Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Video] Declaraciones del cooperante francés en huelga de hambre en solidaridad con el pueblo saharaui
16 oct 2009
Un cooperante francés en huelga de hambre en solidaridad con el pueblo saharaui en los campamentos de refugiados saharauis en Tindouf (Argelia)

Enlace: http://www.vimeo.com/7083072
sàhara 5 027 copiaa.jpg
s enviem l’enllaç d’internet d’aquest vídeo per demanar-vos que en feu la màxima difusió possible a tots aquells mitjans de comunicació, pàgines web, espais o persones que considereu oportuns. Us agrairíem especialment la difusió en els espais francesos, degut a la negació del govern francès a contemplar i atendre aquesta situació, i així lluitar contra el conseqüent silenci que mantenen els mitjans degut a la ignorància del cas.

Es tracta d’un cooperant francès, en Jean François Debargue, que després de 2 anys de treball als campaments de refugiats del Sàhara Occidental ha decidit iniciar una vaga de fam que ja dura una setmana, exactament des del dia 9 d’octubre. Les seves reivindicacions van dirigides al món sencer, i en especial al Govern de França. Lluny de reclamar el reconeixement de la República Àrab Sahrauí Democràtica, simplement busca subratllar la situació límit en què es troba aquest conflicte, així com la violació de drets humans que s’efectua en els territoris ocupats pel govern marroquí, i evitar que aquesta situació que afecta milers de persones en ple desert sahrauí esdevingui crònica i quelcom natural, com comença a semblar a l’escena política internacional després de 34 anys d’exili.

Aquesta acció ha esdevingut la primera vegada a la història, que es conegui, que un cooperant internacional humanitari arriba al punt de realitzar una vaga de fam.



Os enviamos el enlace de Internet de este video para pediros que hagáis la máxima difusión posible a todos aquellos medios de comunicación, páginas Web, espacios o personas que consideréis oportunas. Os agradeceríamos especialmente la difusión en los espacios franceses, debido a la negación del gobierno francés a contemplar y atender esta situación, y así luchar el consiguiente silencio que mantienen los medios debido a la ignorancia del caso.


Se trata de un cooperante francés, Jean François Debargue, que después de 2 años de trabajo en los campamentos de refugiados del Sáhara Occidental ha decidido iniciar una huelga de hambre que ya dura una semana, exactamente des del día 9 de octubre. Sus reivindicaciones van dirigidas al mundo entero, y en especial al Gobierno de Francia. Lejos de reclamar el reconocimiento de la República Árabe Sahrauí Democrática, simplemente busca subrayar la situación límite en que se encuentra este conflicto, así como la violación de derechos humanos que se efectúa en los territorios ocupados por el gobierno marroquí, y evitar que esta situación que afecta a miles de personas en pleno desierto sahrauí llegue a ser crónica y algo natural, como empieza a parecer en la escena política internacional después de 34 años de exilio.


Esta acción se ha convertido en la primera vez en la historia, que se sepa, que un cooperante internacional humanitario llega al extremo de realizar una huelga de hambre.




Nous vous envions cette link d’internet pour vos demander de faire le plus diffusion possible a tous les moyens de communication, webs, ou personnes que vous créions opportuns. Nous vous remercions spécialement la diffusion a les moyens francises, parce que le gouvernement ne veux pas reconnaître cette situation. Avec cette diffusion on va lutter contre le conséquent silence.


Ce c’est le cas d’un coopérant français, Jean François Debargue, que après de deux années de travail dans les champs de refugies sahraouis il a décidé commencer une grève de faim pour dénoncer la situation inostensible des gent que vivent dans les champs. Il a arrêté de manger le 9 d’octobre. Son message c’est pour le tout le monde mais surtout pour le gouvernement français qu’il ne reconnaît pas la violation constant de droits humains dans ces territoires. Il ne demande pas le reconnaissaient de la République Arabe Sahraoui Démocratique, seulement souligner la grave et injuste situation que vivent los refuges depuis 34 années. On ne peut permettre pas que situation de devenir chronique comme il ressemble qu’il va passée maintenant.


Ça c’est la primer fois connue que un coopérant humanitaire internationale arrive sur le point de faire une grève de faim

This work is in the public domain

Comentaris

Cooperante de la cooperación
17 oct 2009
Enmig de milers de Saharauis és l'únic que fa vaga de fam?
Prefereixo l'acció directa i l'autogestió.
Re: [Video] Declaraciones del cooperante francés en huelga de hambre en solidaridad con el pueblo saharaui
17 oct 2009
Per al "anarquista"ves a cagar, boicotejador ignorant, no creec que faguis res de res, nomès donar merda. Mes cercar complementació i menys equivocarse d'enemic imbecil i/o fatcha
Sindicato Sindicat