Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Comunicat 12 nov. Concentració: "sembrem llibertat"
16 nov 2009
Ens trobem avui aquí per denunciar, una vegada més, els abusos de violència política i policial que, lluny de respondre a accions aïllades, són un recurs habitual en el marc que, els defensors i defensores de l'administració política actual, anomenen Estat de Dret.
ESTUDIANdfgf--253x190.JPG
Volem recordar els fets del 18 de març, però també fer èmfasi en que no són quelcom aïllat. Per tant també volem recordar als companyes i companys represaliats: la Núria Pòrtulas, en Franki de Terrassa, en Gerard de Lleida, els imputats de Som lo que sembrem, els que lluiten contra la línia de Molta Alta Tensió (MAT), els del Pla Caufec d’Esplugues, en Jona de l’Eixample, l’Amadeu Casellas, els del Banc d’Espanya, l’Enric Duran, en Karim de Vilanova, l’Alfonso del cas kubotan, els solidaris amb altres represalitats, als centenars d’estudiants que l’any passat van dur una lluita digna tant als carrers com a la universitat que han estat expedientats, expulsats, imputats per defensar una universitat pública i popular i tants i tants altres que cada dia lluiten.

Volem trencar l’estigma que s’exerceix sobre els col·lectius i persones represaliades. Un estigma promogut per les informacions falses i manipulades dels grans mitjans de comunciació, que té com a funció bàsica i principal aïllar-los de la societat. Un camí per truncar les possibles empaties i recolzaments duent a terme la criminalitizació de les companyes i companys que lluiten per millorar les condicions socials de totes i tots. És de vital importància no oblidar i ser conscients que aquestes no són elles o ells, sinó, tots i totes nosaltres, és per això que si ens toquen a una, ens toquen a totes.

Ens volen fer creure que accions repressives com les esmentades es fan en nom de la democràcia. I nosaltres preguntem: és aquesta la seva democràcia? És això el que hem d’entendre per democràcia? Estan defensant una societat on se’ns estan negant els drets socials bàsics com la sanitat o l’educació; on persones com el Millet confés d’haver desfalcat milions d’euros de fons públics gaudeix de tots els privilegis mentre la vida de l’Amadeu Casellas porta anys apagant-se a la presó per denunciar un sistema penal i penitenciari podrit i corrupte.

Es creuen que tenen la legitimitat per a reprimir. Davant d’aquesta legitimitat, nosaltres reclamem i denfensem el dret a lluitar per allò en el que creiem. Si la policia representa l’ordre de l’Estat, és evident que aquest Estat no representa, i encara menys respecta, al seu poble. És per això que reivindiquem el dret a la lluita i diem que ja n’hi ha prou de repressió i penalització dels moviments socials.

Barcelona s’enarbora com a capital del civisme. Un civisme que serveix d’eina per criminalitzar la lluita, ja que qualsevol acció trenca amb les normes cíviques. Per tant estem vivint un exercici de control social i repressió social propi d’una societat feixista. La majoria de les causes pendents són de carácter cívic, negant així el fet principal de l’acció: la majoria de les vegades són accions de caràcter clarament polític.

Avui sortim al carrer perquè no volem callar. Volem reivindicar els espais de lluita. No ens aturaran mentre més persones continuïn sent maltractades, empresonades, imputades, multades, etc., per fer un acte legítim com ho és el fet de lluitar per totes i tots. Perquè la lluita ens farà lliures no hem de permetre la criminalització.

Convoquem a estar pendents de totes les mobilitzacions i animem a sortir al carrer, a fer-nos sentir i no deixar-nos silenciar ni trepitjar davant la seva violència.

Contra la impunitat del poder i els seus responsables polítics!
Prou repressió policial. No a l’ordenança del civisme. Recuperem els carrers. Sembrem llibertat!
Mira també:
http://58imes.wordpress.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat