Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Quan el sabotatge està bé i no és cosa d'okupes per els sindicalistes de Ccoo i Ugt (Menuda pandilla d'hipocrites)
12 nov 2009
A TMB els sindicalistes de Ccoo i Ugt diuen que fer vaga es fer perdre diners als treballadors/es. També diuen que tot el suport a la mobilització pels 2 dies era cosa d'okupes i antisistema (dit de la manera més despectiva possible). Per últim també afirmen aquests sindicalistes que dir Esquirol és dividir a la plantilla i crear l'odi entre companys/es i, per suposat, el sabotatge s'ha de condemnar, sino és que el fan ells com ara a la vaga del transport provincial...
DIJOUS, 12/11/2009 - 06:00h
Una trentena les línies de transport per carretera han suspès els serveis mínims pels atacs de piquets
Les línies afectades connecten municipis del Baix Llobregat i el Garraf amb Barcelona · La vaga afecta les línies regulars d'autobús, el Tram, els autobusos que van a l'aeroport i el Bus Turístic.
Ja són trenta-dues les línies de transport per carratera que han hagut de suspendre els serveis mínims pels atacs dels piquets que han llançat pedres i boles de ferro catorze autobusos de les companyies Rosanbus, Oliveras i Mohn. Els atacs han causat importants desperfectes als vehicles quan sortien de les cotxeres, però cinc han patit els atacs quan ja viatjaven amb passatgers. Les línies afectades transporten cada dia més de cinquanta mil viatgers.

Els treballadors del transport de viatgers per carretera de la circumscripció de Barcelona tornen a fer vaga avui i demà, després de la que ja van fer els dies 29 i 30 d'octubre. La vaga afecta les línies regulars d'autobús, el Tram, els autobusos que van a l'aeroport i el Bus Turístic. Tot amb tot, s'han establert serveis mínims del 50% a les hores punta, és a dir de dos quarts de set a dos quarts de deu del matí i de cinc a vuit del vespre.

El servei del Trambaix, que cobreix les obres de la Línia 5 del metro, i el de les línies especials d'autobusos B1, B2 i B3, que enllacen les estacions afectades, seran del 80% durant tota la jornada; el servei llançadora de les terminals de l'aeroport del Prat serà del 70%; i el servei de transport escolar i de gent discapacitada no fa vaga.

CCOO i UGT han decidit de tornar a fer vaga avui i demà perquè diuen que, no s'ha arribat a cap acord per l'actitud de la patronal, que no ha estat tan dialogant com la part treballadora. Diuen, també, que la patronal no ha assistit a l'acte de mitjanceria convocat per l'administració el dia 5 de novembre.

La vaga es fa per pressionar la negociació del conveni. Els sindicats s'oposen a la congelació salarial i no accepten l'augment de l'IPC real que propugnen els empresaris perquè pot ser igual a zero.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Quan el sabotatge està bé i no és cosa d'okupes per els sindicalistes de Ccoo i Ugt (Menuda pandilla d'hipocrites)
12 nov 2009
TMB criminals! Sindicalistes mercenaris! Que ens podiem esperar d'aquesta gent desprès del cas d'en Pablo Díez? És una vergonya tenir a aquesta gent cobrant millions per ser uns fils de puta. Que són diners de tots, eh?

Ànims amb els 2 dies companys! La vostra és una causa molt justa.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more