Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Crònica manifestació 20-N BCN(La Haine)
23 nov 2009
antifabcn.jpg
manibcn20n09_2.jpg
Según una nota enviada a La Haine por la Plataforma Antifeixista de Barcelona, organización convocante, la manifestación prevista para las 19:30h ha arrancado alrededor de las 20h con la presencia de unas 100 personas en la Plaza Vila de Gràcia. A medida que ha ido avanzando se han ido sumando más personas a la manifestación hasta llegar a unas 300 personas marchando por las calles del barrio de Gràcia exigiendo el cierre de la Llibreria Europa. Los vecinos del barrio han mostrado su apoyo al paso de la manifestación, los integrantes de la cual han gritado consignas en contra del fascismo y por el cierre de la librería. La manifestación ha transcurrido sin incidentes. Al final de esta se ha llegado a la calle Seneca, lugar donde se encuentra la librería fascista, y como viene siendo de costumbre los Mossos d’Esquadra la han protegido con un desmedido cordón policial ante una manifestación que estaba resultando pacífica.

Acto seguido se ha leído el manifiesto y se ha hecho un minuto de silencio en memoria de Ivan, compañero antifascista asesinado en Moscú, y el resto de compañeros asesinados en manos de fascistas. Y se ha dado por finalizada la convocatoria.

La pancarta principal “20 N: Contra la impunitat feixista. Fora la llibrería Europa” ha sintetizado claramente el motivo de la manifestación. Uno de los miembros de la Plataforma ha explicado a La Haine que "se pide una vez más el cierre inmediato de la librería, aprovechando estas jornadas antifascistas celebradas en todo el estado. Pese a que ya se ha pedido muchas veces, la Generalitat y los órganos de Gobierno no proceden al cierre del establecimiento, motivo por el cual se protesta contra la total impunidad con la que actúa el fascimo".
Mira també:
http://www.lahaine.org/index.php?p=41516

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica manifestació 20-N BCN(La Haine)
23 nov 2009
Home, molta impunitat no es que tingui la Europa quan ja li han fotut tres grans redades i molts dels seus conferenciants ja han estat empresonats (como David Irving o Gerd Honsik).
El que em sembla que de moment els qui tenen impunitat son els antifeixistes i les seves llibreries i negoci en general. Quantes redades ha sofert el Rosa de Foc?? O el Grillo Libertario??
A bueno, que tonto, com us han de fer redades quan el que es ven en aquests llocs ho pots trobar en qualsevol centre comercial.
Sou patetics: vosaltres si teniu impunitat, i si la teniu, es perque ja fa moltissims anys que l´anarquisme en particular, i l´antifeixisme en general no suposen cap perill ni de lluny per al sistema, ni politic, ni cultural, ni economic, ni social, ni ideologic.
Gossos parapolicials amb les festes pagades per la Conselleria de Joventut.
Més acabats que les marakes de Machín.
Nosaltres en canvi preferim la presó, les redades, la pressió policial i judicial i ser lliures, i veure com cada temporada, els gossos del sistema ens venen a recriminar el que ells tenen: impunitat.
Re: Crònica manifestació 20-N BCN(La Haine)
23 nov 2009
ale pos aneu tots al talego que ningú no es queixarà i allà algun personatge étnicament pur ja us redreçarà.
Clar ara sou una amenaça pel sistema: jajajaja!
només sou una amença contra qui podeu abusar quan aneu en grup i busqueu gent sola, si no, sempre esteu o darrera la madera o corrent cames ajudeu-me. Sou uns flipats i uns pallasos ignorants!
Re: Crònica manifestació 20-N BCN(La Haine)
23 nov 2009
Ui sí! sortir a fotre una pallissa a un sense sostre d'origen magrebí, això sí que és SUPER ANTISISTEMA!

Després tots a fer de policies i de militars, manats directament per Juan Carlos I...un antisistema reconegut...

No em facis riure pallasso!
Re: Crònica manifestació 20-N BCN(La Haine)
23 nov 2009
No crec que sigui gaire interessant aquestes manifestacions, unes vuitanta persones, entre elles jo mateixa. Crec que caldria una reflexió més forta de l'antifeixisme en general i el camí que hem de fer. El nazi capullo nome´s té raó en una cosa els torturadors han fet tres operacions policials de caire mediàtic i un judici on gent història dels NS espanyols que viuen a Catalunya han siguin sentenciats a 3 anys de presó. Res més. Ahir com avui, Guillem no t'oblidem! Independència i Socialisme!
Re: Crònica manifestació 20-N BCN(La Haine)
24 nov 2009
Perqué creus que no són interessants, perqué erem, com tu dius,només 80 persones?
Penso que aixó no ha de ser un factor limitant, tot i que la gent no s'implica, a mi també m'hagues agradat veure les 2000-3000 persones que van anar al concert de Vilafranca allí.
Salud!!!
Re: Crònica manifestació 20-N BCN(La Haine)
24 nov 2009
És evident que la convocatòria de la plataforma antifa de Barna no estava massa currada. En altres indrets per fer una mani un parla abans amb els col·lectius del barri. A Gràcia no s'ha fet. Tampoc és massa interessant fer-li propaganda a la llibreria. Manis com aquestes els van bé perquè així guanyen presencia mediàtica, es presenten com victimes i a més a més els mossos els protegeixen, reben 4 antifes, potser algun detingut i al final tots a casa i ells tan contents.

Crec que aquesta va ser una mani esteticista, copia de convocatòries que es fan en d'altres indrets, que no són Barna. Si hom vol treballar el tema antifa aquí on els nazis no tenen massa força s'ha de fer d'una forma diferent a com s'ha fet a madrid. Per altra banda per fer una convocatòria mínimament decent hom ha de comtar amb el suport d'altres organitzacions.
Re: Crònica manifestació 20-N BCN(La Haine)
26 nov 2009
Així que es tractava d'això:

http://madrid.indymedia.org/newswire/display/12836/index.php

Perles destacades:

"Pero lo más destacable es el avance en cuanto a coordinación unitaria"

"Estamos ante una de las mayores respuestas políticas organizadas a nivel estatal desde la extensión de la crisis"

Em sembla que algú vol fer de l'antifeixisme l'eix d'un moviment polític, i crec que estarem d'acord que l'antifeixisme és una necessitat tàctica immediata d'autodefensa, res més. Mai pot ser l'eix vertebrador d'una proposta política, ni implica anticapitalisme per sí sol.

Jo almenys passo de fer de força de xoc d'algú que m'utilitzarà en base als seus interessos particulars per després desfer-se'n a la que critiqui quelcom de la seva estratègia.

No sé fins a quin punt hi ha relació, coordinació o companyonisme entre la PAB i la CAM, però aneu al tanto que els diversos aspirants a avantguarda de la CAM se la saben molt llarga a l'hora de fer-te apropar als seus postulats en nom de la unitat per després acabar anulant la teva identitat política (recordo: l'antifeixisme no és una identitat política en sí mateix) en nom del manteniment de la dita unitat antifeixista (per ells estratègica, no tàctica).

Salut, i espero equivocar-me.
Sindicato Sindicat