Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : altres temes
L´Ateneu Popular de 9Barris i el circ com a eina de transformació social
27 oct 2009
El circ com a eina de transformació social és reconegut dins i fora de Catalunya
L’ATENEU POPULAR 9BARRIS I EL CIRC SOCIAL

Aquest mes d’Octubre a estat un punt d’inflexió en el projecte sociocultural que defensa l’Ateneu Popular 9barris, hem estat guardonats amb un premi honorífic per part dels premis butaca 2009 per la formació i divulgació del circ com a eina de transformació social, el que nosaltres denominem CIRC SOCIAL..

S’ha fet en la seva segona edició el Curs de Formació de Formadors en Circ Social que amb un caràcter internacional reuneix diferents professionals de la formació en circ i que te com objectiu la adquisició d'eines pedagògiques per utilitzar el circ com element transformador. Aquest curs el realitza el Departament de Cirque Social de Cirque du Soleil.

Alhora el projecte de Formació i Circ Social de l'Ateneu marxa a Canada , convidat per la Université du Québec à Montréal (UQAM), per tal d’explicar la seva experiència a en el treball en circ social i gestió participativa en el marc de la 4a Conferencia Internacional en Animació Sociocultural.

Un projecte amb més de 30 anys d’història, amb més de 100 alumnes a l’Escola Infantil i Juvenil de circ, al voltant de 80 alumnes amb el projecte casals, amb 60 alumnes que a través del programa Èxit i el circ assoleixen les competències pròpies del currículum escolar. Amb més de 25 intervencions concretes en circ en el territori proper del qual es beneficien més de 3.500 persones en un any.

Accions coordinades i portades a terme amb el suport del veïnat, agents socials, i culturals de 9 Barris.

Tot això emmarcat en el projecte Ateneu, amb gestió participativa on la programació, la producció, i la formació són l’excusa per generar i treballar el desenvolupament personal i col·lectiu per transformar la societat.



Per a més informació:

www.ateneu9b.net

www.premisbutaca.cat

www.cirquedusoleil.com/cirquecitoyen

www.4ecolloque-animation.uqam.ca

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L´Ateneu Popular de 9Barris i el circ com a eina de transformació social
28 oct 2009
el cirque du soleil explota persones i criatures dels països de l'est asiàtic, treballar amb el cirque du soleil no acaba "d'afavorir" un canvi social.
Sindicato Sindicat