Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Protestes durant la inauguració el Centre de Visitants de la Casa de les Llengües
20 nov 2009
Un grup de veïnes reivindiquen respecte al patrimoni històric. El vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya, Carod –Rovira, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i el regidor de Sant Martí participen en l’acte inaugural. Les restes arqueològiques han estat tapades amb terra. Una carpa gegant de plàstic presideix el recinte industrial declarat BCIN.
Avui, divendres 20 de novembre, a les 12h s’ha celebrat l’acte d’inauguració del Centre de Visitants de la futura Casa de les Llengües. L’acte ha estat presidit per Josep-Lluis Carod Rovira, vicepresident de la Generalitat i també ha comptat amb la presència de Carles Martí, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Francesc Narváez, regidor del Districte de Sant Martí i Antoni Mir, director de la Casa de les Llengües.

Davant del recinte de Can Ricart s’hi han concentrat un grup de veïnes reclamant respecte pel patrimoni històric del Poblenou.

L’única resposta a les protestes és la presència policial:

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana els han impedit l’accés al recinte. La presència policial ha estat molt destacada amb diverses desenes d’agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana i la presència de diversos agents de paisà.

Les reivindicacions i les noves convocatòries

-Que s’aturin totes les obres en curs al recinte de Can Ricart fins que no s’especifiqui quin és el valor de les restes arqueològiques (una vila romana i arqueologia industrial) trobades.
-Que es respecti el valuós patrimoni arquitectònic de Can Ricart, que va portar-lo a ser declarat BCIN (Be Cultural d’Interès Nacional) l’abril del 2008.
-Que hi hagi un seguiment i control públic i transparent de l’ús que es farà de les subvencions europees rebudes per a la construcció de la Casa de les Llengües.
-Que s’inici d’un procés participatiu i democràtic obert al barri per definir els usos del valuós patrimoni històric existent a Poblenou.

Les properes accions en defensa del patrimoni històric que es té previst celebrar són:

* Dissabte 21 novembre a partir de les 11h.- Paradeta informativa (Rambla del Poblenou-Ramón Turró).
* Dijous 26 novembre a les 19:30h.- Assemblea informativa (La Teixidora, c./Marià Aguiló, 35)

Les restes arqueològiques han estat tapades amb terra

Abans de la inauguració s’han tapat les restes arqueològiques trobades la passada setmana (una vila romana del segle I dC i arqueologia industrial anterior al segle XIX)
Mira també:
http://www.poblenou.org
http://salvemcanricart.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicat