Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
Perquè la CNT no és solidaritza mai amb cap cas de repressió que no afecti directament a un anarquista? És així com pensen construir un moviment popular? I la CGT? Com pot la seva postura variar tant segons l'entorn, convocant a Catalunya i oblidant-se del tema a Madrid?
Per contra veiem la postura coherent i ferma de COBAS (sindicat en el que NO milito) que convoca actes de suport tant a Barcelona com a Madrid. Ningú pot acusar a COBAS de ser un sindicat independentista, però en canvi davant un cas de repressió sindical reacciona com és degut.

Convidaria a la gent de CNT que comencessin a repensar la seva postura, doncs vergonyos és que una força que ha estat il·legalitzada durant tants anys no és solidaritzi amb l'únic moviment que degut a la seva força ha estat il·legalitzat. Ni tant sols quan afecta a qüestions no polítiques com és un cop repressiu contra un sindicat de classe.

Pel que fa a la CGT en aquest cas convidaria a totes les persones que hi militen a que facin una reflexió sobre si té algun sentit enfortir un sindicat que no té clara la seva ideologia i que actua de forma tant diferent depenenet de l'entorn.

És evident que no són anarcosindicalistes perquè cobren subvencions en funció dels seus resultats a les eleccions(com bé els recorda la CNT). Tampco són independentistes, cosa que sovint pretenen, com bé els recorden els companys de LAB doncs ni tan sols van convocar la vaga general a Euskal Herria. Si els diessim comunistes la mitat de la seva direcció ens executaria... però vaja el problema greu seria la seva indefinició, mai saps que esperar-ne d'ells...

Sé que aquest és un sol cas, però vaja molts us adonareu que en fons és cert que la CNT mai dona suport a ningú que no sigui obertament anarquista i que la CGT no té criteri. I és clar amb aquests 2 referents com pot anar bé l'anarcosindicalisme en aquest pais?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
En la meva humil opinió, la resposta és... perquè no s'ho pot permetre.

Si la CNT fos algo avui en dia, si fos un sindicat mínimament potent, sí que pdoria mirar als altres per dir "no comparteixo però amb solidaritzo, sense temor".

Quin és el problema? que la CNT avui en dia no és ningú. Sí ja és poca cosa en el sí del propi anarquisme, no diguem en el món laboral i per descomptat en la societat.

Paralelament, l'espai que ideològicament coincideix amb l'esquerra abertzle, l'esquerra independentista, fa temps que està consoldiant una base social per diversos fronts, això és innegable. Diguem-li CUP's, casals, Maulets, assemblees de joves d ela cAJEI, etc.

Per tant, no es pdoen permetre donar ni un sol cop ales a allò que per referència pot portar a pensar que ser independentista i d'esquerres és una psotura coherent, n ovolen donar-hi espai. De fet, tota la troupe amb altres projectes, PCPC, RG, ... tothom nota que tenen certs problemes alhora de què dir,a mb un espai que NO representa el seu rpojecte en aquest país.

PS: Aquesta és l'exclicació més bènevola que se m'acudeix. Si mirem la vaga general d'EH i el discurs portat, la conclusió pot ser encara molt més sinistre...
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
Perque LAB o COBAS si que es solidaritzen sempre amb lxs anarquistxs prexs, oi?
Desgraciadament avui en dia es molt dificil estar a totes les lluites i mostrar una solidaritat activa amb totes les causes injustes que trobem al mon, com ara aquesta vuelta de tuerca mes del estat espanyol contra l'Esquerra Abertzale.
La CNT tinc entes que va participar a l'ultima marxa dels inmigrants, caminat amb ells i donant suport, igual que altres vegades els ha facilitat els seus locals per tancar-se. Tambe dona suport a treballadors en lluita que tampoc son anarquistes.
A mi tambe hi han coses que no m'agraden del que fa la CNT (o la CGT). Pero m'extranyaria que penjant comunicats d'aquesta mena aconseguiria que fesin el que a mi em sembla que han de fer (jo no estic afiliat tampoc. Suposo que ellxs faran el que decideixin fer a les seves assemblees i organs de decisio.
Es normal que donat els seus recursos/militancia actuals, com pasa a qualsevol altre organitzacio, prioritzaran i triaran lluites i solidaritats en funcio de afinitats ideologiques.
En general el que fan es lluitar contra el sistema desde el seu prisma anarcosindicalista, solidaritzan-se primer amb els col.lectius que no defensin cap model antagonic als seus principis ideologics, i despres amb la resta de causes que es decideixin per assemblea segons afinitat o coherencia amb el seu model, com fa qualsevol altre organitzacio politica.

