Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[JCPC] El Govern del PSOE alimenta al feixisme!
15 oct 2009
El passat 12 d'octubre es va celebrar a Toledo una manifestació neofeixista autoritzada per la Subdelegació del Govern, sense cap tipus de trava.

Contra la celebració d'aquesta manifestació s'havien aixecat, dies abans, diverses veus exigint la prohibició de la mateixa per el seu manifest caràcter feixista. Entre elles les del PCPE i els CJC de Toledo que, de manera clara, entre altres coses deien: "... Denunciem aquesta convocatòria i com toledans i toledanes respectuosos i solidaris amb tots els pobles del món, considerem una provocació que el nazi-feixisme hagi escollit la nostra ciutat per les seves expressions xenòfobes. Declarem el nostre suport i solidaritat a tots els pobles del món i avui en particular amb tots aquells que per diverses circumstàncies conviuen amb nosaltres a la ciutat i província de Toledo. Fem una crida a pronunciar-se contra tot tipus de convocatòria que alimenta el racisme i la xenofòbia ... "

No va ser cap sorpresa que, efectivament, el grup de neofeixistes que es van concentrar a la Plaça de Zocodover de Toledo saludaven braç en alt, corejaven consignes racistes i xenòfobes, i intimidaven a les persones que es trobaven en les proximitats amb la seva parafernàlia paramilitar. A fi de comptes el que ve passant en altres ocasions en què aquests subjectes surten al carrer en manada.

El creixement dels grups neonazis -o neofeixistes- és una cosa que coneixem a diari pels diferents mitjans de comunicació. Assassinats, punyalades, pallisses i agressions de tot tipus formen el seu currículum davant la total passivitat dels qui tenen la responsabilitat de controlar aquestes situacions.

Per això, l'autorització de l'esmentada manifestació per part de la Subdelegació del Govern de Toledo és una decisió absolutament inadmissible. I es pot considerar "col.laboració necessària" i "enaltiment del feixisme".

Que en aquesta situació s'organitzés una resposta a aquesta manifestació constitueix un mínim acte de decència per part dels que es van mobilitzar per denunciar aquesta tolerància institucional amb el feixisme.

Però és més greu el desenvolupament dels esdeveniments quan es produeix una col.laboració entre els efectius policials presents en el lloc i els neofeixistes, agredint i perseguint a qui li van col.locar davant.

La policia va protegir als que braç en alt insultaven i cridaven consignes contra els immigrants i altres de caràcter clarament feixista. No es va procedir a identificar a aquests subjectes, sinó que es va perseguir, maltractar i empresonar a qui es van col.locar davant els feixistes.

La Subdelegació del Govern no ha obert diligències de cap mena contra els convocants de la manifestació feixista, mentre que sí que manté detinguts a set joves, entre els quals es troba una militant dels Col • lectius de Joves Comunistes que va ser capturada a molta distància del lloc en que van ocórrer els fets.

El PCPE exigeix la immediata posada en llibertat d'aquesta militant i de les altres persones detingudes. El PCPE exigeix la immediata dimissió del subdelegat del Govern de Toledo i la depuració de responsabilitats per haver col • laborat a la celebració d'una manifestació feixista. En els propers dies el PCPE presentarà una denúncia contra el Subdelegat del Govern per col • laboració i permissivitat amb les bandes feixistes.

El capitalisme sempre té en el feixisme un recurs per anar "més enllà del que les lleis permeten" en la persecució del moviment obrer i revolucionari. La història ho ha demostrat en nombroses ocasions. Ara el govern del PSOE alimenta els cadells feixistes i els entrena per quan els necessiti. Aquesta convocatòria de Toledo, i l'actuació policial que l'ha seguit, és una actuació d'autèntic manual, els feixistes surten al carrer i els que acaben a la presó són els que no admeten aquest tipus de manifestacions al carrer.

Avui cal aixecar un ampli moviment contra aquest ascens del feixisme. Demà serà massa tard. El PCPE i els CJC estarem a primera línia de la lluita contra el feixisme, com sempre ho hem estat els comunistes i les comunistes d'aquest país, ahir a la defensa de la II República, i avui en tot lloc en què el feixisme tracti d' aixecar la seva parafernàlia contra els pobles i contra la humanitat.

Carmelo Suárez. Secretari General del PCPE

Emma Esplà. Secretària General dels CJC
Mira també:
http://www.comunistes.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat