Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
COS: Comunicat davant l'assalt de la seu de LAB a Donostia
14 oct 2009
Davant dels gravíssims fets ocorreguts ahir al vespre, en els quals, les forces d'ocupació espanyoles assaltaren la seu del sindicat abertzale LAB a Donostia, detenint a diversos militants d'aquest sindicat i de l'esquerra independentista basca, des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, manifestem públicament:
logo_cos_pt.jpg
1- El nostre suport i solidaritat envers les companyes i companys de LAB, davant d'aquesta nova escalada repressiva espanyola, que ara ja, i de forma descarada, ataca directament a una de les principals organitzacions de la classe treballadora basca.

2- El nostre suport i solidaritat amb les persones deteses, militants independentistes i socialistes, i representats legítims de la classe treballadora basca, pel "delicte" de pensar i voler actuar políticament en "democràcia".

3- El nostre rebuig i vergonya davant d'aquesta miserable actuació, en "horari de màxima audiència", que només demostra el tarannà "espectacular" del govern "socialista" espanyol, i no deixa de ser un nou intent per distreure l'atenció pública dels veritables problemes socials que patim actualment el conjunt dels pobles treballadors ocupats per l'estat espanyol: la Crisi Capitalista, en forma d'atur, EROs, manca d'inversions, diners per als rics i misèria per les persones treballadores.

4- El nostre rebuig, vergonya i fàstic davant del silenci còmplice dels sindicats espanyolistes "majoritaris", que a canvi de les subvencions de centenars i milers de milions d'euros de l'estat i les administracions públiques, fruit del nostre treball; deixen fer a l'estat i faciliten l'explotació de la nostra classe i de tots els pobles ocupats per l'estat.

5- El nostre rebuig i vergonya davant del fet aclaridor de l'empresonament d'aquestes persones honestes i treballadores, mentre milers de buròcrates i "professionals" de les diferents patronals, del PsoE, del PP, de CCOO i d'UGT, s'omplen les butxaques amb els diners fruit del nostre esforç, continuen permetent la xacra del terrorisme patronal en forma de morts als llocs de treball i obres faraòniques, mentre no fan més que dir que no hi ha diners per les persones treballadores.

6- En definitiva, denunciem aquesta nova onada repressiva que només intenta "reforçar" la posició de l'estat espanyol i del govern "socialista" espanyol, malgrat la lluita de les treballadores i dels pobles pel seu alliberament... I molt especialment a CCOO i a UGT pel seu actiu silenci, amb la intenció clara de provar de treure's de sobre a una organització sindical combativa, i d'honestedat i compromís immacul·lats, com és LAB, davant de noves possibles vagues generals a Euskal Herria que només fan que aflebir la seva ja precària situació en aquest país.

La solidaritat és la tendresa dels pobles!!
Contra la repressió espanyolista, contra el mal govern i contra la crisi capitalista...
Lluita i solidaritat de classe, nacional i internacionalista!!
Mira també:
http://www.sindicatcos.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: COS: Comunicat davant l'assalt de la seu de LAB a Donostia
14 oct 2009
Esto raya el Estado de sitio,camuflado...ya se han qutitado la careta los muy cobardes fascistas. Estamos ante la nueva puerta de la verguenza(pasos atrás: (¡QUE SE ENTERE EL MUNDO!!), española...debemos hacer público en otro estados, paises la maniobra(EL CERCO, que se está estrechando en este país: QUIEN VA SER SER LA/EL SIGUIENTE¿?
" Nuestra mejor arma es la maquina de escrbir".
Vinga.
Exportemos datos sobre esta situació...O ke¿?
salut
Re: COS: Comunicat davant l'assalt de la seu de LAB a Donostia
14 oct 2009
"Alto alto":hay que organizarlo..." mis queridos amigoslos...
salut companys!!
jpa¿:)
3456
madr?¿
...
Re: COS: Comunicat davant l'assalt de la seu de LAB a Donostia
14 oct 2009
la solidaridad es la ternura de los pueblos!!

www.kaosenlared.net
Re: COS: Comunicat davant l'assalt de la seu de LAB a Donostia
14 oct 2009
España es Represión
Garzón es Torquemada
KOS:ostia!!
14 oct 2009
España es:
FASCISMO I TOT EL QUE COMPORTA, ignorancia, masclsime, intolerancia, ignorancia,despotisme,casposis(dcaspos) i un llarguísim etsetra...
...
Mes...
:)
Re: COS: Comunicat davant l'assalt de la seu de LAB a Donostia
14 oct 2009
España és grip A també.
Re: COS: Comunicat davant l'assalt de la seu de LAB a Donostia
14 oct 2009
http://ca.wikipedia.org/wiki/Grip_espanyola
La Intersindical-CSC davant les detencions d'independentistes bascos i l'escorcoll de la seu de LAB
14 oct 2009
Des de la tarda d’ahir, la Policia espanyola està protagonitzant un nou cop contra l’independentisme polític basc. Ordenat pel jutge Baltasar Garzon, diversos membres dels cossos policials de l’estat van entrar ahir a la tarda a la seu central del sindicat abertzale LAB, on van detenir quatre membres de l’esquerra independentista basca, entre els quals Arnaldo Otegi, que han estat acusats de ser “la nova cúpula de Batasuna”. De la mateixa manera, la Policia ha identificat tothom que es trobava a les instal·lacions del sindicat, han retingut els seus treballadors i treballadores en una habitació, durant una hora i mitja, i han detingut també l’exsecretari general de LAB, Rafa Díez, el qual es trobava parlant amb altres sindicalistes. Igualment, cinc persones més vinculades a l’esquerra abertzale han estat detingudes i traslladades a Madrid durant aquesta operació.

Des de la Intersindical-CSC, entenem que aquesta acció tan sols és un altre exemple de la manca de qualitat democràtica de l’Estat espanyol, en una aplicació més de la Llei de Partits, ja que amb ella es pretén criminalitzar una iniciativa que el mateix Otegi havia defensat que havia de “distanciar-se de la violència” i optar definitivament per “la via política”. Igualment, malgrat que la Policia espanyola comunicà que aquesta no era una operació contra LAB, el fet que s’hagi organitzat tota la teatralitat mediàtica a la seu central del sindicat abertzale, així com que s’hagin escorcollat diverses de les seves seus, ens fan témer que aquesta pugui ser la primera de les passes per tal de criminalitzar un sindicat que fins ara no s’havien atrevit a qüestionar.

Si això es confirma, suposaria una clau de volta més en la política repressiva de l’Estat espanyol, amb l’agreujant que aquesta vegada l’organització atacada seria un sindicat amb 35 anys d’història i que representa prop del 16% de la classe treballadora basca. No és d’estranyar que LAB sigui de moment una de les poques organitzacions de l’esquerra abertzale encara legals, ja que el seu històric paper en la defensa dels drets laborals, la transformació social i l’alliberament nacional al País Basc, així com la seva condició de sindicat majoritari, el feien gaudir d’una legitimitat i una implantació social que el feien gairebé intocable. Igualment, a nivell global, LAB ha tingut un paper cabdal a l’hora d’internacionalitzar no només la realitat sindical basca, sinó també la d’altres nacions sense estat, participant en la creació de la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat o obrint la porta a altres organitzacions similars a la Federació Sindical Mundial, dues aventures en les quals la Intersindical-CSC també s’hi ha afegit. Per aquests motius, si es confirma que aquest procés pot ser el primer pas de cara a qüestionar LAB, això suposaria un atac greu no només a la democràcia i a la sobirania basca, sinó també a un model de sindicalisme que no s’arruga davant el poder, el govern autonòmic o la patronal i que defensa amb contundència un gruix important de la classe treballadora del país.

En tot cas, les detencions ahir d’aquells/es líders de l’esquerra abertzale que més apostaven per una solució dialogada per al conflicte, poc després que es denunciés el possible assassinat i enterrament clandestí de Jon Anza, per part de la policia espanyola, també demostren que l’Estat espanyol se sent més còmode quan l’independentisme basc es mou per la via armada, ja que la resposta repressiva és més digerible, que quan decideix optar per la via del diàleg i la participació electoral, on els arguments de Madrid s’acaben.

Així, doncs, des de la Intersindical-CSC, reclamem que s’alliberin immediatament les persones detingudes, que es respecti el sindicat LAB, que no pateixi cap procés de criminalització, que es derogui la Llei de Partits i, sobretot, que s’acabi amb la via policial com a única solució possible per encarar el conflicte basc, ja que, com a conflicte polític, aquest tan sols es pot resoldre des del ple exercici de la democràcia i el dret a l’autodeterminació.

www.intersindical-csc.cat
Re: COS: Comunicat davant l'assalt de la seu de LAB a Donostia
16 oct 2009
El peligro de la represión no es la represión en sí, sino la falta de solidaridad. Más ternura o más cabreo!!!
Sindicat Terrassa