Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Ajornat el judici contra les estudiants que van ocupar la seu d'ERC
03 nov 2009
ERC ha retirat l’acusació i ara la fiscalia demana que es jutgi les estudiants, entre elles un andreuenc, per delicte, i no per faltes, com era el judici d’avui.
Aquest dimarts 3 de novembre s’ha celebrat el primer dels nombrosos judicis als què s’afronta el moviment estudiantil contrari al Pla Bolonya. Uns judicis que portaran més d’un centenar d’estudiants als jutjats durant els propers mesos per diverses accions i protestes desenvolupades entre els cursos 2008 i 2009.

A l’últim moment ERC ha decidit retirar l’acusació de deslluïment de béns immobles que havia interposat contra les 9 estudiants que van ser identificades durant la ocupació de la seu d’aquest partit a Barcelona el passat 28 d’abril. La fiscalia, però, ha decidit tirar endavant el procés judicial i ha decidit passar l’acusació de faltes a delicte perquè sosté que durant la ocupació es va trencar una porta. El judici, però, només prosperarà si ERC presenta la factura d’aquesta porta.

Davant d’aquesta situació, el SEPC i Alerta Solidària consideren que “la decisió de la fiscalia espanyola de continuar amb el procés contra aquests estudiants només es pot entendre per la intenció d’aquest estament judicial d’actuar contra totes aquelles persones que lluiten per construir una educació i un futur més just”.
“Més de 100 a judici: Bolonya s’aplica amb repressió!”

Per tal de fer front als propers judicis el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha iniciat la campanya “Més de 100 a judici: Bolonya s’aplica amb repressió”. Aquesta campanya té la voluntat d’evidenciar “que aquests judicis només fan que evidenciar que la lluita per una universitat pública i de qualitat continua viva i que, ara més que mai, és necessari organitzar la resposta estudiantil”.

Els propers judicis seran el 13 de novembre, per les protestes davant el Consell de Govern el 18 d’abril de 2008; el 18 i 26 de novembre pels detinguts arran del desallotjament del rectorat de la UB i els detinguts a la manifestació de la tarda respectivament; i el 18 de desembre, per la tancada del 4 de març de 2008 que acabà amb la càrrega policial dels Mossos d’Esquadra.
Mira també:
http://eixida.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ajornat el judici contra les estudiants que van ocupar la seu d'ERC
03 nov 2009
"ERC ha retirat l’acusació i ara la fiscalia demana que es jutgi les estudiants, entre elles un andreuenc, per delicte, i no per faltes, com era el judici d’avui." Aixó no es del tot aixi... la fiscalia el que ha demanat es que es valore uns suposats danys que no estan valorat...
Re: Ajornat el judici contra les estudiants que van ocupar la seu d'ERC
03 nov 2009
"decidit tirar endavant el procés judicial i ha decidit passar l’acusació de faltes a delicte " aixó tampoc... el proces continua per faltes... pot canviar si la factura q presenti esquerra es de més de 400 euros
Re: Ajornat el judici contra les estudiants que van ocupar la seu d'ERC
03 nov 2009
Joder, quasi encerten, llavors...
Colera camping CNT