Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
28 oct 2009
La Plataforma Cerdanyola per la Independència obre el camí per fer la consulta sobre l'autodeterminació
'Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?’

Aquesta és la pregunta que la plataforma Cerdanyola per la Independència vol que tota la ciutadania major de 16 anys empadronada a la ciutat respongui en una consulta popular. La presentació d'una moció al Ple per demanar el reconeixement de l'entitat per part de l'Ajuntament serà dijous el primer pas.
Membres de la plataforma presenten la campanya Cerdanyola decideix.






** Manifest de la plataforma Cerdanyola per la Independència

La plataforma Cerdanyola per la Independència s'ha format recentment formada per entitats, partits polítics i ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola, que tenen un objectiu comú: la independència de Catalunya. Representants dels col.lectius i particulars que impulsen la plataforma han explicat en roda de premsa que la fita immediata, però, és la celebració d'una consulta popular sobre l'autodeterminació, seguint l'exemple de la població d'Arenys de Munt i advocant al dret a decidir "emparats per Resolucions" d'institucions pròpies i internacionals i amb l'objectiu d'assolir "un millor futur" per al país i la seva ciutadania.

El manifest constitutiu de la plataforma adreçat al veïnat de la ciutat impulsa la campanya Cerdanyola decideix i afirma que és una iniciativa oberta " a tothom que vulgui treballar per a la llibertat, la democràcia i la independència de la Nació Catalana". El text indica, entre d'altres qüestions, que l'encaix de Catalunya dins l'Estat espanyol "ha estat impossible després de 300 anys de negociacions" i denuncia un espoli fiscal amb xifres superiors als 20.000 euros a l'any.




La consulta

La consulta popular es faria de manera absolutament rigorosa. Alfons Escoda, regidor de CiU i membre de l'entitat, indica que es realitzarà amb "totes les garanties jurídiques" de qualsevol altra consulta democràtica oficial. A la votació podrien participar tot el veïnat major de 16 anys empadronat a Cerdanyola, "també els nous catalans", indica Escoda.

Aproximadament un centenar de plataformes d'altres tantes poblacions han anunciat el seu objectiu de fer consultes sobiranistes el pròxim 13 de desembre. L'entitat cerdanyolenca considera que serà difícil arribar a aquesta data en condicions organitzatives per fer la consulta a Cerdanyola i creuen que serà més factible realitzar-la en una segona fase. La plataforma considera que es necessitaran unes 400 persones per poder afrontar les necessitats logístiques de la jornada.

A totes les poblacions es realitzarà la consulta amb la mateix pregunta, cosa que els organitzadors creuen que ajudarà a que el resultat sigui més rellevant. De fet, indiquen que la data, horari, i sistema de votació ha de ser el mateix per garantir la fiabilitat i homogeneïtat dels resultats.

El primer objectiu de la plataforma amb aquesta iniciativa és, segons indica Xavier Costa, "posar el debat sobre la taula i que se'n parli", ja que s'ha aconseguit generar un moviment cívic al país que, segons altre dels impulsors, Enric Piera, té la mateixa capacitat aglotinadora que va tenir en el seu moment el moviment antifranquista. Per a Piera, això passa perquè s'ha canviat de cicle amb la via estatutària "en via morta per molta gent que veu la necessitat d'un Estat propi".




Moció al Ple Municipal

Dijous, el Ple de l'Ajuntament de Cerdanyola debatrà una moció de la plataforma, vehiculada pel grup municipal de Convergència i Unió, que li dóna suport, que reclama un reconeixement a les entitats que impulsen aquesta consulta sobiranista i que declari que els processos de participació "enriqueixen la societat, la humanitzen i la fan més democràtica".

A l'exposició de motius, la moció manifesta que aquest moviment és no partidista i ha de romandre a mans de "la societat civil i al marge de les institucions", però considera que l'obligació d'un Ajuntament és donar suport a iniciatives de participació que no atempten contra el dret de les persones ja que promou "la socialització" de la ciutadania.

Els organitzadors esperen que la moció s'aprovi ja que s'ha buscat una redacció "on tothom se senti còmode" i respongui a l'esperit obert per la consulta d'Arenys de Munt que "s'estén com una taca d'oli" pel país.

Delfí Sabartés manifesta que el suport a la moció seria important perquè "obre la porta a altres tipus de suport" a la ciutat, però remarca que, si la moció no s'aprova, la plataforma no abandonarà l'objectiu de convocar la consulta popular.
Mira també:
http://www.cerdanyola.info/noticies/noticia17742.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
28 oct 2009
petitburgesos, ja sabem de quin peu calceu
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
28 oct 2009
amb espardenyes?
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
28 oct 2009
amb la pregunta que es fa a la consulta ja es diu tot, així que sí, petitburgesos, i no tant petits de fet.
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
28 oct 2009
vinga, tots els indepes ben contents! a fer el paperet amb la "clase obrera" de cerdanyola.
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
29 oct 2009
Amb aquesta pregunta votaria no. Vols un estat català al principat, capitalista i cenyit a les normes econòmiques neoliberals dela UE? No, no i no.
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
29 oct 2009
Cerdanyola és una ciutat petit-burgesa. I la clase obrera si lluita per alguna cosa, a Cerdanyola i a trets generals, és per esdevenir classe petit-burgesa (negoci propi, 3 cotxes i 3 cases - la del pirineu, la de la platja i la casa amb jardi i garatge de Cerdanyola- i els luxes grans i petits propis de la vida petit-burgesa) no pas per abolir la propietat privada dels mitjans de producció, ara per ara, encara que els moments socio-polítics no són fixos i evolucionen. I l´utopia petit-burgesa amb la "crisi" s´està esqueixant, a Cerdanyola també. preguntar per un estat indepedent, democràtic i social, és a dir, una república és una pregunta de petit-burgesos ahhh no ho sabia pensava que els ideals de la Revolució i de la República eren Llibertat-Igualtat-Fraternitat...
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
29 oct 2009
Un estat democràtic i social és sinònim de capitalisme? ai caram. Un país integrat a la Unió Europea és sinònim de neoliberalisme? ai caram. l´economia de l´estat català pot ser social i socialitzada. i la Ue pot deixar de ser neoliberal. res és estàtic. Tot depen. Depen. Potser demà a Andorra és declara el comunisme llibertari. depen.
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
29 oct 2009
A la merda les consultes, la independència no ens la donaran mai amb cosultetes no vinculants, a Euskalherria on l'esquerra independentista combativa i disposada a sacrificar-se no han tingut problema en il·legalitzar més de 300 candidatures, us penseu que algú té por de quatre consultes muntades per quatre demòcrates-liberals que mai sacrificaran res??!!

A la merda la UE, si ens hem d0autodeterminar haurem de fer-ho en tot, en l'OTAN, en la UE i en si volem formar part dels Països siganants del tractat de Kioto, a la merda la UE per ser un projecte estructural capitalista.

A la merda el Principat, la independència serà amb tot el país o no serà, esteu renunciant a una paret del país sense haver arribat ni a negociar, renuncieu entre vosaltres mateixos, sou uns cagats, com deia.

A la merda el front patriòtic, us penseu que els convergents, constructors d'Espanya, postfranquistes, col·laboradors del PP, ara volen la independència?? jaja!!! Sou tant cutres com ingenus. A la merda reagrupament, UNC i demés merda procapitalista, sou uns venuts, sou uns mentiders, no sou d'esquerres.

INDEPENDÈNCIA, SOCIALISME, REUNIFICACIÓ, L'ÚNIC CAMÍ!!!
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
29 oct 2009
Esteu destrossant el projecte de l'EI anant de braçet amb la xusma de dretes, regionalista i botiflera, la gent de la classe obrera no entén que després de tant de temps en les lluites populars ens ajuntem amb aquesta gent: CIU's, reagrupaments i altres. I de la gent de les Illes i el Païs Valencià ja no us en parle.

Vergonya és el que sento...

No era això companys, no era això.
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
29 oct 2009
trom malament, entenc la teva xiscladissa però confons termes.

Cada municipi és un món a part. Això primer. A Berga, per exemple, preguntaran per la independència dels Països Catalans, a seques (no hi ha cap referència a la Unió Europea).
Generalitzar és senzill.

El Dret d´Autodeterminació correpon als Països Catalans, correcte. Això són consultes municipals que obren una via per a l´exercici del Dret d´Autodeterminació. L´Autodeterminació és un procés i sempre s´ha de començar d´alguna manera, no creus?. Potser ens estarem 30 anys en aquest procés. No sé sap mai.

Sobre les comparacions amb País Basc. Les consultes municipals no pretenen fer por a ningú, simplement són un exercici de democràcia directa.

Sobre això que dius que ens hem d´autodeterminar en tot. Fa uns 4-5 anys va haver un referendum sobre la Constitució Europea. L´esquerra dels Països Catalans va demanar el Vot negatiu per diferents motius. Vam perdre perquè va guanyar el Si per un 70% (més o menys) i un 50% d´abstenció (més o menys). Sobre la Otan, al referendum de fa 25 anys sobre la incorporació de l´exercit de l´estat, a les estructures de la OTAN, a nivell dels PPCC, va guanyar el SI, encara que a la Catalunya Sud va guanyar el NO i a la catalunya Nord no va haver referendum doncs aquestes comarques estan sota el poder de l´estat francès. Vols fer referendums? Fes tot els que vulquis ningú t´ho prohibeix. Agafes una capsa et plantes enmig de Cerdanyola i preguntes sobre el que et vingui a plaer. Jurídicament cap referèndum és vinculant, però.

Sobre la proclama final de Independència, socialisme, reunificació, l´únic camí, crec que confons les prioritats i els processos. El camí és obrir camí cap a l´exercici del Dret d´Autodeterminació. També crec que inverteixes els termes. No seria més aviat Reunificació, Independència i Socialisme? No t´enfadis. I no deixis de respirar en senyal de protesta.
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
29 oct 2009
El referèndum de Berga és una excepció, la majoria parlen de nacio catalana i estar dins la UE.

Aquestes consultes no obren cap via cap a l'autodeterminació, en tot cas redueixen el procés d'autodeterminació a consultes no vinculants, que no desobeeixen l'Estat i que accepten la seva legalitat, que renucien a mig país, que fan volar coloms i fan pensar a la gent que la independència l'aconseguirem posant paperets a una urna quan tots sabem que això és una falàcia impressionant i més estant presoners d'Espanya.

La democràcia directa seria si poguéssim fer referèndums vinculants a tot el país i fets des de les institucions, cosa que no podem fer perquè els espanyols ho prohibeixen... I nosaltres com a bons catalans mesellets ens posem a fer consultetes permeses, renunciant a mig país i amb la UE i que no facin enfadar gaire a Foment i al Sr. Mas que només vol recuperar la trona a la Generalitat i tampoc no cal passar-se de reivindicatius. ja veuràs on són tots els sobiranistes després de les eleccions... si us penseu que la independència és cosa de 10 o 20 anys és que encara esteu en l'adolescència política.

Mira xiquet, el que et vull dir és que ja ens autodeterminarem quan tinguem la consciència suficient com a ppoble per fer-ho, i per això cal molta feina, temps, sacrifici i dolor. I ale3shores ho farem en tot construïnt un propi procés d'autodeterminació i no en les condicions actuals, per això cal que el poble català esdevingui el subjecte del seu camí creant iuna consciència col·lectiva pròpia capaç d'emancipar-se en tots els sentits. Les consultetes, referèndums i altres en el marc actual, capitalista i espanyol, a part d'estar destinades a perdre, a part d'estar destinades a no ser respectades, apart d'estar destinades a ser silenciades, són una patranya inútil.

8i sobre l'ordre dels factors, em sembla que no altera el producte.

Salut!
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
29 oct 2009
La falange, i l´estat espanyol no pensen el mateix que en Trom. De fet, les "consultetes" seran prohibides pels tribunals de l´estat. Però es faran igualment. Encara que a tu et molaria que entrés la Guardia Civil a Cerdanyola i s´endugueés l´alcalde cap a madrid i que il.legalitzessin l´ajuntament i possessin una gestora, no crec que això passi.

Aniré a pams.

1) Tan me fa si a la pregunta diu Països Catalans, nació catalana o comarques transmeditèrranies. A Berga li diuen Països Catalans. A la resta de ciutat, pobles i comarques la pregunta parlarà de Catalunya. I què és Catalunya? Catalunya són les comarques que pertanyen a la comunitat autònoma del mateix nom? No té per què. Per mi, si llegeixo la pregunta, entenc que es referix a que si tot Catalunya vol que esdevingui... Catalunya, per mi, és Catalunya Nord, Catalunya Sud i les comarques de Ponent. I Catalunya és un país que forma part d´un fet geogràficament i culturalment més ample que són els Països Catalans. Sobre estar dins o fora de la Unió Europea? Depen. Andorra està fora de la Unió Europea i és un paradís fiscal capitalista.

2) Com que redueixen el proces d´autodeterminació? Primer fas consultes no vinculants a un poble, després a moltes ciutats, després a moltes comarques. I després fas un referèndum a tot un territori administratiu. I després... Si el poble respon serà la garantia d´aquest procès. Sobre que posant paperetes en una urna i contant els vots no aconseguirem la independència, ja ho sabem, i què? Els obrers de principis de segle XX també sabien que amb una vaga no acabarien amb el capitalisme, però el procès cap a la vaga general donava força al moviment obrer en les seves reivindicacions. El moviment obrer europeu ha aconseguit abolir el capitalisme, de moment, no. Però i, què? no s´han de fer vagues? Trom segurament em dirà que no les vagues no serveixen per res.

3) La democràcia directa no és fer referendums vinculants. És que una comunitat expressi la seva voluntat sobre un determinat assumpte donant la seva opinió a través d´una votació no delegativa. Una comunitat de veins, una comunitat laboral o una comunitat d´artistes. Tan se val. En aquest cas, la independència. I ningú renuncia a cap banda del país. Simplement es faran les consultes en aquells municipis i en aquelles comarques on estiguin interesats a fer-les. La independència, com tu dius, no és cosa de 10 o 20 anys, la revolució tampoc. Penso que és cosa de 50 anys més de mobilització. Encara que les enquestes a la Catalunya Sud diuen que ara mateix hi ha empat tècnic i un 20% que prefereix dir que no sap/no contesta.

4)Amb consciència o sense consciència, el procès d´autodeterminació ja s´ha començat a través de l´exercici de les consultes democràtiques als diversos municipis. El subjecte que ha d´exercir, a la fi, el Dret a Decidir, és tota la ciutadania dels Països Catalans.

5)L´ordre dels factors, en aquest cas, si que altera el producte.
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
29 oct 2009
L'únic al que obliga la UE des d'un punt de vista econòmic i social és a les polítiques de dèficit zero i de reducció de la despesa pública; polítiques neoliberals pures i dures. D'altra banda, o entenem la independència com un procés de ruptura de macromecanismes de control i professionalització política, i per tant per aproximar els espais de decisió i poder a la població (municipalització, democràcia directa...) o malament.
D'altra banda, considero que tinc moltes més coses en comú amb un aragonès, un andalús, un castellà... o amb un marroquí, saharuí, algerià o siri, que no amb un lituà o ucrainès per exemple.
UE: vieja y podrida prostituta
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
29 oct 2009
Ostres, ostres, ostres, ara resulta que els Països Catalans són un fet geogràfic i cultural...jajaja!!! Suposo que el fet històric i socioeconòmic de moment cal oblidar-lo no??!! No fos cas que els gestors del sobiranisme mediàtic i les noves modes principatines de la nova i moderno-liberal Esquerda Inregionalista es veissin llençats al marginalisme infantiloide...

Ai mare, si en Quim, en Fèlix i els altres us poguessin sentir i escoltar...

VERGONYA!!!
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
29 oct 2009
Els PPCC són un fet geogràfic i cultural. A més d´altres coses. Històric, molt bé si t´agrada el passat, millor el futur, va a gustos. Socio-econòmic? Ni idea que vol dir aquesta paraula.

Fet Geogràfic: la franja mediterrània de la península ibèrica.

Fet Cultural: concerts de punk, el festival de Benicàssim i els tallers de Moai-Thai de la Kasa de la Muntanya.



Dius:

"o entenem la independència com un procés de ruptura de macromecanismes de control i professionalització política, i per tant per aproximar els espais de decisió i poder a la població (municipalització, democràcia directa...) o malament."



Contesto: I què son les consultes municipals?



La resta del que dius, literatura, divertimento i confusió.
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
30 oct 2009
Jo no ho veig malament. De tota manera, s'hauria de plantejar la independència i ja està, després ja es decidiria si s'entra o no a l'UE.
Jo també crec que ens hauríem d'autodeterminar en tot, sobretot en quin model econòmic volem.
Si estem a l'UE, però, si el poble vota polítics comunistes, farem el que faci falta i si ens fan fora ens fan fora. La qüestió és marxar d'espanya, no us en adoneu? És el màxim destructor de pobles que ha donat la història.
Re: El Dret a Decidir a Cerdanyola del Vallès
30 oct 2009
UNES IMATGES SOBRE LA NOSTRA HISTÒRIA.
http://www.youtube.com/watch?v=b19mPtsfVbI
Sindicato Sindicat