Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: un altre món és aquí : antifeixisme : globalització neoliberal : amèrica llatina
Invitació zapatista per a Trobada europea
18 nov 2009
Per a festejar els 100 anys de la Revolució Mexicana i en relació als darrers esdeveniments i tensions a Chiapas i dins tot Mèxic, pensem que és important reunir-nos de nou per a considerar la forma de proseguir la nostra solidaritat amb la lluita dels zapatistes i els altres moviments mexicans que lluiten abaix i a l'esquerra, i els llaços amb les nostres realitats locals.
# Invitació a Trobada Europea a París els pròxims 16 i 17 de gener de 2010.



Després de les trobades d'Atenes, Barcelona i Marsella que ens han permès conèixer-nos millor, de dialogar i d´avançar dins les nostres iniciatives de solidaritat, pensem que és important continuar amb aquests intercanvis, enriquits de totes les propostes prèvies que podrien ser-nos enviades.

(...)

Per la nostra part, voldríem proposar-vos d´aprofundir la reflexió i coordinar-nos millor, que això sigui a través del compromís dins dels projectes col·lectius amb les comunitats zapatistes, de la reactivació de la solidaritat front la repressió a Mèxic, o de la construcció de ponts entre les nostres lluites i les lluites mexicanes.



Per això, i com ho havíem ja dit, confirmem que organitzarem a París, França, els 16 i 17 de gener 2010 una Trobada europea dels col·lectius solidaris amb les comunitats zapatistes, oberta a tots els individus que volgueren participar-hi.





PROPOSTES de temes de discussió



Presentació : com vivim i organitzem la nostra solidaritat dins els nostres espais de lluita i quines són les nostres bases de funcionament col·lectiu?



Com compartim les nostres iniciatives? Com utilitzem el site internet Europazatista (organització, contingut…)? Com intercanviem els projectes que desenvolupem?



Com reaccionar i coordinar-nos front la repressió a Mèxic? Com ens coordinem en cas de necessitat : urgència, denúncia, accions col·lectives… basant-nos en la proposta feta a Atenes d'activar i de consolidar la xarxa? Per exemple: Com coordinar-nos per obtenir més pes de les lluites per l'alliberament dels pressoners d´Atenco i d´altres indrets de Mèxic?



Terra i Territori, ací i allà.



Pensem que aquestes problemàtiques reivindicades pels mateixos zapatistes poden ser molt pertinents per a dialogar i intercanviar a propòsit de les nostres lluites locals, aquí a Europa, i els seus possibles llaços amb Mèxic.



Devem compartir més i millor la diversitat de les nostres realitats i la multiplicitat de lluites «abaix i a l'esquerra», que es desenvolupen en els nostres entorns locals.



Això ens ha empès, per la nostra part, a preparar una trobada a principis de desembre sobre les lluites a França, ací mateix a París, sobre aquest tema Terra i Territori (Quines són les lluites als nostres llocs de vida per la terra? Què significa per a nosaltres el concepte de “territori”? Com pensem aquí i intentem construir les nostres autonomies…)



Pensem que aquest tipus de treball preparatori pot ajudar-nos a confrontar-nos als problemes de temps limitat en aquestes trobades i de considerar així més clarament les idees, realitats i propostes dels diversos participants…


Proposem doncs que d´altres col·lectius organitzin també una trobada local prèvia abans de la trobada europea al gener per aportar llurs reflexions i propostes .


Proposem també que cadascun porti reflexions i documents diversos (fullets, exposicions, videos…), si possible en castillà, sobre la realitat i les lluites que sacsegen l'entorn local on cadascun de nosaltres viu.




Preparació



Tenint en compte el temps limitat que tenim per a dialogar col·lectivament, pensem que seria millor reduir els temps de presentació a l´inici de la trobada, així com formular les idees i les propostes ABANS de la trobada. I això amb el fi de precisar els temes, de poder debatre i dç establir compromisos sobre les proposicions i les iniciatives concretes.



Per això, invitem els participants a preparar les presentacions per escrit del seu grup, col·lectiu, situació… i enviar els textos que podrien ser accessibles per internet, potser a la pàgina Europazapatista si és possible, si aquesta us sembla l´indret adequat i si esteu d'acord en difondre-les.



Podeu dir-nos si això us convé, si teniu crítiques o suggeriments, informar-nos sobre el vostre desig de participar en aquesta trobada per a facilitar l'organització material de la trobada, i enviar-nos les vostres contribucions el més ràpidament possible ? . Les reenviarem a la xarxa, i esperem poder utilitzar el site europazapatista per a reagrupar-les i que siguin fàcilment accessibles.



Esperant les vostres respostes
Salutacions solidàries,



Comitè de Solidaritat amb els Pobles de Chiapas en Lluita.
Mira també:
http://cspcl.ouvaton.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat