Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Més de 100 a judici: Bolonya s'aplica amb repressió
03 nov 2009
Demà, dimarts 3 de novembre, es celebra el primer dels judicis que es duran a terme al llarg dels propers mesos contra més d’un centenar d’estudiants que participen de la lluita contra la imposició de reformes mercantilistes i privatitzadores a l’educació, i que l’any passat van protagonitzar les grans mobilitzacions pels carrers i universitats del nostre país .
El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem posar de manifest que aquests judicis només fan que evidenciar que la lluita per una universitat pública i de qualitat continua viva i que, ara més que mai, és necessari organitzar la resposta estudiantil.
logo1002.gif
El judici que es celebra demà a la nova ciutat de la justícia és contra 9 estudiants que el 28 d’abril del 2009 van participar en una acció contra la imposició del procés de Bolonya a la seu d’ERC a Barcelona, partit del que és militant i dirigent el conseller d’Universitats, Empresa i Innovació de la Generalitat de Catalunya, el senyor Josep Huguet.
Aquest és el primer dels judicis que al llarg del propers mesos portaran a més de 100 estudiants davant dels Tribunals espanyols per la lluita que els últims anys ha dut a terme el moviment estudiantil en contra de la imposició del procés de Bolonya i en defensa d’una universitat pública i de qualitat.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes i participant de les mobilitzacions en defensa de la universitat pública, davant dels processos judicials oberts a més d’un centenar d’estudiants volem manifestar:

1.- Tot el nostre suport als estudiants que han de fer front als judicis i, per això, exigim la retirada immediata de tots els càrrecs als estudiants imputats.

2.- Que aquests judicis, igual que els expedients oberts i les sancions imposades a desenes d’estudiants, tornen a posar de manifest que continua obert el conflicte universitari als Països Catalans. Conflicte que neix de la voluntat dels governants d’imposar reformes neoliberals que tenen com a objectiu mercantilitzar la universitat pública.

3.- Que l’únic mecanisme per construir la universitat pública del futur, i resoldre definitivament les problemàtiques educatives d’aquest país, és iniciar un procés de debat i de transformació basat en la participació plenament democràtica i en pla d’igualtat entre tots els membres de la comunitat universitària (professorat, estudiants i membres del PAS).

4.- Que els judicis, les penes-multa, els expedients i les sancions no aturaran la lluita dels estudiants per construir una universitat pública, popular, catalana, de qualitat i antipatriarcal.

Finalment, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans animem al conjunt de la societat a participar de les diverses iniciatives que es realitzaran per recolzar als estudiants encausats i rebutjar l’estratègia repressiva dissenyada per les autoritats universitàries.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 2 de novembre de 2009
Mira també:
http://www.sepc.cat/continguts/contingut/presentacio100.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més de 100 a judici: Bolonya s'aplica amb repressió
03 nov 2009
vamos a detener estos jucios!!
Re: Més de 100 a judici: Bolonya s'aplica amb repressió
03 nov 2009
no tothom que te judicis estava allà lluitant per una universitat publica sinó per altres coses, no cal manipular.
Re: Més de 100 a judici: Bolonya s'aplica amb repressió
03 nov 2009
Lo de la solidaridad esta muy bien, pero no hagáis propaganda del sindicato a costa de la represión de Bolonia. La lucha contra Bolonia se ha llevado desde las bases. Por curiosidad ¿Cuántxs de los que van a juzgar pertenecen al sindicato?
Re: Més de 100 a judici: Bolonya s'aplica amb repressió
03 nov 2009
Per ....--..-

Si fóssis de Barcelona sabries que de tots els que seran jutjats, n'hi ha bastants que són militants del SEPC, perquè aquest sindicat també treballa les bases.
Re: Més de 100 a judici: Bolonya s'aplica amb repressió
03 nov 2009
Treballa les bases perquè aquestes obeeixin els líders pseudo-revolucionaris, que s'omplen la boca mentre es rasquen la panxa.
Re: Més de 100 a judici: Bolonya s'aplica amb repressió
03 nov 2009
gran part de la militància del SEPC ha estat imputada per participar en mogudes estudiantils... òbviament no es tracta de dir nosaltres som 30, 40 o 50 imputats. El SEPC lluita contra la repressió que pateixen tots els estudiants imputats siguin o no del sindicat. La gent que l'any passat va estar a la lluita contra Bolonya sap que el comportament del SEPC ha estat el correcte, diguin el que diguin els difamadors de sempre!
Re: Més de 100 a judici: Bolonya s'aplica amb repressió
04 nov 2009
A, ahà... ok, ja et trucarem aviam si has passat el casting i et direm si el paper com a estudiant anarquista és teu.

Secretas als taurons!
Re: Més de 100 a judici: Bolonya s'aplica amb repressió
04 nov 2009
Veieu secretes, fins i tot entre les mongetes.
Sindicat Terrassa