Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : antifeixisme : amèrica llatina : altres temes
Premis Dignitat 2009: Josep Termes, Al Tall, Associació Memòria de Mallorca i Emilio Silva Barrera
05 nov 2009
La Comissió de la Dignitat ha decidit atorgar enguany els premis Dignitat 2009 a quatre figures destacades en la tasca de la recuperació de la memòria històrica dels Països Catalans: Josep Termes, Al Tall, Associació “Memòria de Mallorca” i Emilio Silva Barrera. El premiat en aquesta setena edició dels guardons Comissió de la Dignitat,

Josep Termes, és un reconegut historiador barceloní que ha destacat pels els seus estudis i publicacions sobre la història dels moviments socials als Països Catalans, en especial, sobre l'origen de les arrels populars del catalanisme.

El grup valencià Al Tall també ha estat seleccionat com a premiat d'aquest any per la seva digna tasca en favor de la recuperació de la memòria històrica a través dels seus treballs musicals. Per altra banda, l'Associació “Memòria de Mallorca” és una entitat dedicada en exclusivitat a la denúncia de les arbitrarietats i les falses interpretacions que s'han fet sobre la història de les Illes i a la lluita per la cerca dels republicans mallorquins assassinats pels franquistes durant i després de la Guerra Civil.

El darrer guardonat, el periodista navarrès Emilio Silva Barrera, és una figura destacada de la recuperació de la memòria històrica com a fundador i president de l'Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Premis Dignitat 2009: Josep Termes, Al Tall, Associació Memòria de Mallorca i Emilio Silva Barrera
06 nov 2009
bravo pels tres!
Colera camping CNT