Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Vídeo] Càrregues policials contra els pagesos
24 oct 2009
Una tractorada de protesta pel centre de Reus convocada per Unió de Pagesos ha acabat amb càrregues de la policia i enfrontaments. Els Mossos d'Esquadra hi han intervingut quan els manifestants han envestit contra la porta de la seu del Departament d'Agricultura. Sota el lema "Volem preus justos al camp i a la ciutat, el govern no es mou, la pagesia no s'atura", la protesta dels agricultors volia servir per denunciar els baixos preus imposats als productors agrícoles i ramaders per part dels grans distribuïdors i la indústria agroalimentària, així com criticar la inacció dels governs català i espanyol i la deficient política agrària.
1256385355795.jpg
[Vídeo] Desenes de pagesos responen a les càrregues policials i deixen diversos mossos ferits!
Vídeo: http://www.3cat24.cat/video/1577989


La manifestació dels pagesos ha transcorregut amb normalitat fins que la protesta ha arribat davant de la seu territorial del Departament d'Agricultura, al passeig Prim, al voltant de les dotze del migdia. En aquest punt, els pagesos han bolcat un tractor carregat de closques d'avellana i en el moment que els Mossos els ho han impedit han començat els enfrontaments.

Els pagesos han llançat avellanes contra els agents i aquests han decidit actuar. Enmig d'insults i llançament de productes contra els agents, aquests han carregat amb porres contra els pagesos. Els enfrontaments s'han saldat amb un Mosso ferit per una fractura a l'espatlla i diversos pagesos contusionats pels cops que han rebut.

El coordinador general d'Unió de Pagesos al Camp de Tarragona, Josep Maria Coll, ha qualificat el conseller Llena de "titella de Madrid" i ha declarat que els pagesos tenen un conseller que "no se'l mereixen".
Mira també:
http://www.3cat24.cat/noticia/413980/economia/Una-tractorada-dels-pagesos-en-protesta-pels-preus-de-lavellana-acaba-amb-inciden
http://www.3cat24.cat/video/1577989

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Vídeo] Càrregues policials contra els pagesos
24 oct 2009
Avui els pagesos ens han donat una bona lliçó a tots i totes, una lliçó especialment de dignitat.

Pels que hagueu vist les imatges del TV3 migdia, es veu com malgrat les càrregues policials, els pagesos han suportat diversos cops fins a poder arribar a enganxar els mossos, aïllar-los i allà donar'ls-hi el que es mereixen (com a mínim un s'ha trencat la espatlla).

D'acord que ni eren molts ni anaven tan blindats com en les manis, però han estat capaços de respondre amb la dignitat que caracteritza a la gent que no només diu defensar una cosa, sinó que a més se la creu.

Endavant amb la lluita pagesa!
Re: [Vídeo] Càrregues policials contra els pagesos
24 oct 2009
Aquí es veuen imatges de la batussa:http://www.3cat24.cat/video/1578289
Re: [Vídeo] Càrregues policials contra els pagesos
24 oct 2009
interessant com un garrulo-mosso envesteix, dos o tres cops, amb l'escut al càmera de la tevaMerdaTres(TV3)Anava amb el famós braçalet butanero?
Re: [Vídeo] Càrregues policials contra els pagesos
24 oct 2009
saura fill de puta
Re: [Vídeo] Càrregues policials contra els pagesos
24 oct 2009
avui no es trectava d'escanyolits adolescents universitaris... i s'ha notat
Cops d´aixada a la closca policial
24 oct 2009
Camperoles, aixequem les eines per esbotzar-li´s a aquesta sinistra degradació humana coneguda per Mossos d´Esquadra. Ells són fills de pagesos renegats, que per mil euros estomaquen a sons pares.
S´ha acabat el broquil!
Re: [Vídeo] Càrregues policials contra els pagesos
24 oct 2009
ara tmb diran k era una minoria antisistema radical?? k s'estengui la flama! visca la lluita camperola, okupa, estudiantil i obrera!! k creixi la resposta! fuegoooooo
Re: [Vídeo] Càrregues policials contra els pagesos
24 oct 2009
jajaja, boníssim el video!
Re: [Vídeo] Càrregues policials contra els pagesos
25 oct 2009
Ni un voto más a IC. Saura y su "gestión" fascista de la violencia no debe salir gratis.
Re: [Vídeo] Càrregues policials contra els pagesos
25 oct 2009
Pagesos i Mossos, el treball i la porra

Avui a Reus, els Mossos d'Esquadra han tornat a fer una demostració pràctica de per a què serveixen, de quina és la seva "feina" i de quina és la "tasca" que se’ls ha encomanat en aquesta societat catalunyesa de començament del segle XXI. Una colla de violents vestits per a pegar han descarregar la seva violència sobre una colla de pagesos que viuen de la seva feina i que el sistema “capitalista de mercat" ha condemnat a l'extermini, a la desaparició, econòmica en aquest cas.

Que la pagesia sigui substituïda totalment per les agroempreses i per la importació ens hauria d'importar a totes i a tots, no només perquè els pagesos siguin els "jardiners del país" i no només perquè "Catalunya sempre ha estat país de pagesos", que també, sinó sobretot perquè amb la seva desaparició la nostra vida passa a ser encara més colonitzada pels mateixos que manen damunt la nostra salut (a través de les medecines i vacunes que controlen) o, per exemple, que converteixen l’aigua en negoci (a través de la seva privatització i contaminació). Les multinacionals alimentàries expulsen els pagesos i les pageses del camp, amb la complicitat dels polítics que, per exemple, es neguen fins i tot a discutir si els transgènics han de formar part de la nostra dieta o si cal que vagin assenyalats com a tals, i els donen alternatives de feina amb sou mensual assegurat.

Una d'elles, i no gens menyspreable, és esdevenir mercenaris de la porra, aprendre a obeir ordres del tipus "pegueu-los a les cames!" o "pegueu-los a tot arreu". És evident que no domino el modern llenguatge policial segons el qual una porra per agredir qui et manin s'anomena "defensa", ni ganes, però els policies que em llegiu podeu fer una interessant aportació dient quina frase absurda diu el cap que us mana per passar a pegar algú.

Que algú pegui algú altre ho trobo fastigós, tant si es fa de forma amateur com si qui ho fa és un professional. I que l'agressió es faci per fer callar qui veu com els seus ingressos a partir de la seva feina productiva (treballar se'n deia abans d'això) només coneixen el camí del descens, encara em repugna més. Dissabte 24 d'octubre, a Reus, una protesta pacífica i simbòlica de pagesos ha rebut els cops de porra dels hereus de Veciana. Un cop més, els uniformats arrenglerats amb els rics, alguns segurament repartint cops als seus exveïns un cop han aconseguit fugir del camp.

Realment, aquesta és una notícia molt trista, tan trista que cal saber llegir-la adequadament per no perdre el nord. Esperem que algú demani disculpes (som així de bones persones) i assumeixi culpes (que n’hi ha i no són poques). I entre treball i porra, tingueu clar que l’únic imprescindible és el treball, ara i sempre. I pegar algú altre amb una porra no és cap treball, és una agressió amb violència. I si qui rep té raó, aleshores això ja no té nom.
Re: [Vídeo] Càrregues policials contra els pagesos
25 oct 2009
Al menys IV de Joan Herrera han dit k no recolzaran l'acostament entre els fatxes d CiU i els burgesos d'ERC, en matèria d supressio d limpost d successions als més rics. vaia tarats ... jaja

avancem d'un coi d vegada kap a l'eskerra veritable... a leskerra d lesquerra! dsd baix
Sindicat