Si vols que la CNT digui o faci alguna cosa, suposo que hauras de afiliar-te i proposarho desde dins.

Salut.
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
Doncs la teva humil aportació em sembla del tot encertada i pren certa lógia, tot i que mantinc bona part del que ja he comentat... com aniran a créixer sense postures coherents?
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
Liu Shipei, la CNT dóna suport als immigrants i no a LAB perquè en el primer cas aspira a treure algo, mentre que en el segon ho veu inútil, i fins i tot perillós (perquè apropar-se a uns podria entrar amb contradicció en voler estar tan lluny dels altres, dels del propi país).
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
Si home, però vaja mai han pensat perquè no sn més gent. De fet hi ha qui si hem estat diversos cops a punt d'afiliar-nos i al final no ho hem fet per certes actituds. Però vaja això no preten ser un comunicat, sols obrir espais per a la reflexió.

Vaja i em sembla el summum, que la teva lógica sigui ell sno es solidaritzen amb mi, com si tingues alguna cosa a veure que et jutgin en un tribunal laboral a ser il·legalitzat i empresonat. No sé si LAB i COBAS normalment es solidaritzen o no amb CNT, el que si sé és que molta gent del seu entorn si que participa de les manifestacions antirepresives anarquistes.

No cal afiliar-se per recordar-li a algú que si no aixequem la veu quan ataquen als altres, ningú ens defensarà quan vinguin a per nosaltres. La repressió i els drets civils estan per sobre d'ideologies, i així a les concentracions antirepresives i manifestos contra la repressió a LAB hi pots trobar molts col·lectius que no són del moviment independentista.
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
el circ ha començat

combat, desd baix i a l'eskerra! lluita antikap!
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
Suposo que si que ja ho pensen que per que no son mes gent, com suposo que ho pensen totes les organitzacions de extrema esquerra i/o antisistema, que TOTES son marginals i minoritaries(unes mes que d'altres, ja ho se) si les comparem amb partits i sindicats majoritaris.

Jo no soc de la CNT, aixi que el comentari teu d'aquesta logica que dius de no "em solidaritzo amb ells si ell no es solidaritzan amb mi" vol dir que o jo no m'he expicat be, o tu nomes entens el que et conve. El que jo volia dir es que la majoria de organitzacions prioritzen les causes mes properes ideologicament. Totes ho fan. Els col.lectius, partits o sindicats indepes,en els seus actes, manifestos, etc, si han de triar, abans es solidaritcen amb presos indepes, d'alla on sigui (Euskalherria, Catalunya, Irlanda, Palestina, etc)o amb causes ideologicament mes afins, alla on es donin (Venezuela, Honduras, Cuba, etc) que amb causes de represio als anarquistes, fins i tot les mes conegudes com ara la Nuria, l'Amadeu, els del 4F, o lluites com la de Grecia (no et parlo de la CNT, perque jo no soc afiliat, soc anarquista). Aixo era al que em referia quan deia que ni LAB, ni COBAS han mostrat tampoc la seva solidaritat amb presos anarquistes que han sigut tambe empresonats per les seves idees, acusats de terrorisme, independenment de que no hagin estat il.legalitzades les seves organitzacions, (segurament perque no existien tals organitzacions per ilegalitzar, per el propi funcionament d'aquests col.lectius), no pas al mercadeig que insinues tu, o al que diu l'altre sobre ajudar als inmigrants per que s'afiliin, que aixo poc te a veure amb la solidaritat i demostra que poc conegudes son les idees anarquistes entre alguns dels que per aqui escriuen volent donant lliçons de solidaritat i de analisis politic.

I et recordo que aquestes movilitzacions per defensar els drets civils son valides amb totes les direccions.
Una imatge val mès k...
03 nov 2009
punkentodaspartesnet13r.13.jpg
roja
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
al d´humil opinio: El PCPC no te problemes de què dir, el PCPC s´ha solidaritzat amb un comunicat amb els detinguts de l´esquerra abertzale i defensa l´amnistia i el dret a l´autodeterminacio d´euskal herria. A part ha participat en els actes que s´han fet en suport dels detinguts,com el que es va fer a barcelona la setmana passada.
salut
Perque alimenteu el Troll?
03 nov 2009
No caiguem en la provocació del/a intoxicador/a de torn que intenta reanimar la eterna (i falsa) discussió entre indepes solidaris i anarquistes espanyolistes y egoistes. Cadadascú el seu cami i la seva estrategia.
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
Es clar res de caure en les intoxicacions, sols reflexionem un xic i no seguim fent el pena no donant suport a qui se'l mereix.

