Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
La Universitat Pirata de Viladecans obre les portes
20 nov 2009
Durant aquests mesos de novembre i desembre es tornen a obrir les portes d'un projecte de transmissió de coneixement, foment del debat i de reflexió, consistent en una sèrie de xerrades, tallers i documentals, tot en un format únic atractiu per a ments inquietes.
CARTELL UP.jpg
Díptic_UP.pdf
Díptic UP.pdf (411,77 KiB)
Vist l'èxit de la passada edició, la Universitat Pirata d'Estiu, on l'assistència va ser considerable i l'organització es va valorar positivament, s'ha volgut repetir l'experiència per part de l'assemblea impulsora d'aquesta idea; l'Assemblea d'Okupes de Viladecans, que va agafar com a referents altres models d'Universitats Lliures existents a Barcelona, adaptant-se a les particularitats de la Vila i tenint en compte la demanda d'informació de gent jove decidida a oposar-se al sistema capitalista i crear estils de vida alternatius.

Sota el lema “El coneixement crea persones lliures, crítiques i insubmises” el cartell presenta la iniciativa com un agosarat intent de desfer l’ofensiva dels dominants, que prova de mantenir al seu poble en la més absoluta ignorància per tal de poder governar mitjançant la submissió, la por i l’obediència. Aquest projecte va destinat a tota persona amb la inquietud de trobar aquella informació censurada o silenciada des del Poder. Es pretén que tothom i totdon pugui desenvolupar la seva personalitat, apropar-se a la complexa realitat que ens envolta i entendre altres maneres de superar les adversitats.

La U.P. sorgeix del poble i pel poble. Tot en un ambient d’igualtat, solidaritat i enteniment mutu. Lluny de Bolonya, les seves institucions amb afany de lucre i al marge del mercat, demostrant que el coneixement no és un negoci i que a més, s'hi pot arribar de forma autogestionada.

No es descarta, en el futur i a l'espera de valorar aquesta edició, la creació d'un col·lectiu propi que gestioni aquest projecte ja de forma permanent, com ja succeeix a altres Universitats Lliures de Barcelona.

Precisament, fa poques setmanes, aquestes Universitats es van trobar per posar en comú objectius, informació i recursos per tal de potenciar l'impacte social i l'abast de les activitats que s'hi desenvolupen, fent veure la necessitat palesa de generar espais que propicionin la transmissió dels coneixements que el capitalisme no considera rentables. Es pot trobar més informació sobre el tema a la web www.unilliure.org de recent creació.

ADjuntem el díptic per si vols guardar-te imprimir-te el següent programa:

Xerrades (totes comencen a les 19:30h excepte Educació llibertària):

- 19 novembre: L'assassinat de Pedro Álvarez.
(Juanjo Álvarez)
- 21 novembre: 18h L'Educació Llibertària.
- 25 novembre (actualitzat respecte al cartell): La setmana tràgica de 1909.
(Dolors Marín)
- 2 desembre: Els diferents anarquismes.
(Bernat Muniesa)
- 9 desembre: EL control institucional sobre els moviments socials.
(Miquel Amorós)
- 16 desembre: Homeopatia i autogestió de la salut.
(Juan José Hernández)
-17 desembre: Frau i misèria del model Barcelona.
(Manuel Delgado)


Tallers:

- Elaboració de pa artesà: Dilluns 30-N, 14-D i 21-D a les 17h.

- Els 1ers auxilis: Tots els dimarts a les 19h excepte l'1 de desembre.

- Resolució de Conflictes: Dimarts 1 desembre a les 19h.

- Teatre social i de l'oprimit: divendres 4, 11 i 18 de desembre a les 19h.


Documentals i pelis, tots els divendres a les 21h:

- Las maras de El Salvador (20-N)
- De nens (27-N)
- Zeitgeist II Addendum (4-D)
- La ciudad suplantada (11-D)
- El experimento (18-D)
- El odio (la haine) (nadal)


Concerts i festes:

- 28 novembre.
- 12 desembre.
- 19 desembre.
- 24 desembre.


No cal matrícula ni tenir diners per assistir, així que, a què esperes?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Universitat Pirata de Viladecans obre les portes
11 des 2009
Atenció aquest divendres al vespre, els polítics i funcionates de Viladecans es reuneien a la Masia Can Feral a Gavà a celebrar el seu sopar de nadal. Aquests sí que s'ho passen be amb els diners que neguen en altres bandes. Si voleu podem assistir i donar-los una sorpresa. Segur que els hi enkanta veure la nostra penya en la seva festa!!!!
Re: La Universitat Pirata de Viladecans obre les portes
11 des 2009
Si voleu fer alguna acció jo m'hi apunto. M'agradarà veure quina cara posen quan ens convidem a la seva marxa. Ells que tant ens tallen el rotllo a nosaltres. A quina hora és?
Re: La Universitat Pirata de Viladecans obre les portes
11 des 2009
M'han dit que hi seran des de les 8 del vespre fins a la 1 o les 2 de la matinada, i que hi serà l'alcalde Ruiz, i la Salmeron. També hi hauràn policies locals. Pot ser divertit. A veure qui s'anima.
Sindicato Sindicat