Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
[Girona] Taller d'autodefensa per a dones
19 nov 2009
Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència Masclista
CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA,
ORGANITZACIÓ I AUTODEFENSA FEMINISTA!
Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència Masclista, la Plataforma Antipatriarcal de Girona us convida a un
TALLER D'AUTODEFENSA PER A DONES
el dissabte 28 de novembre, des de les 10 del matí
al Centre Cívic Pla de Palau de Girona

Podeu apuntar-vos-hi a plataformaantipatriarcal ARROBA gmail.com

Així mateix us enviem el cartell i el nostre manifest, feu-ne tanta difusió com pugueu!

Us hi esperem

Plataforma Antiaptriarcal




MANIFEST

25 de novembre, dia contra la violència masclista… un altre any commemorem aquesta jornada amb dones maltractades i assassinades.

Encara avui els casos de violència de gènere es continuen tractant com si fossin coses puntuals, i no pas com el que són: la conseqüència d’un sistema patriarcal del qual es deriven totes les violències cap a les dones. Violència psicològica i física, a través de models femenins imposats i de dobles i triples jornades laborals. Lesbofòbia, que invisibilitza la discriminació a què la societat sotmet les lesbianes. Negar els drets de les prostitutes, tractant-les com a delinqüents i fent-les culpables de la degradació dels nostres barris. La violència implícita i explícita cap a les persones transsexuals. La violència sexual, amb agressions constants contra el nostre cos i la nostra sexualitat. Ni tan sols tenim garantit el dret d’avortar, perquè per més que la dreta i els fonamentalistes catòlics es manifestin amb ira contra el Projecte de la nova llei, ni garanteix que puguem avortar lliurement i gratuïta als hospitals públics ni els terminis i condicions que fixa són admissibles.

L’organització patriarcal de la societat es troba en l’arrel d’aquesta xacra, la societat no percep com a violència socialitzar de manera diferent noies i nois. Però és educant de manera diferent nenes i nens i donant una importància màxima al sexe genital que es construeixen els comportaments de gènere.

Per això cal una modificació profunda de patrons culturals i socials des de l’educació, la família i les institucions, i desestructurar els rols que es consideren intrínsecs a la dona o a l’home (dona sensible vs home fort… ), per posar fi a les relacions de poder entre sexes.
Les xifres de dones assassinades són la manifestació més dramàtica que les lleis i les mesures institucionals no són la solució. No ho són perquè no aborden els problemes estructurals; com podrien fer-ho, si pertanyen a aquest mateix sistema capitalista i patriarcal que alimenta totes les violències contra les dones? Des del poder ens volen com a víctimes passives a les quals –suposadament- policies i jutges han de protegir. Però a qui protegeixen és a ells mateixos, intentant legitimar-se amb paternalismes mentre són una part estructural del patriarcat.

Nosaltres busquem solucions en l’autodefensa feminista, que és el recurs que tenim per acabar amb la violència de gènere.
Si som agredides pel fet de ser dones, ens hem de defensar. No parlem només de les tècniques d’autodefensa personal, sinó de detectar des de l’arrel la violència patriarcal i prendre les actituds i eines per posar fi a l’opressió. Es tracta d’organitzar-nos i crear espais comuns per enfortir-nos, lluitar contra l’opressió i construir relacions lliures de violència.
CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA,
ORGANITZACIÓ I AUTODEFENSA FEMINISTA!

Plataforma Antipatriarcal, 25 de novembre de 2009

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Girona] Taller d'autodefensa per a dones
19 nov 2009
Així doncs sou una plataforma antipatriarcal però feu tallers d'autodefensa només per dones.....


Interessant, em pregunto si deveu demanar un informe hormonal certificat per tal d'assistir-hi
Re: [Girona] Taller d'autodefensa per a dones
19 nov 2009
No seria més fàcil un taller d'autodefensa per a tothom? Què passa si un home vol aprendre a autodefensar-se d'una parella que l'agredeix?
Re: [Girona] Taller d'autodefensa per a dones
20 nov 2009
...Així doncs sou una plataforma antipatriarcal però feu tallers d'autodefensa només per dones.....

On i veus la incongruencia mascleiberic? Son antipatriarcals, o sigui que no volen que hi hagi el patriarcat actual, si fan un taller per a dones, o sigui no hi entra cap patriarca (mascle iberic, machote, com li vulguis dir) no hi ha el problema.

Tens por que les dones aprnguin tecniques de autodefensa que tu desconeguis (et fa por) no t'hauria de fer por, a mínim que tinguis intenció d'agredir-les. I a part després de veure la teva reacció, no m'estranya que no es vulguin arriscar a tindre un mascleiberic de la teva calaña al seu taller.

I Femina, com a home et puc dir que mai he tingut la sensació o la necessitat d'apendre autodefensa per a defensarme d'un suposat atac sexista per part de cap dona, i menys de les parelles que hagi tingut, no dic que no hi pugui haver casos de violencia sexista de la dona cap a l'home, però avui per avui, el problema de la violencia sexista va en l'altre direcció, i el 99% dels casos (com a mínim) son d'homes que agradeixen a dones i no a l'inversa, i això no s'ha d'oblidar que ve dona't en molta mnesura per l'educació i creença per part de molts homes de que les dones estan per servir-nos, i que les parelles sentimentals no son tals, si no son propietat de l'home que viu amb elles (marit, novio...). Imagino que d'aquí ve la necessitat, per part de col·lectius de dones per a tenir llocs on s'assegurin que aquestes relacions de poder no les tindran, i dona't aluns dels últims casos de violencia masclista dins de centres socials, la manera més facil d'evitar aquestes situacions, és la de trovar-se en llocs on sols hi hagi dones.
Re: [Girona] Taller d'autodefensa per a dones
22 nov 2009
"com a home mai he sentit la necessitat d'haver-me de defnsar d'una dona"....
doncs vigila pq hi ha dones q et poden fotre una pallissa, i només fa falta q els ofereixin pasta els fatxes pq es fiquin al seu servei...
així q no et vindria malament aprendre autrodefensa, neng...
Sindicato Sindicat