Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Crònica de la amenaça de desallotjament d'aquest matí a Bon Pastor
18 nov 2009
Aplaçat el desallotjament previst per aquest matí a Bon Pastor

Aquest matí a les nou va realitzar-se una concentració dels veïns i exveïns de les cases barates de Bon Pastor davant de la portería del carrer Sèquia Madriguera 17 ón estava previst el desallotjament de la família Moliner Bermejo. La mare, María Rosa Bermejo, estava plorant davant de les càmeres de vídeo mentres la seva filla i el marit baixaven mobles, amb l'ajuda de l'altre fill, que també viu al pis.
Screenshot-3.png
(foto del documental "Aquí vivía María la guapa", TV3, 2007)

Aquesta família fins l'any 2007 vivía al carrer Basella, a la primera filera de cases barates que es va enderrocar. Gràcies a la mediació del Patronat de l'Habitatge i al recolzament actiu de l'Associació de Veïns, com tots els inquilins de les primeres 145 cases, van acceptar l'accès a un pis de compra, avalat pel propi Patronat, amb una hipoteca del Banc Sabadell. A canvi, el Patronat ha rescindit el contracte amb el qual des de vàries generacions la família vivia a les cases barates, pagant un lloguer mínim amb dret a subrogació.

Passats aquests dos anys, durant els quals els pocs veïns que no van acceptar aquest tracte van ser desallotjats amb violència per part dels antidisturbis de la Guàrdia Urbana, aquesta família com vàries altres de les reallotjades van adonar-se que les coses no eren tan idil·liques com Patronat i AVV els havien pintat, per convencer-los i quedar-se amb els seus contractes i els terrenys de les cases. Les hipoteques van pujar vàries vegades en 2 anys, la subvenció que suposadament havien de rebre per la Generalitat s'ha de tornar poc a poc a la declaració de renta, i sobretot els suministraments (elèctric, gas, aigua) valen 10 vegades més que a les cases barates. Com moltes famílies, no van poder continuar pagant la hipoteca.

Quan el Banc Sabadell va reclamar la propietat del seu pis, el Patronat, interpel·lat per la familia, va respondre que ja no tenien res que veure amb ells. L'associació de veïns, tant interessada en què es firmés l'acord, va ser ràpida en desaparèixer davant d'aquest problema. Avui al matí aquesta família tenia ordre de deixar el pis, i d'anar al carrer: la mare, la filla amb el marit i els tres nens petits, el germà amb quatre criatures més. Sort de la solidaritat veïnal, les veïnes i veïns concentrats allà aquest matí van aconsellar a la família de no marxar voluntàriament del pis, i de continuar dintre fins obtenir una solució concreta. Així l'ordre judicial va aplaçar-se per unes setmanes.

L'alerta continúa: aviat ens trobarem amb una família al carrer, una família que va formar part de l'història de les cases barates, abandonades durant 80 anys pel Patronat i ara reivindicades per poder-hi especular, amb la complicitat d'una AVV de la qual aquest matí cap integrant ha tingut la decència de presentar-se. Sobretot a un barri ón ja es compten més de vint cases barates buides, que el Patronat va vandalitzar en la seva majoria, per impedir que s'ocupessin. Quan per llei els propietaris no poden deixar més de tres mesos un pis buit.

Si “no hay mal que por bien no venga”, potser després d'aquest aconteixement els veïns de les cases barates reflexionin sobre qui tenen davant a la hora de “negociar”, i sobre cóm organitzar-se junts per aturar aquest Pla de Remodelació, que ademés d'expoliar el seu patrimoni històric i identitat, els anul·la els pocs drets a favor dels bancs i de les grans companyies.


http://www.btvnoticies.cat/2009/11/18/alguns-reallotjats-de-les-cases-ba/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la amenaça de desallotjament d'aquest matí a Bon Pastor
19 nov 2009
donde estaba presidenta de la AAVV de bon Pastor la Paquita delgado que nos a metido "no tenemos que perder el tren" el comisario politico que vive de la sopa vova de las migajas que le da el Ayuntamiento,a cambio de esto,cuanto a pagado el por el piso,y el Santi ¿le a salido gratis el de su padre? su mujer trabaja para el ayuntamiento.
ASI NO VA:
Sindicato Sindicat