Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Laïcisme i Dret a Decidir: Manlleu Decideix desmenteix els mass-media
18 nov 2009
“Està d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió europea?”
Informació que cal saber

Aquesta serà la pregunta a través de la qual, i per primera vegada a la història, tindrem l’oportunitat de decidir a través d’una votació si volem que Catalunya esdevingui independent i els catalans i catalanes tinguem un Estat propi, o si per contra volem seguir formant part de l’Estat espanyol.


1. PER QUÈ ÉS IMPORTANT VOTAR SI ÉS UN REFERÈNDUM NO VINCULANT?

Tot i no ser vinculant, el resultat del referèndum pot condicionar la posició dels Governs. Un exemple d’això en són les consultes de l’OTAN o el Tractat de la Constitució Europea. Referèndums no vinculants que van acabar condicionant la decisió d’un Govern.
Si hi ha una participació propera o superior al 50%, la resta de catalans, els governs català i espanyol, la comunitat internacional, i els mitjans de comunicació nacionals i internacionals, tindran en compte el resultat.


2. QUI PODRÀ VOTAR?

Totes aquelles persones que el dia 13 de desembre tinguin 16 anys i estiguin empadronades a Manlleu podran exercir el dret a vot. En cap cas es discriminarà en funció del lloc de procedència o de naixement.

3. COM, QUAN I ON ES PODRÀ VOTAR?

Mitjançant vot secret dipositat en una urna. Les opcions seran SÍ – NO – BLANC. Hi haurà totes les garanties per tal que ningú sàpiga quina opció has triat.


4. MUNICIPI ON VOTAR I DOCUMENTS NECESSARIS

- Cal que votis al poble que consta al teu DNI (Document Nacional Identitat) o NIE (Número Identificació Estrangers), mostrant aquest document el dia de la votació.
- Si en aquest poble no s’hi celebra cap Referèndum, pots votar al municipi on estàs empadronat, portant, juntament amb el DNI o NIE:
El certificat o volant d’empadronament o de convivència del teu poble, que pots obtenir a l’Ajuntament (de dilluns a divendres, de 09:00 a 14:00h)
- En cas de no tenir permís de residència, cal votar, mostrant el Passaport, i també, el certificat o volant d’empadronament anteriorment esmentat.

5. VOT ANTICIPAT. SI EL DIA DEL REFERÈNDUM NO PUC SER A MANLLEU O VULL QUE NINGÚ SÀPIGA QUE HE ANAT A VOTAR.

Podràs votar anticipadament, en secret i amb plenes garanties, a partir de l’1 de desembre.
Hauràs de portar la mateixa documentació que hauries de portar el dia de la votació. Una persona recollirà el teu vot. Caldrà posar-se en contacte amb Manlleu Decideix (manlleudecideix ARROBA gmail.com) o informar-te dels espais habilitats per aquest tipus de votació a través del blog de la coordinadoraDes de Manlleu Decideix informen que els 3 llocs de votació pel dia 13 de desembre a Manlleu, determinats en base a criteris estrictament geogràfics, són els següents:

· CAN PUGET (Sala Polivalent) entrada per Pl.Dalt Vila

· TEATRE DE GRÀCIA (Vestíbul)

· COMISSSIONS OBRERES (Barri de l'Erm - Plaça del Mercat Municipal)En cap cas, un centre religiós com avui i ahir van dient els mass-media

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Laïcisme i Dret a Decidir: Manlleu Decideix desmenteix els mass-media
18 nov 2009
CCOO!! ohh, sou uns traidors a la classe bla bla bla
Re: Laïcisme i Dret a Decidir: Manlleu Decideix desmenteix els mass-media
20 nov 2009
Per què s'inclou la UE a la pregunta?
Sindicat