Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
06 nov 2009
Dissabte 7 de novembre a partir de les 12:30. Acte de presentació de la CUP de Sant Boi de Llobregat i activitats durant tot el dia.
cupo.jpg
12:30- Cercavil·la, comença a la plaça de l'Ajnutament.

13:30- Begudes de la terra.

14:00- Dinar popular: Botifarra,mongetes i pa de pagès. Alternativa vegetariana. Vi i Aigua.
Preu 5 euros.

15:30- Acte polític

16:00- Concert:
-La Noia i el Xic de les Barraquetes.
-Sigma 6.
-Baratos.
-Kommintern.
-La era Orwell.
Mira també:
http://santboi.cup.cat/
http://cup.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
06 nov 2009
Felicitats i endavant!
Però l'estètica, una mica massa juvenil pel meu gust
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
06 nov 2009
Entre l'assemblea de l'Esquerra Independentista de l'Hospitalet (i els seus projectes de fer un casal), això de Sant Boi, Molins amb CUP, Endavant, 3 casals de l'independentisme, Esplugues amb la Guitza (assemblea revolucionària i independentista d'Esplugues) i altres "rumors" que els que sigueu de la comarca ja habreu sentit, l'espanyolisme en totes les seves ascepcions (de l'extrema dreta a l'anarquisme) hauria de començar-se a fer mirar.

Que és tanta efervescència de l'Esquerra Independentista? on anirem a parar XD

Ànims a tota la gent que des de la comarca lluita per la independència i el socialisme del nostre poble, a seguir avançant per molta ràbia que els hi fagi als altres...
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
06 nov 2009
L'anarquisme no és espanyolisme i Catalunya té una molt àmplia tradició anarquista que tota persona que estima el país hauria de conèixer i respectar.

pd:La formació política hauria de tindre un lloc prioritari dins els moviments socials... sinó la gent puja amb idees tan estrambòtiques i vergonyoses com aquestes.

salut i amunt els qui lluiten.
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
06 nov 2009
Comapny, la formació acadèmica sí que hauria de ser prioritària.

Es sobreentèn que no considero a tot l'anarquisme espanyolisme ni de bon tros, sinó que hi ha sectors que sí que ho són. Al propi Baix part de la gent que participa a l'EI és llibertària. Però això no ens pot fer oblidar que al món de l'anarquisme, com al del comunisme (no ho oblidem) hi ha molt d'espanyolista i que amb una llista de 5 paraules "fronteras", "proletariado", "nazionalismo", "solidaridad" i "unión", poden montar-se autèntiques palles mentals per defensar allò indefensable des d'una perspectiva revolucionària, el manteniment d'Espanya.
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
06 nov 2009
Quina mania amb l'"anarcoespanyolisme", això sembla el conta del papus, quanta fòbia i desconeixement. Ni totes les anarquistes són espanyolistes, ni catalanistes. Es pot ser catalana, ser internacionalista, estimar la terra (entesa no com unes fronteres institucionals, sinó com el territori en el que hem crescut, relacionat, tingut experiències emocionals..) sense ser nacionalista. El nacionalisme només és un invent burgés per mantenir una falsa pau social i diluïr els conflictes de classe. Anarquistes a l'EI, o a la CUP? És una incoherència. L'anarquisme es internacionalista per definició i si que contempla el dret dels pobles a independitzar-se (bakunin i kropotkin ja en van parlar), de la mateixa manera que es sensible davant qualsevol opressió (individual, de grup, de classe..), ara bé una persona que es considera anarquista no pot defensar el socialisme estatista que pregona l'EI. És de calaix.Però és clar, suposo que aquestes suposades llibertàries deuen prioritzar la qüestió nacional als interessos de classe...
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
06 nov 2009
I pel que dius tu més que prioritzar els interessos de classe prioritzes els individuals, no?

I no soc de l'EI, ni de la CUp, ni del PCPC. Sóc un currela fart que teories posts estiguin liquidant amb discurs antisindcial els pocs drets que ens queden...
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
06 nov 2009
un anarquista potser espanyolista o catalanista? VAIA TELA
Els anarquistes estàn en contra dels estats( i no parlaré de frikis anarco-indepes i bajanades modernes semblants), i estàn en contra de qualsevol tipus de nacionalisme i de fronteres, siguin d´un estat català, espanyol,francés etc., no us sona el lema: ni banderas ni fronteras?
joder si us falta formació mare meva...tothom sap que a l´EI primer es tirar ous de pintura que llegir un llibre però arribar a segons quins extrems es preocupant.
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
06 nov 2009
Aqui falta molta formació política per part de molta gent. Primer, el comunisme no és en realitat una ideologia, és un mètode de vida, la ideologia és el marxisme. Segon, això del socialisme estatista és una bajanada, et recomano llegir a Lenin concretament, l'estat i la revolució, els marxistes simplement diuen que un cop conquerit l'estat pels treballadors, aquest estat s'extinguiria progressivament, mentre s'eliminen les contradiccions de classe que ha creat el capitalisme, per tant la destrucció de l'estat també és un objectiu, simplement que no obtem per la via "espontànea" de destrucció d'aquest perquè ara mateix tècnicament en aquest context és impossible, els anarquistes purs continueu fent-se palles en pensar destruir l'estat amb accions directes, sense organitzar-se en una organització, que així mai acabareu amb un sistema tant militaritzat com el capitalisme (i demostreu en algun lloc que hagi sigut viable a l'història..). Tercer i per acabar, al Baix Llobregat també hi ha Maulets, cal tenir-ho en compte, que és bàsicament qui impulsa el casal de l'Hospitalet que es vol crear.

Salut i Revolució.

Organitzar-se és la solució, l'espontaneitat no acabarà mai en res (llegiu el llibre de Lenin Que fer?)
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
06 nov 2009
És pot ésser anarquista i independentista català perfectament, un exemple el tenim en els anarquistes del Nord d'Irlanda a on tots tenien clar que eren una nació ocupada.

Hi ha dos tipus de nacionalismes, el dels estats, que tendeix a ésser opressor, i els nacionalismes d'alliberament nacional que no provenen d'estats i tendeixen a defenssar la gent de la terra.
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
06 nov 2009
Que els anarquistes no s'organitzen? estàs a un país on l'organització obrera més important de tota la seva història ha estat anarcosindicalista mal que et pesi. I no, ja se que hi ha abisme en el temps tant per anarquistes com per comunistes però només t'ho dic perque entenguis que els anarquistes mai han negat l'organització, no t'inventis coses basant-te en prejudicis.

Que l'estat es destrueix en accions directes? saps que significa el terme d'origen sindical d'acció directa? També et caldria refrescar el procés revolucionari més proper d'aquesta terra, la revolució de juliol de 1936, qui la va protagonitzar, qui va estar més aprop de desmuntar aquest estat i quins "comunistes" es van encarregar d'aixafar la revolució i reestablir aquest estat. Per cert, reestablir l'estimat estat amb capital i ordre des de Madrid, és paradoxal que fos sota una revolució llibertària quan catalunya va tenir les més altes quotes d'autogovern des de 1714 i també ho deu ser veure com els teus estimats comunistes s'ho van carregar seguint ordres del camarada Stalin.

Els règims comunistes han destruit alguna vegada l'estat totalitari centralista i han superat l'estadi de la dictadura del proletariat? demostra tu en quin lloc s'ha superat això i s'ha arribat a l'abolició de l'estat que deien en la bonica teoria els teus estimats Lenin o Marx. És impossible basar una revolució en el totalitarisme, el estatisme i el centralisme i després pensar que els aparells que tot ho controlen s'autodisoldran. Mai ha succeit i mai succeirà per aquesta via.

Que llegim a Lenin? si, alguns ja ho hem fet, com també a Bakunin, Kropotkin, Malatesta i molts d'altres que et recomano llegeixis perque xerris amb una mica més de coneixement de causa sobre l'anarquisme.

Quan tinguis tu més formació política i històrica en parlem. No donis lliçons sectàries si us plau i una mica més d'humiltat noi que em sembla que encara has d'aprendre molt. Com tots vaja.
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
07 nov 2009
al darrer llibertari:

"catalunya va tenir les més altes quotes d'autogovern des de 1714"

Tothom sap que les quotes més altes d'autogovern les tenim amb el nou estatut, que gràcies a l'esforç de tots i molt especialment de'n Jose Luis ha tirat endavant.


Fora conyes, quin plantejament més liberal és aquest? els pobles, o són lliures, o no ho són. Que per context a Catalunya no hi hagués prou estructures militars per controlar-la no vol dir que hi hagués un projecte per part de la CNT per caminar en aquesta direcció.
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
07 nov 2009
Als llibertaris i anarquistes que afirmen que cap anarquista coherent pot donar suport a la independència, suposo que no coneixen el que pensava de la independència de Catalunya el gran dirigent obrer de la CNT Salvador Seguí (el noi del sucre):

A Catalunya, els elements reaccionaris del catalanisme, sovint aixequen la bandera de les reivindicacions catalanes, en un sentit nacionalista. I quan més soroll fan és en els moments es quan es produeix un fet social de ressonància, talment com si cerquessin la intervenció de les autoritats de l’Estat espanyol per a batre els treballadors catalans. Nosaltres, ho dic ací a Madrid, i si convé també a Barcelona, som i serem contraris a aquests senyors que pretenen monopolitzar la política catalana, no per assolir la llibertat de Catalunya, sinó per poder defensar millor els seus interessos de classe i sempre amatents a malmetre les reivindicacions del proletariat català. I jo us puc assegurar que aquests reaccionaris que s’autoanomenen catalanistes el que més temen és el redreçament nacional de Catalunya, en el cas que Catalunya no els restés sotmesa´. I com que saben que Catalunya no és un poble mesell, ni tan sols intenten deslligar la política catalana de l’espanyola. En canvi, nosaltres, els treballadors, com sigui que amb una Catalunya independent no hi perdríem res, ans el contrari, hi guanyaríem molt, la independència de la nostra terra no ens fa por. Estigueu segurs, amics madrilenys que m’escolteu, que si algun dia és parles seriosament d’independitzar Catalunya de l’Estat espanyol, els primers i potser els únics que s’oposarien a la llibertat nacional de Catalunya, foren els capitalistes de la lliga regionalista i del Fomento del Trabajo Nacional. Tanmateix hi ha moltes proves que confirmen el meu raonament. Tan se val que proclamin el seu catalanisme en discursos i articles periodístics quan són a Barcelona. Si pensen que es troben en perill els interessos particulars de la seva classe benestant, enfollits i a corre-cuita fan cap a Madrid, per tal d’oferir els seus serveis a la Monarquia centralista, i més d’una vegada els haureu pogut veure vestint la casaca de ministre. ¿És, per ventura, amb la col·laboració ministerial com és poden afermar les aspiracions de llibertat nacional de Catalunya, sotmesa a una monarquia centralista i enemiga de l’emancipació del pobles hispànics? Sortosament la Catalunya vexada i injuriada, privada de la seva llibertat nacional, coneix bé els seus detractors i sap de quin cantó estan els seus veritables amics i defensors. Una Catalunya, alliberada de l’Estat espanyol us asseguro, amics madrilenys, que fóra una Catalunya amiga de tots els pobles de la Península Hispànica i sospito que els qui ara pretenen presentar-se com els capdavanters del catalanisme, temen una entesa fraternal i duradora amb les altres nacionalitats peninsulars. Per tant és falsa la catalanitat dels qui dirigeixen la Lliga Regionalista. I és que aquesta gent avantposa els seus interessos de classe, és a dir els interessos del capitalisme, a tot interès o ideologia. Estic tan cert del que dic, que sense pecar d’exagerat, puc assegurar-vos que si algun dia Catalunya conquesta la seva llibertat nacional, els primers, si no els únics, que li posaran entrebancs, seran els homes de la Lliga Regionalista, perquè a Catalunya com arreu, el capitalisme està mancat d’ideologia (Salvador Seguí: escrits. Recull a cura d’Isidre Molas. Pàg 53-54. Ed.62, 1975)

Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Salvador_Segu%C3%AD_Rubinat

Hi ha anarquisme més enllà de la FAI.

Salut!
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
07 nov 2009
Ni estat espanyol, ni estat català.

L'anarquisme pot ser organitzat o desorganitzat o el que sigui, però el que no pot ser mai (sense deixar de ser anarquisme) és repressor. L'anarquisme, com diu Chomsky, és una actitud escèptica respecte al poder, respecte a TOTES les formes del poder.

L'alliberament només vindrà des de sota, quan els individus, les comunitats, els pobles siguem lliures.

Salut.
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
09 nov 2009
I els anarquistes d´irlanda recolzen l´estat irlandés? perque llavors suposu que ja no son anarquistes, i en cas de que ara estiguin en contra de l´estat irlandés, perquè collons van lluitar perque irlanda tingués un estat?
Crec que qualsevol anarquista( menys frikis anarco-indepes) dirien: estem en contra de l´opressió nacional, destruirem l´estat britànic però tampoc en farem un de nou per irlanda. I tota la resta de coses, siusplau, pose-li un altre nom, però no anarquisme.
No cal que cada dia hi hagi gent que intenti crear ideologies noves, fa bastanta pena veure anarquistes el 11 de setembre al fossar de les moreres...es patètic
Re: Presentació de la CUP Sant Boi de Llobregat
10 nov 2009
No tots els comunistes som estalinistes, no se perque et penses que recolzaria el PSUC o els estalinistes, a la guerra civil el mèrit de l'emportava el POUM en tot cas. Quant dic organització no em referixc a un sindicat (que sosté la lluita econòmica) si no a una organització política.

També la CNT sempre parla de no governar però precisament al 36 al veure que no podieu sostenir la revolta vau tindre que entrar al govern del front popular. Que Catalunya va tenir autogovern al 36? va home, l'autogovern no l'hem tingut mai, en tot cas macià va ser l'únic que va gosar declarar l'estat català.

Si et penses que tot el comunisme recolza l'estalinisme burocràtic, és que no coneixes el trotskisme per exemple o el luxemburguisme. I altra cosa, a Octubre es va aconseguir el govern amb els soviets, des de sota, si no es va abolir l'estat és perque al arribar Stalin la cosa va involucionar.

Salut
Sindicato Sindicat