Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat de Revolta Global sobre la repressió contra la mani pagesa de Reus
26 oct 2009
Davant la repressió a la mobilització pagesa a Reus. Sobirania alimentària, justícia social i prou agressions als moviments populars
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

diumenge 25 d'octubre de 2009


Els Mossos d’Esquadra han tornat a entrar en escena. Després dels estudiants anti-Bolonya, de l’ús del kubotan contra les manis okupes...ara ha estat el torn dels pagesos. Poc a poc, tots els moviments populars catalans van comprovant el pa que s’hi dóna a la Conselleria d’Interior.

Dissabte passat a Reus (Baix Camp), els Mossos van carregar violentament contra una protesta impulsada per Unió de Pagesos davant el Departament d’Agricultura. Una vegada més la repressió és la resposta. El govern d’Entesa, de nou, demostra a quin bàndol està. El mateix dissabte al vespre, a Barcelona, els Mossos carregaven de nou, aquest cop contra la manifestació en solidaritat amb l’Amadeu Caselles.

Des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista volem manifestar la nostra condemna a aquest nou episodi repressiu i la nostra solidaritat vers les i els afectats i exigim que es depurin responsabilitats.

Les polítiques neoliberals, els acords en el marc de l’Organització Mundial de Comerç (OMC) i la Política Agrària Comú (PAC) impulsada a escala europea són responsables d’una llarga crisi del camp i la pagesia catalana, afavorint un model agroindustrial al servei dels grans propietaris i les empreses del sector.

Avui a Catalunya poc més de l’1% de la població activa és pagesa i la seva renta és tan sols d’un 55% de la renta general amb un empobriment clar i abandó del sector. Un dels elements clau en l’ensorrament de la pagesia són les poderoses xarxes de distribució i comercialització dels productes agrícoles, que compren els productes als camperols a preus de misèria i es queden el gruix guany. El diferencial entre el preu en origen pagat als pagesos i el preu de venda al públic dels productes alimentaris és del 400%. Aquest marge de diferència va a parar a les butxaques de les grans empreses de distribució que controlen el sector.

Si la pagesia familiar i a petita escala desapareix, en mans de qui està la nostra alimentació? Multinacionals com Monsanto, Cargill, Nestlé, Carrefour o El Corte Inglés son avui en dia qui determinen què mengem, com ha estat elaborat, d’on ve, quin preu paguem per allò que consumim... avantposant els seus interessos econòmics a les necessitats alimentàries i el respecte al medi ambient.

Front aquesta situació, des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista defensem la necessitat de mobilitzar-nos per un altre model agrícola, basat en la soberania alimentària i en unes polítiques que promoguin una pagesia local i sostenible així com la justícia i la transparència del camp al plat.

Cal avançar vers un món rural viu, una agricultura de proximitat, ecològica, lliure de transgènics i sense pesticides. Creant aliances entre pagesos, consumidors, ecologistes... i bastir un ampli moviment popular oposat a l’agronegoci i a la mercantilització de l’agricultura i els aliments.

Perquè les nostres terres, llavors i aigua no poden ser una mercaderia en mans del millor postor.


Per la sobirania alimentària. No a la repressió de la pagesia ni al conjunt dels moviments socials!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de Revolta Global sobre la repressió contra la mani pagesa de Reus
26 oct 2009
Anims de tot cor(socarrat d debó nois,socarrat!)desde l,infern
HIGWAY TO HELL¿? Ba!! Aixó es un aperitiu!
Visca la patida per la cara!
I habrá algú mes...
Re: Comunicat de Revolta Global sobre la repressió contra la mani pagesa de Reus
26 oct 2009
k t'empatolles ??
Re: Comunicat de Revolta Global sobre la repressió contra la mani pagesa de Reus
26 oct 2009
pa desbrozar los caminos
que van del campo al mercado
hay que arrancar lo primero
toso los intermediarios

Compis de Izquierda Anticapitalista, tenemos, vosotras y otras organizaciones super rojeras de la muerte, que plantear una reforma agraria. Asi sin más, por muy fuerte que suene.

Bastaría con levantar los controles innecesarios y medidas burocráticas que impiden al campesinado ejercer su funcion social de produccion de alimentos. La legislacvión sanitaria es una verdadera barrera que obliga a los pqueños productores a contar con instalaciones industriales para poder vender directamente, lo que directamente hace imposible la venta directa, o da origen a terribles espirales de dependencia financiera.

La venta directa es hoy más posible que nunca, con infraestructuras y medios de transporte muy desarrollados y con tecnologías de la información que hacen posible stablecer vinculos entre el comerncio minorista y la granja.

La relación directa entre consumidor (hay que encontrar otra palabra) y productor simplifica al extremo los controles de trazabilidas. La relación directa aumenta los beneficios del productor y permite técnicas de producción más respetuosas con el medio ambiente y los animales, La relación directa permite a las personas ser más conscientes y controlar mejor como se produce la comida. la relación directa permitiría poner en marcha granjas de producción integrada y agroecológicas, con el ahorro de energía que eso supondría, los beneficios en salud y la recuperación de la cultura gastronómica que la agroindustria está esquilmendo!
Sindicat