Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Judici als 6 Detinguts 18 Març!
25 nov 2009
CONCENTRACIÓ, dijous, 26 NOVEMBRE A LES 10H A CIUTAT DE LA inJUSTICIA
Ho recordes?

http://www.youtube.com/watch?v=bV2IRGlLBS4

http://blip.tv/file/2230308

http://blip.tv/file/2240379

COMUNICAT CONCENTRACIÓ 26 NOVEMBRE DAVANT CIUTAT DE LA JUSTICIA. Totes a la concentració de les 10h!


Ahir dèiem que Bolonya s’aplicava amb imposició, autoritarisme i d’esquenes a la comunitat universitària, avui diem, a més, que Bolonya s’aplica amb repressió i al marge de la societat. El conflicte persisteix i cada dia s’aguditza més a les classes, a les facultats, als despatxos, a les universitats.

Avui estem aquí, davant la Ciutat de la Injustícia, perquè ens jutgen a totes, perquè no concebem la individualització judicial que es fa de les accions col·lectives. Aquest judici no és el primer ni l’últim que haurem de patir aquelles estudiants que hem defensat una universitat pública i popular. El 3 de novembre van anar a judici 6 companyes, el 13 de novembre 7 companyes van ser absoltes per falta de proves, el 18 de novembre el judici als 53 desallotjats va ser aplaçat i avui ens trobem aquí per un judici que porta davant dels tribunals a 6 estudiants que van ser detingudes arbitràriament durant les càrregues dels antiavalots el 18 de març. El passat 10 de novembre es va fer pública la querella presentada contra el cos dels mossos d’esquadra per part de més de 115 persones que van patir la violència física del poder. Més de 50 entitats es van sumar a la convocatòria, degut en part a la falta de depuració de responsabilitats que hi ha hagut en aquest cas (com passa en la majoria de casos). Les més de 20.000 persones que varen sortir al carrer denunciant que “Bolonya s’aplica a cops de porra” han estat silenciades i criminalitzades com una minoria radical.

El pròxim 18 de desembre tornem a tenir un judici, on es jutjarà a 34 estudiants per l'ocupació de la facultat de Lletres de la UAB, del 4 de març 2008, que va acabar amb la intervenció dels Mossos d’Esquadra, per ordre del rector Lluís Ferrer. El gir autoritari que s’està produint en el si de la universitat només aguditza el conflicte polític en que ens trobem, l’aplicació d’un pla que no ha estat recolzat pel conjunt de la comunitat universitària, un pla que s’ha elaborat en uns despatxos allunyats de la realitat i dels reptes que hi ha dins la universitat, és a dir, s’ha fet de dalt a baix, d’esquenes a la societat. Per tant, és antidemocràtic, impositiu i està tacat de sang.Aquí ens plantem i diem que estem fartes, fartes de que se’ns criminalitzi, fartes d’haver-nos de justificar per tot, fartes de construir espais de lluita que després són anul·lats de la memòria, fartes d’uns mitjans de comunicació que cada dia són més còmplices de les injúries que rebem per part d’autoritats acadèmiques i polítiques, les quals no tenen ni idea de com afrontar els reptes que planteja la funció social del coneixement en l’entrada al segle XXI.

S’ha vist clarament la incapacitat amb què han exercit el seu càrrec. El Sr. Saura ha portat el mossos a la universitat. Sembla mentida com es pot canviar de discurs en funció de la cadira que s’ocupa. El 18-M es va criminalitzar i reprimir un moviment que demanava diàleg i va trobar porres. Què ha de dir d’això senyor Saura? Per principis l’únic que pot fer és dimitir, perquè ha traicionat a la pròpia gent que conforma el seu partit. La repressió al moviment estudiantil contra Bolonya mostra cruament la naturalesa del tripartit, convertits en gestors fidels dels interessos empresarials. El lema de la campanya ICV: “d’esquerres, de debò” ja no se’l creu ni aquells que els van votar.

I no ho demanem només les estudiants. Ho demanen: ATTAC-Catalunya, l’assemblea de Pdi-PAS, CGT Ensenyament, CGT Autobusos, CGT secció sindical UAB, CGT secció sindical UB, CAU-IAC, CNC-IAC, Comitè d’autobusos TMB, Corrent Roig, CUP, En Lluita, Maulets, Revolta Global-EA, Coordinadora Obrera Sindical, USTEC, Intersindical Valenciana, Coordinadora Castellana de Estudiantes, Espai Jove de la Intersindical – CSC, Iniciativa Internacionalista, Assemblea de Resistència Activa de 9barris (ARA 9barris), Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT), l’associació d’Amistat amb el poble de Guatemala, Associació Socialisme s.XXI, CAT València, Grupo de Apoyo a la Central de trabajadores de la Argentina, Co.bas, assemblees de facultat estatals, Xarxa pel Decreixement, Papers i drets per a tothom, la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona, la Federació de Veïns de Barcelona (FAVB), l’Observatori dels drets econòmics, socials i culturals (DESC), l’Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans (ACDDH), l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de l’Universitat de Barcelona (OSPDH), i ho recolzen milers de persones que varen firmar a favor de les reivindicacions del moviment estudiantil. Entenem que tots ells han recolzat el moviment antibolonya, han recolzat la lluita contra la mercantilització i la precarietat que comporta l’aplicació de la reforma. Segurament són, tots ells, membres d’ “una minoría radical que se apropia de espacios que son de todos” i segurament “anti-sistemes” declarats.

Tanmateix, rebutgem el gir que s’ha volgut donar del conflicte polític. El que es viu a dins de la universitat és un problema polític, no un problema d’ordre públic. Aquesta conversió denota la incapacitat d’obrir els canals adequats per resoldre’l. Per això, demanem la dimissió del principal responsable polític, Josep Huguet, que no ha fet res per obrir un procés de debat sobre el model d’universitat que la societat realment necessita i desitja. El conflicte polític no està resolt i considerem indignant que hi hagi estudiants repressaliades per defensar una universitat pública i popular. Demanem que el principal responsable rectifiqui i demani la retirada dels expedients, de les expulsions i l’absolució de totes les imputades. Més de 130 estudiants a judici. És una vergonya que encara no s’hagi pronunciat al respecte, Sr. Huguet.Recordem que el 18 de desembre als jutjats de Cerdanyola hi haurà la concentració de suport als repressaliats de la tancada de lletres. Ens veiem allà.ABSOLUCIÓ DETINGUTS!

No oblidarem el 18-M!

Bolonya s’aplica a cops de porra!

No som una minoria!

Saura Dimissió!

Huguet Dimissió!

This work is in the public domain

Comentaris

Correcció
25 nov 2009
Teniu el meu suport i solidaritat.

Però no puc evitar remarcar que dieu coses que no són certes.

Moltes de les entitats que mencioneu no demanen ni han demanat la dimissió del Conseller d'Interior, sinó que la Conselleria reaccionés davant els abusos que es van cometre el 18 de març. Com, d'altra banda, així va ser (encara que tímidament) amb el cessament la setmana següent del Director General de Policia, Rafael Olmos.

Per citar-ne algunes: la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona, la Federació de Veïns de Barcelona (FAVB), l’Observatori dels drets econòmics, socials i culturals (DESC), l’Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans (ACDDH), l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de l’Universitat de Barcelona (OSPDH).

Totes aquestes van escriure un comunicat (es pot llegir aquí: http://www.vilaweb.cat/media/attach/vwedts/docs/Comunicatentitats.rtf ) en què, entre mesures preventives sobre l'uniformització de la policia i dels professionals dels mitjans, reclamaven:

"Que obri una investigació per determinar si la gravetat dels fets és atribuïble tan sols als propis agents de policia anti-avalots o ha existit algun altre tipus de responsabilitat o participació dels seus superiors jeràrquics, i en virtut del seu resultat es depurin les responsabilitats i es produeixen els possibles cessaments que se'n puguin derivar."


Per tant, no manipuleu les persones i entitats que van protestar legítimament i van alçar la veu contra els abusos, però no subscriuen al 100% les vostres demandes.
Re: Judici als 6 Detinguts 18 Març!
26 nov 2009
cuando catalunya sea independiente, los gossus de kuadra seran perseguidos, juzgados y debidamente castigados, sin que los de amnistia internacional puedan decir nada.
y al ser un estado socialista los presos catalanes sin delitos de sangre, QUE HOY EN DÍA TIENEN DERECHO A VOTO, serán puestos en libertad, exculpados y reinsertados

visca la terra
Sindicat Terrassa