No sé de que ens serveix aquesta falsa unitat que no ens deixa ni solidartizar-nos entre nosaltres. Ningú parla de l'indepe solidari, ni crec que tots els anarquistes siguin insolidaris com em sembla que ho estan sent la CNT.

CNT és una organització, no tots els anarquistes. Em sorpren que ni per un tema tant greu de repressió sindical hagin fet el mínim acostament o mostra de solidaritat.

I si d'això en dieu ser provocador, soc un provocador, i si d'això en dieu secreta soc un secreta però la veritat aquí queda, no he vist cap mostra de solidaritat...
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
Per cert, visca l'anarquia!
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
A la meva ciutat l'EI no té gaire estima a la CNT, per dir-ho amb paraules suaus, fins fa poc no contàven per res amb nosaltres. Prefereixen la CGT, de fet Endavant ha apostat que ja que falta un sindicat nacional i de classe fort, cal enfortir la CGT.

Nosaltres som els anarcoespanyols, els sectaris,etc per què? doncs perquè som anarquistes i practiquem l'anarcosindicalisme. D'anarcoespanyols res, perquè precisament on visc la CNT utilitza tant o més el català que la CGT i hi ha força gent el sindicat que es sent catalana. De sectaris tampoc perquè el nostre sindicat està obert a tot treballador que necessiti ajuda, no cal tenir carnet d'anarquista.

L'EI tampoc ha mogut un pèl per la Núria Portulas, ara amb l'Amadeu hi ha gent de l'EI que si que es comença a moure. Jo de fet sóc partidaria de fer més coses amb l'EI, llàstima que hi han algunes persones que no volen saber res de nosaltres. Jo he hagut de sentir comentaris del pal: -Una cosa són els llibertaris i una altre cosa aquests (referint-se a la CNT). I així també se't pasen les ganes de ser solidari.
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
Al de la CNT:

Endavant no aposta per CGT sinó per la COS, i allà on no hi sigui present per CGT i COBAS.

El que dius que l'EI no s'ha volcat en el cas de la Portulas em sembla una falsedat absoluta. Bona part de la campanya de la Portulas a les comarques gironines va ser feta per l'EI, no cal recordar que hi ha gent de la familia Portulas de l'EI. Ara no crec que sigui una competició a veure qui és més solidari.

En tot cas quan a algú se li passen les ganes de ser solidari perquè un tercer diu alguna cosa és que massa clar no ho deu tenir.
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
http://www.youtube.com/watch?v=yq1dUecBEmY&feature=player_embedded

Segon 24 membre de l'EA fent declaracions i quin cartell veiem al fons? És l'Amadeu? És un cartell de la CNT?

De vegades és millor acceptar que no s'ha pogut fer més que justificar el que no és massa justificable.
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
En el cas Portulas quanta gent de l'EI hi havia a les manifestacions? En el cas de l'Amadeu Casellas molt poca. L'EI s'ha solidaritzat amb els companys de l'AIT empresonats per terrorisme? A mi personalment no em faría res solidaritzar-me amb l'esquerra abertzale (tot i que ara potser ja és massa tard i quedaría forçat), però tampoc crec que ells es solidaritzin massa amb nosaltres. Aquest video no demostra res, és com si un de la CNT parlés a un CSO i hi hagués un cartell per la llibertat dels presos independentistes.

No tinc res en contra de l'EI, el contrari, ja he dit abans que m'agradaria fer més coses amb ells. Però si alguns d'ells et tracten com porqueria anarquista, doncs no em vénen gaires ganes. M'ho va dir directament a la cara, que nosaltres si no existissim millor per ells. Si aig coses per ells serà per les persones que valen la pena.
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
03 nov 2009
Deixeu-vos d'anarquismes.
Re: La solidaritat és la tendresa dels pobles
04 nov 2009
Doncs vaja amb alguna cosa estem d'acord, el amteix que dius que t'ha passat a tu que t'has trobat un cafre que preferiria que no existissis m'ha passat a mi a l'inversa. Però no per això he generalitzat, més quan al meu poble sempre hem treballat (mentre va existir!) amb la CNT.

A l'EI per molt que alguns els molesti hi ha molta gent que es sent llibertaria, i encara molta més que voldria treballar amb l'anarquisme. Sols que ambdos moviments tenen mals vicis i moltes desconfiances promogudes per persones massa sectaries.

En moments tant difícils per canviar els coses com l'actual és més importnt que mai trobar punts comuns, és hora d'unir esforços.

Per lo del video sols ha estat casualitat abans haguessim parlat abans l'hagueren penjat a Kaos.
Sindicato Sindicat