Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
SOS Llavaneres denunciarà l’antic alcalde del PP per corrupció
12 nov 2009
Una requalificació del batlle Víctor Ros hauria fet guanyar 24 MEUR a uns cosins seus
Més sacsejades en les fins ara frenètiques regidories d’urbanisme. En plena investigació sobre el cas Pretòria, SOS Llavaneres, una plataforma politico-ciutadana del municipi del Maresme, enviarà en breu una nova denúncia a la Fiscalia Anticorrupció per un nou cas de presumpta corrupció urbanística que afectaria l'anterior govern (PP-PSC) de Sant Andreu de Llavaneres.

Segons la denúncia de SOS Llavaneres, els cosins de l’antic alcalde Víctor Ros (foto) tenien tres parcel•les al sector de Riera Sant Andreu, dues de les quals no eren urbanitzables. Tot i això, van aconseguir tancar un acord amb la societat Agofer perquè pagués 3,6 milions d'euros per aquell sòl, llavors improductiu, de 39.000 m². A més, la venda incloïa un seguit de clàusules 'estranyes' que condicionaven el preu a una possible requalificació dels terrenys en el futur.

L'operació es va tancar l'agost del 2005 i vuit mesos després, l'abril del 2006, l'Ajuntament que comandava Víctor Ros va aprovar inicialment el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). SOS Llavaneres destaca que, entre d'altres modificacions, es feien urbanitzables els terrenys que havia comprat Agofer als cosins de l'exalcalde i s'augmentava l'edificabilitat de tot el sector, passant de 56 a 623 habitatges.

Un any més tard, i durant l'últim ple del mandat abans de les eleccions municipals del juny 2007, el govern municipal va aprovar provisionalment el POUM amb noves modificacions. Amb l'argument de conservar la virginitat del turó de Sant Sebastià, el consistori va traslladar l'edificabilitat prevista en aquests terrenys al sector de Riera Sant Andreu, de tal manera que es tornava a augmentar l'edificabilitat. Ja es podien fer 803 habitatges.

En la denuncia de SOS Llavaneres s'apunta que els cosins de Ros ja haurien guanyat llavors 6 milions d'euros, però que es podrien arribar a embutxacar fins a 24 milions, gràcies a les clàusules pactades amb Agofer, si aquell POUM s'aprovés ara de manera definitiva. Per aquest motiu, SOS Llavaneres insinua que tant compradors com venedors haurien de disposar de certa 'informació privilegiada' per haver arribat a aquells acords.

Les altres denúncies

Aquesta és la cinquena denúncia que SOS Llavaneres fa contra l'anterior govern municipal per presumptes casos de corrupció urbanística i, fins ara, el seu èxit és gairebé total. Dos dels casos denunciats anteriorment, el de la zona esportiva i l'escola bressol, estan sent investigats per la Fiscalia Anticorrupció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Un tercer cas, el dels terrenys de Can Riviere, és el que investiga el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, en el marc del cas Pretòria; mentre que el de La Bodega és l'únic que pel moment no ha estat admès a tràmit. SOS Llavaneres, però, ha tornat a enviar la denúncia a la Fiscalia Anticorupció al·legant que existeixen vincles entre aquell cas i la investigació del jutge Garzón.

FONT.>
http://www.naciodigital.cat/noticia/12558/sos/llavaneres/denunciara/anti
Mira també:
http://www.capgros.com/noticies/index.asp?sec=94

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat