Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió
1 any després : Karim Absolució !
15 nov 2009
Avui 15 de novembre de 2009, es compleix un any de la detenció d'en Karim, jove vilanoví condmnat a 50 dies de presó per haver-se manifestat contra la crisi capitalista, acusat d'agredir un mosso d'esquadra. Una acció al consistori vilanoví, ha tingut lloc cap a dos quarts d'una del migdia, per demanar l'absolució d'en Karim de Vilanova i la Geltrú.
PICT1609[1].JPG
PICT1616[1].JPG
PICT1615[1].JPG
http://suportgarraf.blogspot.com/2009/11/1-anys-despres-karim-absolucio.

´Centenars de díptics explicatius s'han repartit sobre el cas d'en Karim, una concentració de suport al jove vilanoví a la inauguració de la Fira de novembre el passat dijous 12 de novembre, i avui cap a dos quarts d'una el migdia ha tingut lloc una acció a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb una pancarta de suport a en Karim, on s'hi podia llegir, " Un Any després, Karim Absolució "


“Qui és aquest Karim?”


En Karim és un jove vilanoví, militant d’Endavant i de l’Assemblea de Joves, que corre el risc de ser empresonat durant 50 dies.


Perquè?

Aquestes preguntes se les ha fetes molta gent durant l’últim any, sobretot a Vilanova i la Geltrú. Aquestes i moltes d’altres:




És a la presó? Ja n’ha sortit? Què ha fet?





Des de la Coordinadora Antirepressiva del Garraf, hem intentat respondre-les amb la nostra campanya de suport, però també hem intentat que se’n facin d’altres, de preguntes. Perquè es manifestava? Quines són les causes de la crisi? Qui l’ha provocada? Perquè sempre paguem els mateixos?



I ara que fa un any que va començar tot aquest cas, volem tornar a fer-vos aquestes preguntes, volem tornar a intentar respondre les primeres, i volem continuar impulsant la solidaritat cap al nostre company.



Cal recordar que era el 15 de novembre, quan a tot el món hi havia manifestacions per denunciar els responsables polítics de la crisi, reunits a la cimera del G-20 a Washington.



A Barcelona, milers de persones ho feien seguint la convocatòria de la Plataforma “Que la crisi la paguin els rics!”. Van sentir el testimoni dels i les treballadores en lluita de Nissan, de Seat i de moltes altres fàbriques, entre elles, la Mahle, de Vilanova.



En Karim hi va acudir amb d’altres companys i companyes, i li va tocar ser a primera fila, portant la pancarta de l’Esquerra Independentista. Hi deia: Capitalisme és crisi. Als Països Catalans, organitzem la lluita dels i les treballadores.



Això feien els milers de persones presents. Contribuir amb la seva mobilització a la lluita organitzada de la classe treballadora, convençudes que no és ella qui ha provocat la crisi, i que és injust que sigui qui li toqui pagar-la. Per això, volien assenyalar-ne els veritables culpables. Els responsables del sistema capitalista. I per això, es va dur a terme una acció simbòlica contra una dels seus agents més directament implicats en aquesta crisi: la banca. Un grup de manifestants van intentar abocar fems davant les portes del Banc d’Espanya, però els antiavalots dels Mossos d’Esquadra els ho va impedir, carregant contra la manifestació. En Karim, amb la pancarta, es va trobar al mig de la càrrega i va intentar sortir-se’n protegint-se dels policies. Després d’uns moments de tensió, els manifestants van donar per acabada la manifestació i es van dispersar. En Karim, amb uns amics de Vilanova, va marxar cap al metro. Va ser allà, després de gairebé una hora, quan policies de paisà els van retenir amb una excusa. Finalment, van acusar en Karim d’haver agredit brutalment un policia, i el van detenir.



Al judici, el van acusar d’haver sortit de la manifestació, corrents cap als policies, i saltant a l’aire, haver clavat tres cops de peu a un agent, i haver-lo intentat arrossegar entre els manifestants, lesionant-lo, i trencant-li un aparell intercomunicador. N’hi va haver prou amb la declaració de 5 policies per sentenciar-lo. No hi havia cap més prova.



I la sentència és de 50 dies de presó, amb un mòdic preu de 400 € (a part de 600 € d’indemnització pels Mossos). Per tant, en cas que no acabi pagant, en Karim podrà acabar sent empresonat durant gairebé 2 mesos.





Ell ja ha dit que no ho pagarà voluntàriament, i per tant, els propers mesos pot acabar sent empresonat. Si aquesta és la manera d'actuar dels governants, per evitar que la gent es queixi de la crisi en què ens han ficat, nosaltres ja diem que continuarem denunciant, que el CAPITALISME ÉS CRISI, i lluitant per construir-li l'alternativa. I per això és necessari no deixar sol en Karim, ni cap altre company o companya que s'enfronti a la presó pel seu compromís amb la justícia social.

Si tu també ho consideres injust, vine el dissabte 28 a l'acte de solidaritat que hi haurà a les 7 del vespre, al TOC (C/ Sant Sebastià , 11).

http://suport-karim.bloc.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat