Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Xerrada Informativa del cas de la Núria Pòrtulas, la campanya AntiKubotán i 17 anys sense Pedro Álvarez
02 nov 2009
Dissabte 7 de novembre a Manresa a les 19:00 al C./Jorbetes Nº15. Xerrada informativa per l'absolució de l'Alfonso, de la Núria i justicia per l'assassinat del Pedro Álvarez, 17 anys després del seu assassinat.
3-INTENTOOE.jpg
Pedro Álvarez, assassinat per un policia a l’Hospitalet.

Ja fa gairebé 17 anys que Pedro Álvarez, un jove treballador nascut a Barcelona, va ser assassinat. Un desconegut, després d’una discussió de trànsit, li va disparar un tret mortal al cap. Els fets van succeir a l’Avinguda de Catalunya de l’Hospitalet en presència de la nòvia de Pedro i d’una acompanyant de l’assassí.

A les poques hores de l’assassinat, un sospitós va ser detingut, Jose Manuel S.F. Se'l va identificar com un agent de policia adscrit a la Brigada de Seguretat Ciutadana. Al cap de set dies va ser posat en llibertat utilitzant com a pretext la falta de proves concloents.

Des de llavors la família i els amics i les amigues de Pedro no hem deixat de reclamar que s'investiguin els fets, que es faci justícia i que, en definitiva, s'apliquin les lleis democràtiques que haurien de defensar a la ciutadania enfront de les violacions dels drets humans elementals. Tanmateix, després de gairebé 17 anys de requerir als àmbits administratiu, polític i judicial que impulsin l’administració de la justícia, aquests no han sabut (o no han volgut) plantar cara, en virtut de l’aplicació de totes les garanties legals, a la resolució de l’assassinat de Pedro Álvarez.

Absolució Núria Pòrtulas, per la fí de la criminalització de les persones i moviments combatius i concretament les solidaries amb les preses.

Ja ha fet més de dos any i mitg que la Núria Pórtulas va ser detinguda a Girona sota la llei antiterrorista i empresonada durant 4 mesos. Actualment s’ha de presentar un cop per setmana i no pot traspassar les fronteres estatals.
L'acusació del fiscal, és de col·laboració amb banda armada i demana 5 anys de presó, 6500 euros de multa i 15 anys d'inhabilitació absoluta, la data del judici es presenta pel dilluns 13 de juliol de 2009.

Som conscients que la detenció i empresonament de la Núria no va ser una equivocació. La repressió de les persones i moviments combatius (i especialment de les persones que són solidàries amb els presos i preses) no és un error sinó una estratègia del poder per tal de criminalitzar-nos. Des de fa anys, els moviments socials som objecte de detencions arbitràries, identificacions, multes i empresonaments.

Volem deixar clar que la sentència que condemna la Núria per "temptativa de col·laboració amb organització terrorista" no té cap fonament perquè el grup anarquista italià al qual fa referència l'Audiència Nacional no ha estat processat com a tal a Itàlia i l'únic que ha estat jutjat és Juan Sorroche, el qual va ser absolt del delicte de pertinença a organització terrorista ara fa més d'un any. La sentència també cita la famosa llibreta blava, que va ser intervinguda del tot irregularment pels mossos d'esquadra, i construeix els fets provats a partir dels fanzines, fulletons, cartells, cds i adhesius polítics intervinguts en el centre social en el qual vivia la Núria Pòrtulas (com ara cartells antirepressiu sobre els mossos i de solidaritat amb persones preses).

D'un judici farsa a una condemna desmesurada.

Després que el 14 de juliol del 2009 el jutjat d'instrucció Nº5 de lo penal de Barcelona, decretes la culpabilitat i condemnés a l'únic encausat per la manifestació en contra dels desallojaments i a favor dels espais allibertas, al maig del 2007, la qual va sofrir una repercusió social i mediàtica per la utilització d'armes il.legals i per el segrest dels manifestants per part dels antidisturbis del cos dels mossos d'esquadra , no només agrededint a les manifestants sino també a les persones alienes a la manifestació.

Des de la campanya per l'absolució a l'Alfonso, intensificarem els actes i activitats per mostrar el nostre rebuig a aquesta condemna i a tota impunitat, no tant sols del cossos represors sinó també del sistema judicial.

Aixó ens reafirma per lluitar contra aquest tipus d'institucions mostran la nostra solidaritat als carrers. Animem a la gent a lluitar contra tota aquesta impunitat

De moment, el crim ha quedat impune i l’assassí de Pedro Álvarez campa a pler, en llibertat, i amb l’única preocupació que el temps esborri qualsevol rastre de la seva responsabilitat, fins que el delicte prescrigui legalment. Enfront d’aquesta indefensió, al costat de l’angoixa, la desesperació i la ràbia, coexisteixen en la família i en els amics i amigues de Pedro l’exigència de justícia i la lluita perquè es condemni al culpable.

Juanjo Álvarez, el pare de Pedro, ha hagut d’anar plantant cara a tot un seguit de denúncies i d’acusacions molt greus que ha interposat contra ell, ni més ni menys, que el presumpte botxí del seu fill. Després de ser aquestes acceptades a tràmit en els jutjats, Juanjo ha estat imputat amb diversos càrrecs per delictes d’amenaces, delictes d’injúries i delictes d’obstrucció a la justícia.

Unit al dolor insuperable que causa la pèrdua d’un fill, més encara quan es produeix en unes circumstàncies tan aterridores, el pare i la mare de Pedro Álvarez han hagut de suportar la inacció de la justícia i, ara, com si es tractés d’un malson que no acaba mai, el presumpte assassí del seu fill es burla d’ells i, fent gala del major dels menyspreus, pretén humiliar-los amb tot tipus d’injúries i emparant-se en tots els trucs legals que se li permeten. Novament, la impunitat, manifestada ara en la vilesa de les agressions infamants i en la utilització de la calúmnia, emparada legalment, com instrument d’atac i defensa jurídica.

Volem manifestar el nostre rebuig més profund a l’arbitrarietat, a la parcialitat, als abusos de poder, als tractaments privilegiats, a les inhibicions, a les renúncies i, en definitiva, a la falta d’investigació i de justícia. Reclamem una justícia igualitària, que tracti a totes i a tots amb la mateixa rasadora, i en conseqüència, denunciem un sistema que dóna suport a la impunitat aplicant criteris de justícia selectius i establint categories excloents: la categoria dels quals són vulnerables a la llei i la categoria dels quals són immunes a ella.
Mira també:
http://cnt-ait-manresa.blogspot.com/2009/10/xerrada-informativa-7-de-novembre-les.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat