Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
El jutge anul·la les condicions de treball que TMB va imposar als conductors d'autobús
18 nov 2009
El Jutjat Social número 21 de Barcelona ha declarat nul·les les modificacions de les condicions de treball imposades per Transports Metropolitans de Barcelona
El Jutjat Social número 21 de Barcelona ha declarat nul·les les modificacions de les condicions de treball imposades per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) als empleats amb l'objectiu d'aplicar els dos dies de descans per setmana, entre d'altres aspectes. En no arribar a cap acord amb els treballadors, TMB va presentar, l'estiu passat, els nous calendaris laborals on es reflectien els canvis de diverses condicions de treball que havien d'entrar en vigor l'1 de gener del 2010 per tal d'incloure en els nous torns els dos dies des descans.

La sentència, que ha facilitat CGT, accepta les demandes acumulades per les seccions sindicals d'UGT, CGT, CCOO, Actub i SPSAB en contra d'aquesta modificació de les condicions de treball i la declara nul·la i «íntegrament sense efecte». La resolució imposa a TMB que s'atingui a l'anterior aplicació dels torns de treball.

En la sentència, el jutge raona que «per més complexa que sigui la situació» de la negociació, l'empresa «té una sortida unilateral i una altra pactada», i afegeix que «així són les coses, no es pot pretendre els avantatges de les dues i els inconvenients de cap, sinó que ha de decidir quin camí pren, les dues són possibles i legítimes, però sigui quina sigui ho ha de fer de bona fe, conforme a l'article 20 de l'estatut dels treballadors».

De moment, TMB haurà d'acatar la sentència, tot i que segons l'empresa «això impedirà l'aplicació de millores en el servei i la creació de 600 nous llocs de treball que sortien dels nous torns». TMB, però, ja va anunciar ahir que recorrerà la decisió davant el Tribunal Superior al·legant que «en cada moment ha actuat de manera correcta i amb l'objectiu d'aconseguir millores en el servei».

Per la seva banda, si finalment l'empresa no imposa els torns de treball, els empleats de TMB perden un dels arguments pel qual van anunciar una vaga indefinida a partir de mitjan de gener. Tot i això, l'aturada podria continuar en peu perquè les negociacions del conveni encara estan en punt mort.
Loteria «per la causa»

Amb els números de loteria que venen els tres sindicats que negocien el conveni –CGT, ACTUB i PSA– es destina un euro «per cobrir les despeses derivades de l'obertura d'expedients, judicis i sancions que la direcció de TMB està aplicant als treballadors com a represàlia per demanar millores laborals pel col·lectiu de dins el conveni». En total, el preu del número de loteria és de 5 euros i cada sindicat té un número diferent.


Darrera actualització ( Dimecres, 18 de novembre del 2009 02:00 ) http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/105361-el-j

EL PUNT BARCELONA http://quiosc.elpunt.cat/Quiosc.php?do=mostrarHemeroteca&edicio_codi=PUN

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat