Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : especulació i okupació
Ruïnes Romanes a can Ricart?
06 nov 2009
Rumors sense confirmar, però provinents de fonts ben informades, ens han comentat la possibilitat de que s’aturin les obres que tot just iniciaven en l’interior del recinte. En començar a excavar al costat de la nau on ha d’anar la casa de les llengües, han aparegut unes restes que podrien ser d'una vila de l’època Romana.
De confirmar-se la troballa, potser posposin la festa d’inauguració de les obres, on diu que hi vindria en Gilberto Gil a posar la primera pedra, a finals del mes present. Recordem que això de la casa de les llengües és “Hereu” d’una de les exposicions del Fòrum de les cultures, que va iniciar-se amb una rua de’n "Carlinyus Braun" i l’alcalde Clos ballant samba dalt d’un autobús descapotat ( patètiques imatges que ens quedaren traumàticament gravades en la retina, amb el punxó de la vergonya aliena).

En el cas de que realment calgui endarrerir més el tema, creiem que pot arribar a perillar la subvenció "Europeda" de 20 milions d’Euros, en caducar els terminis d’execució de les obres, presumiblement previstos en els convenis que tinguin signats.

Així doncs, Can Ricart continua essent una inesgotable font de sorpreses. Ja sols ens faltaria que des del museu d’història de la ciutat s’intentés amagar la troballa. Llavors potser, el seu director ( àlies “el trepa del patrimoni” i ex “submarinu” infiltrat en la plataforma salvem can Ricart) acabés inculpat per prevaricació per algun jutge que es decidís repartir “Garzonades” a tort i a dret, bo i estirant el fil dels 109 milions d’Euros de plusvàlua en la requalificació dels terrenys ( més del doble que en tota la trama Pretòria). La pilota pot estar ara en la taulada de’n Joan Roca, que no sabem si ja ha creuat el riu Rubicon (alea jacta est) o encara es troba amb el cul en remull dins del rierol que separa Pinto de Valdemoros. Sigui com sigui, corre el risc de que l’endinyin una “Grande Marlasca” que “se cague las patas pabajo”. I es que, últimament, no està el forn per a gaires ensaïmades…….


amb afoticos en colors: http://salvemcanricart.blogspot.com/

This work is in the public domain
Colera camping CNT