria.

    L’Esquerra Independentista ha participat en aquesta mobilització amb un nodrit bloc propi encapçalat per una pancarta on es podia llegir “Totes contra el patriarcat. Acabem amb la violència sexista”. Les organitzacions independentistes presents, Endavant (OSAN), Maulets, SEPC i CAJEI, han vulgut denunciar totes les expressions de violència de gènere. Al llarg de la marxa s’han escoltat crits com “l’avortament lliure i gratuït”, “dones lliures en una terra lliure”, o “ cap agressió sense resposta”.

    Durant la manifestació, militants feministes i independentistes han realitzat diferents pintades en les botigues de roba del carrer Colom on es podia llegir “la vostra bellesa també és violència”, en al•lusió als cànons de bellesa antinatural imposats pel sistema patriarcal i els impactes socials i personals d’aquests.

El manifest fet públic llegit a les portes de l’Ajuntament per una companya del SEPC i davant centenars de persones incidia precisament en la necessitat d’acabar amb el patriarcat i amb l’estructura capitalista, i en la necessitat que el dret al propi cos siga reconegut i per tant es denunciava la insuficiència del nou projecte que reforma la llei de la interrupció voluntària de l’embaràs.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat