Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : amèrica llatina
Chávez proposa la creació de la Cinquena Internacional
21 nov 2009
20 de novembre 009.- El president de la República de Veneçuela, Hugo Chávez, ha afirmat que ha arribat el moment de crear una Cinquena Internacional que agrupi el moviment progressista de cara al repte que planteja l'actual crisi mundial. "Jo crec que arribà l'hora que convoquem la Cinquena Internacional, i jo m'atreveixo a convocar-la, crec que és una necessitat i m'atreveixo a demanar que la creem, ho proposo: crec que està decidit", ha dit Chávez, durant la clausura de l´Encontre Mundial de Partits i Moviments d'Esquerra.



El cap d'Estat veneçolà ha convidat els representants dels països presents a la participació i ha destacat que "aquesta trobada socialista ha de ser de l'esquerra veritable, disposada a plantar cara a l'imperialisme i al capitalisme". Assegura que la convocatòria d'aquesta Internacional de moviments obrers mundials, que seguiria a la Quarta Internacional establerta a París a 1938, "és el que clama el món, necessitem un canvi". Chávez demana als delegats esquerranistes manifestin si estan disposats a participar en la Cinquena Internacional per a començar a donar-li forma.
Chávez proposa també que amb la llista dels partits integrants sigui creat un comitè preparatori, per a fer formalment la convocatòria de la Cinquena Internacional. "La constitució d'aquest comitè preparatori podria ser una de les conclusions d'aquesta Primera Trobada de Partits d'Esquerra", diu.


En aquesta trobada internacional que es desenvolupa des de dijous i conclou dissabte 21 de novembre participen entorn de 150 delegats i 40 grups de diverses parts del món i es debat sobre les amenaces de l'imperi, la instal·lació de set bases militars nord-americanes a territori colombià, el cop d'estat d´Hondures, la caiguda del capitalisme i el Socialisme del segle XXI.
Són presents uns 26 països americans, set europeus, sis africans i d´Àsia i Oceania.
Aquest encontre va ser concebut a mena de plataforma per a elaborar propostes democràtiques des d'una visió revolucionària i compromesa amb els pobles del món.



Video Font: http://www.youtube.com/user/TVZL

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat