Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La guàrdia civil va oferir diners a canvi de proves contra els detinguts al Raval
17 nov 2009
Segons informa VilaWe, ho ha declarat avui un testimoni al jutge
Mazer Hussein, un testimoni que ha declarat avui en el judici contra els detinguts fa dos anys al Raval de Barcelona acusats de gihadisme, ha dit al jutge que la guàrdia civil li va oferir 'més de dos-cent mil euros per cercar proves contra els detinguts'. Hussien, que viu al Raval des de fa més trenta anys i també fou incialment detingut i posat en llibertat hores després, s'hi va negar perquè 'per diners no es pot castigar innocents'.

Segons que ha explicat Hussein, la guàrdia civil va contactar amb ell cada dues o tres setmanes fins al juliol d'enguany per demanar-li que cerqués proves contra els detinguts. Cal tenir present que tota l'acusació es basa únicament en les declaracions d'un testimoni protegit, batejat com a F1, del qual se'n desconeix la identitat.

Segons aquest confident, els detinguts volien cometre un atemptat al metro de Barcelona en el qual ell havia de participar, però quan van anunciar-li que ell havia de ser un dels suïcides va denunciar-ho a 'un amic seu policia francès', que ho va traslladar al centre d'espionatge espanyol. Encara no s'ha trobat cap prova contra els detinguts i tots ells han negat la versió del confident. De fet, Hussein, el testimoni que ha declarat avui, ha rebatut diversos detalls de la delcaració del confident.

L'advocat de la defensa, Benet Salellas, ha reiterat que no hi ha cap prova contra els detinguts i ha acusat el confident de mentir. Els familiars dels acusats, per la seva banda, consideren que el confident forma part del servei d'espionatge francès i que s'ha inventat tota la cronologia dels fets per a poder sostenir una acusació falsa.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3656667

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La guàrdia civil va oferir diners a canvi de proves contra els detinguts al Raval
18 nov 2009
quina colla de cabrons.

Aquesta és la seva democràcia. I encara s'haurien pagat amb diners de tothom i en època de crisis duríssima.

Ningú no demanarà responsabilitats???
Sindicato Sindicat