Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Sobre tonyines i pirates.
06 nov 2009
Que h fan es atuners a Somalia? Són els pirates activistes pro medi ambient?
Aquests dies hi ha un debat obert dins els cercles de debat anticapitalistes. Hi ha cert consens en que "els pirates" de Somalia no són tan dolents com ens vol fer creure la premsa. Desprès hi ha una versió un xic més radical que els ha convertit en un especie de lluitadors ambientalistes que lluiten per salvar les tonyines que s'amaguen en el darrer reducte del planeta.

Contra aquestes veus tan optimistes s'han aixecat un seguit d'il·luminats que sota el pretext del possibilisme s'entossudeixen en recordar-nos que possiblement els pirates busquen el seu propi benefici, i que per això no mereixen el nostre suport. I joe ls pregunto: I que busqen els Tonyinaires? La Pau Universal? Han anat allà empesos per una voluntat altruista d'enteniment entre cultures? Dediquen part dels seus beneficis a la promoció social de Somalia?

Bé davant d'arguments tan fluixos no m'extendre gaire. Un amic pescador sempre em recorda una frase que pot ajudar a obrir els ulls: La avaricia hizo al hombre pescador.

Sense caure en l'excessiva euforia d'alguns, que veuen en els pirates a irreductibles combatents anticapitalsites ambientalistes, i sent conscient que possiblement el principal mobil de la seva actuació és econòmic, ens adonarem però que actualment són els únics aliats reals que tenen les tonyines de l'Índic. La comunitat internacional, amb totes els democràcies que suposadament aposten per un planeta verd, no farà res per elles. Ans al contrari defensarà els interessos d'uns tonyinaires entossudits en buidar el mar d'aquest noble peix.

Les altres consideracions a fer serien: quin benefici en treu el pais de que 4 empreses treguin beneficis de la pesca en una regió del mar si hi hem de mantenir una dotació de 2 vaixells militars, un avio i uns centenars d'efectius militars? Quin cost té aixòa les arques de l'estat? Quan ingressa l'estat en impostos de l'expoli dels caladors de Somalia? PErquè mentr eune sempreses es lucren no escoltant els consells internacionals de no sortir de la zona protegida sota una bandera de conveniencia (paguen impostos a España?, perquè aquestes banderes corresponen a paraisos fiscals) ara haurem de pagar el rescat entre tots?

En aquest cas hi ha moltes preguntes i poques respostes, però com més hi reflexiono més clar tinc que no hi fem res a Somalia, que és d'una hipocresia absoluta indignar-se perquè uns joves del pais més pobre del món segrestin a 4 occidentals que estan explotant un dels pocs recirsos naturals que els podrien ajudar en el seu moemtn a sortir de la pobresa. Més encara quan fa poc tems somalia va assolir certa estailitat i els EUA (els nsotres aliats, mal que ens pesi) vab fer mans i manigues per desestabilitzar i tornar a la situació anterior.

Qui no vulgui pols que no vagi a l'era!

Llibert Cos

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Sobre tonyines i pirates.
06 nov 2009
Totalment d'acord. Els dos "pirates" segrestats per l'exèrcit espanyol haurien de ser retornats immediatament a les seves famílies, els "pescadors" espanyols retornats immediatament a les seves famílies, els armadors haurien de pagar el 100% del rescat i, ja posats a demanar, el seu vaixell hauria de ser lliurat a una organització que lluiti activament (i per qualsevol mitjà) per aturar el genocidi de la tonyina.

Però ja sabem que les coses no aniran així i que, com en el cas dels bancs i tants altres, els beneficis de les empreses genocides es quedaran en unes poques butxaques, mentre que el costos de rescatar-les els pagarà l'estat, és a dir, tots nosaltres.

No crec que descriure els "pirates" com a lluitadors per la llibertat sigui adequat; però està clar que descriure els estats occidentals com a defensors de la justícia és una altra bestiesa. I mentre els pirates d'aquí i els pirates d'allà es barallen per un grapat de diners, la tonyina continua extingint-se.
Re: Sobre tonyines i pirates.
06 nov 2009
els pirates pertanyen a clans ón es practica l'ablació femenina.
Una cosa es que siguin una de tantes victimes del capitalisme i un altre cosa diferent es que siguin comunistes llibertaris que viuen en comunes.
NO ÉS EL CAS, COMPANYS/ES.
Una mica de rigor si us plau.
Re: Sobre tonyines i pirates.
06 nov 2009
La CNT als anys 80 passava de veganisme. Als partits comunistes hi ha discriminació de gènere en les relacions personals.

L'ablació hem sembla menyspreable, però tot requereix el seu temps.

Per cert, qui ha decidit quines aigües són internacionals? Perqué a Somàlia cada cop arriba més peix a la costa? I contestant adeqüadament les anteriors preguntes, una volta de torca més: qui és llavors el pirata?
Re: Sobre tonyines i pirates.
08 nov 2009
comparar el pasar de les tonteries del veganisme (algo ben normal) amb l'ablacio hem sembla demencial.

aixo una mica de rigor i prou de flipades, a quin mon viviu?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more