Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : corrupció i poder
Montserrat Nebrera, nou referent antisistema
10 nov 2009
http://www.montsenebrera.cat/blog/2009/11/04/entrevista-a-el-matins-amb-/

En aquesta entrevista a els matins de TV3, la ex diputada del PP Montserrat Nebrera, fa algunes declaracions incendiàries contra l'actual sistema de partits i la democràcia parlamentària:
montserrat-nebrera.jpg
"el parlament no serveix per fer la democràcia"
"el Parlament és la corretja de transmissió dels partits amb les votacions fetes abans d'hora, el debat que hi ha en el parlament és absolutament inútil i superflu".

M.Nebrera: -el parlament, a hores d'ara no serveix per res i ens costa un munt de diners.
J.Cuní: -cada cop que vostè diu això s'adona que dóna ales a formacions extraparlamentàries que poden voler aprofitar-se del sistema per anar contra el sistema?"
M. Nebrera: -el sistema tal i com està serveix per poc. I aquest tipus de por és el que paralitza les iniciatives. Sóc conscient del perill. Es absolutament necessari que en aquest moment que la gent comença a no creure amb les institucions, hi hagi una renovació dels partits, és absolutament imprescindible que morin [...]

"cal esmicolar-ho tot, per reconstruir-ho millor"

En l'entrevista, Nebrera anuncia que a principis de desembre es reunirà a l'hotel Majestic amb persones dels moviments socials que ella anomena "plataformes diverses", persones que siguin "capaces de compartir un somni" i que es donaran un temps per intentar articular-lo.

El toc humorístic:
En acabat, un periodista infumable fa un resum de l'entrevista totalment a desgana, igual que un nen quan presenta un treball al professor, i la Nebrera fa un irònic comentari al respecte:
-ha fet un resum a l'alçada de la qualitat del periodista que l'ha fet.
Mira també:
http://www.montsenebrera.cat/blog/2009/11/04/entrevista-a-el-matins-amb-josep-cuni-a-tv3/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Montserrat Nebrera, nou referent antisistema
10 nov 2009
veient els que pot venir de dalt a baix no m'estranya que es doni cobertura mediàtica i informativa a persones com ella que, al cap i a la fi i en darrera instància, vetllarà perquè tot segueixi igual. Cal continuar apostant per l'autoorganització política de base, tant des de l'àmbit personal però també col·lectiu i aquí jo tinc clar que experiències com les CUP als Països Catalans, les CAV al Vallès Occidental i Iniciativa Internacionalista a l'Estat són vàlides, amb els seus errors i, sobretot, encerts. Salut!
Re: Montserrat Nebrera, nou referent antisistema
10 nov 2009
Si hagués guanyat les eleccions internes al PP-Cat estaria dient això? O justament el contrari? Quina credibilitat té un personatge d'aquesta calanya? Hi ha gent que dirà el que sigui per tenir protagonisme, fins i tot (per una vegada) veritats. Una altra cosa és que, a l'hora de la veritat, siguin aquestes les persones que implementin i es comprometin amb un canvi real. Prou de demagògia!
Re: Montserrat Nebrera, nou referent antisistema
10 nov 2009
Em sembla evident que aquesta dona fa declaracions des de la posició en la què es troba en el joc partidista i en funció dels seus interessos actuals, i que si aquesta posició fos una altra diria altres coses, evidentment no és que repentinament hagi vist la llum sino que li tira els trastos als que considera que ara poden ser aliats seus per als seus fins particulars: plataformes ciutadanes al marge dels partits.

Però tot el que sigui erosió i descrèdit del sistema polític em sembla positiu.
Re: Montserrat Nebrera, nou referent antisistema
10 nov 2009
Nebrera... populismo filofascista frente a los partidos de capital que son todos unos impresentables... en resumen todos gentuza !!
www.kaosenlared.net
Re: Montserrat Nebrera, nou referent antisistema
10 nov 2009
Nebrera, de quin col·lectiu dius que ets?

perquè els partits no comten perquè estan ·partits" i no compartits.
Re: Montserrat Nebrera, nou referent antisistema
11 nov 2009
Más allá de que sea o no posible construir proyectos politicos transformadores sin base. La Montserrat no ha dicho mucho como para poder encasillarla directamente.

Se podría asimilar su crítica al parlamentarismo con el fascismo, siempre y cuando se ignore que esas críticas se hacen desde una postura formalmente democrática.

Quien más y quien menos abe que las cortes son más bien una lonja donde se pesan, se compran y se venden las leyes en función de los intereses que defienden los partidos mayoritarios, no se debate ni un poco. Que los partidos son agencias de defensa de intereses básicamente ajenos a las problemáticas sociales es otra obviedad.

En cualquier caso no sé si con la quiebra de las ideologías del siglo XX nos podemos permitirt el lujo de descalificar alternativas a la primera de cambio.
Re: Montserrat Nebrera, nou referent antisistema
11 nov 2009
No estic d'acord sasarmarcuello, si que diu molt. Si seguiu el passos d'aquesta mala puta desde que ha plegat del PPcat, veureu que intenta tirar-se al rotllo de les petites candidatures rotllo reagrupament, ciutadans, i els seus amics polítics per accedir al parlamentarisme son ni més ni menys que personatges com l'Anglada de PxC amb qui es va reunir durant 6 hores, només li faltaria juntar-se amb els del MSR i fer una "candidatura independent de dretes".
Començar a tontejar amb aquests discursets és l'estratégia que està fent servir per fer-se amics a l'extrema dreta i intentar crear alguna mena de candidatura.
Re: Montserrat Nebrera, nou referent antisistema
11 nov 2009
És prou evident que la nebrera vol muntar una nova plataforma ciutadanista populista i que no s'aproparà pas als moviments socials. Tot i així, cal valorar el fet que hagi estat al cor de la bèstia i s'hagi dignat a abandonar la seva poltrona per denunciar lo podrit que està el parlament.
Re: Montserrat Nebrera, nou referent antisistema
11 nov 2009
"s'hagi dignat"?
"abandonar la seva poltrona per denunciar"?

És evident que ets fan de Nebrera, però ¿en quin món vius?

Qualsevol que hagi seguit el que ha passat, ha vist que aquesta dona ha perdut una lluita pel poder, s'ha trobat cada vegada més aïllada en una estructura repressiva (la d'un partit polític, benvinguda a la realitat professora Nebrera), sense poder trobar-se on ella esperava estar (al capdavant, sota els focos, liderant, etc.) i ha decidit marxar per provar sort en solitari i veure si així pot complir els seus somnis humits de ser una gran líder polític.

Aquesta dona dirà qualsevol cosa, i no pas per denunciar allò podrit, sinó per ambició personal i narcissisme pur i dur.

Sembla mentida que alguns es deixin enganyar tan fàcilment per la demagògia i el populisme barat. Però és clar, només cal mirar com van les eleccions.
Sindicato Sindicat