Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Materiales, Manifiestos, represión y Bolonia
19 nov 2009
Aqui us deixem el material de la concentració del altre dia....
huguetCUL.jpg
societatsotacontrol58.jpg
MANIFEST RECTORAT UB:

El judici a les 53 estudiants desallotjades del Rectorat de la UB previst per avui, s’ha aplaçat. Aquest fet és un reflex més de la voluntat per silenciar la repressió que estem patint les estudiants. Hi ha més de 150 estudiants que han passat i passaran pels jutjats per defensar un dret fonamental, el dret a lluitar per una educació realment pública i popular. Ahir dèiem que Bolonya s’aplica amb imposició, autoritarisme i d’esquenes a la comunitat universitària, avui diem a més que Bolonya s’aplica amb repressió i al marge de la societat. El conflicte persisteix i cada dia s’aguditza més a les classes, a les facultats, als despatxos, a les universitats.

El gir autoritari s’està materialitzant en forma de prohibició: l’anul·lació de la festa major de la UAB, la passivitat davant la veu dels crítics al pla Bolonya, la prohibició d'entrar a les biblioteques de la UB sense presentar el carnet d'estudiant, la restricció de la participació estudiantil als òrgans de govern o la ignorància explícita dels referèndums on més de 20.000 estudiants van rebutjar rotundament la implementació del pla Bolonya.

Les línies vermelles a les que el Sr. rector Dídac Ramírez va fer referència per justificar l’entrada dels Mossos d’Esquadra al rectorat de la UB són mentides, són injúries cap al moviment contrari a la mercantilització i privatització de la universitat. En declaracions recents va mentir explícitament al·legant que es va disposar al diàleg durant les ocupacions. Va mentir dient que es van produir situacions violentes provocades pels estudiants. El que va fer el senyor Ramírez va ser incomplir la seva responsabilitat com a rector al no assumir el conflicte dins de la la institució universitària; al negar les veus crítiques amb el procés de reestructuració; al netejar-se les mans i traslladar el conflicte a la institució judicial.
Davant d’aquests fets, demanem públicament la dimissió del rector de la UB. Però no oblidem l’autoritarisme de Joan Josep Moreso i de la nova rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Anna Ripoll.
La criminalització de la dissidència política evidencia la falta de democràcia i de pensament crític, però no esborra el conflicte que hi ha dins la universitat. La persuasió i la repressió no ens aturarà, nosaltres continuarem lluitant!

Dídac Ramírez dimissió!

MANIFEST CONSELLERIA D'UNIVERSITATS

Denunciem públicament al principal òrgan polític responsable de les Universitats catalanes, per la mala gestió del conflicte universitari, conseqüència del seu gir autoritari i privatitzador.

La reorientació del malestar sobre les polítiques educatives dutes a terme pel Departament d’Universitats de la Generalitat de Catalunya cap a un problema judicial d’ordre públic fa un flac favor a la resolució del conflicte. No ens enganya Sr. Huguet, nosaltres continuarem denunciant-ho i estenent aquest malestar a tota la comunitat educativa perquè entenem que l’educació és un tema fonamental que implica a tota la societat. La LEC i la LOU són lleis que tenen per tronc comú la submissió de l’educació a les regles del mercat.

El Sr. Huguet ens ho diu ben clar: aquelles carreres que el pròxim curs no tinguin més de 30 estudiants seran anul·lades, aquells que no vinguin de classes adinerades no podran accedir a l’ensenyament superior quan resulta que és un dret constitucional.
Això que sembla una burla, es materialitza amb la retirada discreta de beques per a formació del personal investigador en una de les seves modalitats; en la pujada de taxes d’aquest any; en la retallada pressupostària. On estan els augments de finançament que ens van prometre els càrrecs polítics?

El conflicte polític no està resolt i considerem indignant que hi hagi estudiants repressaliades per defensar una universitat pública i popular. Demanem que el principal responsable rectifiqui i demani la retirada dels expedients, de les expulsions i l’absolució de totes les imputades. Més de 100 estudiants a judici. És una vergonya que encara no s’hagi pronunciat al respecte, Sr. Huguet.

Huguet dimissió!
No ens fareu callar, continuarem i cada dia tenim més motius per fer-ho!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat