Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Desenes de milers de persones (només 2000 segons la policia!) surten als carrers de València per exigir la dimissió de Camps
01 nov 2009
Milers de persones - 40.000 segons l'organització i 2.200 segons la Policia de la Generalitat - es van manifestar aquesta tarda a València convocats pel Col • lectiu No a la Corrupció, per exigir la fi de la corrupció, la dimissió del president del Govern valencià, Francisco Camps, i la convocatòria d'eleccions anticipades.
camps4.jpg
camps2.jpg
camps3.jpg
camps1.jpg
VALÈNCIA, 31 (EUROPA PRESS)

Sota el lema 'No a la corrupció, Camps dimissió', els convocants de la manifestació van escenificar pels carrers de la capital del Túria una "marxa fúnebre" en què es va poder veure un taüt, acompanyat de dos capgrossos, centenars de persones portant espelmes i una bandera a manera de creu en la qual es podia llegir 'Per les víctimes de la corrupció'.

La marxa, que va ser convocada a través d'un grup creat al Facebook contra la corrupció i va transcórrer sense incidents, va començar a les 18.00 hores de la Plaça de Sant Agustí de València i des d'allà, els manifestants van recórrer el carrer Sant Vicent Màrtir, van continuar per la plaça de la Reina i van finalitzar a la Plaça de la Verge, on es va llegir un manifest.

Els manifestants van realitzar la marxa acompanyats de pancartes amb diferents peticions com 'Salvem Catarroja de la corrupció'; 'Vestits per a tots, a la presó' i 'Salvem el cabanyal, Canyamelar'.

El col.lectiu denuncia en el manifest que el president de la Generalitat, Francisco Camps, "ha mentit reiteradament i públicament ha denunciat les evidències" i afegeix que "ha humiliat" a la població amb "la seva contínua negació i els seus somriures" davant l'evidència "la convivència i complaença del PP amb la trama".

Així mateix, assenyala que "queda molt per saber i molt per jutjar els tribunals" i subratlla que si Camps busca un cap de turc, "en realitat, està reconeixent la seva pròpia culpa" ja que, segons indica el manifest, les declaracions de l'ex secretari general del PPCV, Ricardo Costa, i els seus familiars "estenen la responsabilitat a tots els escalafons del partit".

En aquest sentit, el col.lectiu exigeix la dimissió definitiva de Camps "i reclama" amb urgència un va canviar i una renovació de la democràcia ", ja que considera que la política és" una dedicació digna que un grup de polítics no té dret a embrutar ".

"VÍCTIMES" DE LA CORRUPCIÓ

La portaveu del Col • lectiu No a la Corrupció, Reyes Matamales, en declaracions als mitjans de comunicació, va criticar que la Comunitat Valenciana es troba en una situació de "emergència social", en la qual tots els valencians són "víctimes de la corrupció , del desviament dels nostres diners al finançament il.legal, a la trama corrupta Gürtel ".

Matamales, qui va denunciar que "la mentida i la corrupció s'ha instaurat en el PP", va destacar el desig del col.lectiu de que Francisco Camps, així com els imputats i implicats en la trama Gürtel dimiteixin, per aconseguir que els valencians puguin tenir "un futur que el PP ens està robant ".

Per això, el Col.lectiu No a la Corrupció continuarà realitzant actes com el celebrat avui pels carrers de València fins que Francisco Camps "dimiteixi i convoqui eleccions anticipades", va manifestar la portaveu de l'entitat, que va recalcar la necessitat d'una "regeneració democràtica ".

En l'acte, també van participar dirigents socialistes. Així, l'eurodiputat Andrés Perelló va incidir que ha de ser la societat qui posi punt i final a la corrupció i "solucioni la situació" de la Comunitat. Així, va manifestar que "si els ciutadans no són capaços d'acabar amb això amb el seu vot, serem una societat malalta".

De la mateixa manera, el secretari del PSPV a la ciutat de València, Salvador Broseta, va destacar que la manifestació d'avui demostra que la societat "està farta d'aquesta situació a la que ens ha portat el Govern del PP".

En aquest sentit, Broseta va criticar que la implicació de dirigents populars en el cas Gurtel ha deixat a la Comunitat "sense cap tipus de govern, ni d'iniciativa política", el que, segons ell, explica que la ciutadania hagi dit " ja n'hi ha prou: camps ha de dimitir i el PP ha de tornar a respectar les institucions ".

Així mateix, la portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de València, Carmen Alborch, va denunciar que el PP està duent a terme una política que "genera molta desconfiança" pels seus "lligams amb les trames de corrupció i amb explicacions que són absolutament insuficients" .

Alborch, que va indicar que un polític "ha d'escoltar la veu de la ciutadania", va assegurar que al PP "no hi ha lideratge". "No ho té el president del PP, Mariano Rajoy, però tampoc el té Camps", va puntualitzar.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat