Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Protestes en defensa del patrimoni històric de Can Ricart
19 nov 2009
Escrit el 18 Novembre, 2009
per Redacció a Poblenou

Després del descobriment fa pocs dies de restes arqueològiques a Can Ricart, diverses entitats poblenovines han enviat un comunicat i convocat diverses mobilitzacions en defensa del patrimoni històric del Poblenou.

A continuació podeu llegir el manifest signat per diverses entitats i aqui, el comunicat publicat per l’Assemblea de Joves del Poblenou.

Arran del descobriment de diverses restes arqueològiques (una vila romana del segle I dC i de valuosa arqueologia industrial) al recinte de Can Ricart, volem fer públic que:

Des de l’aprovació del projecte 22@, el Poblenou ha sofert un enderroc de gran part del seu patrimoni històric, que l’identificava com un barri obrer amb identitat pròpia. Els pocs vestigis aïllats que resten d’aquest valuós patrimoni estant en estat d’abandonament (Ca l’Alier, Can Ricart o la Oliva Artés). I en els que s’ha intervingut s’ha desvirtuat el concepte original, i s’han convertit en nous edificis d’oficines, lofts o hotels de luxe.

Can Ricart ja va perdre gran part de la seva identitat quan es va destruir el teixit social existent, de treballadors i artistes, arran de la requalificació de terrenys que l’Ajuntament de Barcelona va tirar endavant a través del PERI Parc Central i que va permetre guanys multimilionaris al Marquès de Santa Isabel.

Davant d’això demanem:

-Que s’aturin totes les obres en curs al recinte de Can Ricart fins que no s’especifiqui quin és el valor de les restes arqueològiques (una vila romana i arqueologia industrial) trobades.

-Que es respecti el valuós patrimoni arquitectònic de Can Ricart, que va portar-lo a ser declarat BCIN (Be Cultural d’Interès Nacional) l’abril del 2008.

-Que hi hagi un seguiment i control públic i transparent de l’ús que es farà de les subvencions europees rebudes per a la construcció de la Casa de les Llengües.

-Que s’inici d’un procés participatiu i democràtic obert al barri per definir els usos del valuós patrimoni històric existent a Poblenou.

Us convoquem a:

* Divendres 20 novembre a les 12h.- Rebuda a les autoritats en l’acte de col.locació de la primera pedra de la Casa de les Llengües. (Concentració davant de Can Ricart).

* Dissabte 21 novembre a partir de les 11h.- Paradeta informativa (Rambla del Poblenou-Ramón Turró).

* Dijous 26 novembre a les 19:30h.- Assemblea informativa


ENDERROQUEN EL NOSTRE PASSAT!
OCULTEN LA NOSTRA HISTÒRIA!
HIPOTEQUEN EL NOSTRE FUTUR!

-entitats adherides al manifest:
Associació de Veïnes de Can Ricart, CSOA La Teixidora, Endavant-Poblenou, Assemblea de Joves del Poblenou, Associació Popular Octubre, Antic Teatre Espai de Creació, AJIC (Assemblea de Joves Independentistes del Clot), Casal Popular La Forja del Clot.

>per adherir-se al manifest; envieu un e-mail a: apoctubre ARROBA gmail.com

This work is in the public domain
Sindicat