Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Manifest de SAT davant la detenció d'en Nordin
25 nov 2009
Un cop més des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa ens veiem obligades a denunciar les pràctiques repressives de l’estat i de les seves forces “de seguretat”, aquest cop l’hi ha tocat al company Nordin, membre del col•lectiu egarenc AEDI i membre actiu a la Marxa per la Igualtat d’enguany.
El Nordin va ser detingut el dijous 5 de novembre, quan agents de la policia nazional i dels mossos d’esquadra van entrar per sorpresa dins d’un bar de la ciutat, per a realitzar un control de permís de residència. Aquest tipus de controls no són res nou a la nostre ciutat, l’aplicació de la Llei d’estrangeria, per part de totes les forces de “seguretat” de la ciutat i d’arreu, es caracteritza per controls i detencions arbitràries en bars, locutoris, places, estacions de tren, etc. Pràctiques que recorden altres temps, i on molts cops la persona detinguda, és segrestada enmig de la via pública o en un establiment i desapareix per sempre del poble, sent conduïda a la Verneda o a altres centres d’internament (propis de ser dits presons o camps d’extermini), fins que en dies, si és té molta sort, o en mesos són tornats al seu país sense res, lluny de tot els que havia estat la seva vida fins llavors. També volem denunciar que els diferents cossos de seguretat tenen un nombre determinat de detencions o identificacions ordenades des de interior de persones sense papers a fer, i això genera actuacions policials desproporcionades, arbitràries i injustes.
En Nordin va ser un dels organitzadors i participants en la Marxa per la Igualtat, que des del 23 de setembre fins el 25 d’octubre va dur a peu de Barcelona a Madrid més de 70 persones, per a reclamar igualtat de drets per a les persones immigrades. Per aquest motiu no creiem que fos un control tan habitual, i considerem que va ser assetjat per la seva mobilització i participació a través de l’Associació Espai Democràtic Intercultural, dret de ciutadania, al qual tampoc es reconegut per a les persones immigrades.
Volem deixar clar que no deixarem mai de denunciar la repressió patida a les persones que lluiten. Com seguirem treballant per fer desaparèixer la Llei d’estrangeria, perquè aquesta reprimeix a les persones immigrades pobres, condemnant-los a una odissea per a intentar regularitzar la seva situació i per a poder sobreviure de forma il•legal fins que un dia siguin segrestats a l’estació de tren anant a treballar o fins que tinguin la sort de ser legalitzats com a ciutadans de segona (sense dret a vot, en pitjors condicions laborals, etc).
Per tot això demanem:
-que s’aturi l’assetjament a les persones participants a la marxa per la igualtat i contra la llei d’estrangeria, ja que dos companys més, van viure circumstancies semblants a les de Nordin, un d’ells de Sabadell en un locutori i l’altre de Barcelona al carrer, on van ser identificats i detinguts.
-que comenci un procés per a derrogar la llei d’estrangeria, que no regula a la immigració, si no que castiga aquella gent que a més de ser immigrants són pobres.
-que cessin les detencions i les identificacions motivades pels controls de permisos de residència. I que les persones nouvingudes puguin gaudir com la resta, dels seus drets més elementals.

This work is in the public domain
Sindicat