Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Valencia: Miles de personas marcharon pese a la provocación ultraderechista y la presión policial
10 oct 2009
La Delegación de Gobierno autorizó cerca de la manifestación del 9 de Octubre un acto del grupo ultraderechista GAV. La Haine entrevistó a un portavoz de Maulets y Endavant.
nopodran.jpg
kontranosotrasno....jpg
3marxa.jpg
Milers de persones van marxar malgrat la provocació de la ultradreta i la pressió policial
La Delegació de Govern va autoritzar prop de la manifestació del 9 d'Octubre un acte del grup d'ultradreta GAV. La Haine va entrevistar a un portaveu de Maulets i Endavant

Prop de 5000 persones, segons han declarat a la premsa les organitzacions convocants, participaren ahir en la manifestació del 9 d'Octubre, que per part dels partits i sindicats tradicionals significa reivindicar la Comunitat Autònoma de València així com a figura de Jaume I.

La marxa va començar a la Plaça San Agustí i va recórrer els carrers Xàtiva i Colon fins a arribar a la Plaça Amèrica. La pancarta principal portava per lema "País Valencià sí, treball digne, drets socials".

Per la seua banda, les organitzacions Endavant i Maulets van dur un bloc propi diferenciat i precedit per la pancarta "cap a la unitat popular per la independència i el socialisme". Al principi de la marxa va ser cremada una caixa de cartró amb diferents cares: la del Rei, del PP, PSOE, Sarkozy, Rajoy i Zapatero, entre altres.

Un portaveu d'aquestes dues organitzacions va declarar a La Haine que "la manifestació de hui l'ha organitzat la 'Comissió 9 d'Octubre', que integra a nombroses organitzacions, però dintre d'aquesta mobilització nosaltres com a Endavant i Maulets hem fet un bloc propi i separat. El que busquem amb això és que es visibilitze que existeix una esquerra independentista que no reivindica la figura de Jaume I, sinó la catalanitat de València i que aposta per un projecte polític diferent al dels partits. Per sort podem dir que el bloc més nombrós ha sigut el nostre perquè la gent jove sol vindre amb nosaltres".

Provocació de l'extrema dreta i pressió policial

Inesperadament, la Delegació de Govern havia autoritzat per al mateix 9 d'octubre i a la mateixa hora una concentració del col·lectiu d'ultradreta "Grup d'Acció Valencianista" a escassos 100 metres del final de la manifestació principal.

El portaveu d'Endavant i Maulets va ressaltar a La Haine que "hi ha hagut molta presència policial perquè l'extrema dreta en València convocava just on nosaltres normalment acabem la manifestació i hem passat 20 metros prop seu. No ha passat res, quatre provocacions i res més, però aquest fet ha provocat que molta policia i helicòpters estigueren rondant per la manifestació. Una vegada més, el PSOE mostra de quin costat està i quins són els seus interessos; l'extrema dreta continua amb la impunitat i a nosaltres ens envien a la policia. El Grup d'Acció Valencianista és l'extrema dreta autòctona d'aquí, per això hem dit públicament que qualsevol cosa que pogués passar hui és responsabilitat de la Delegació de Govern perquè havien permès aquesta concentració. Curiosament, el nostre bloc ha sigut l'únic que ha anat escoltat per la policia".

...

La Plataforma.net

Fotos de La Plataforma

(*"...no podrán!!")

This work is in the public domain

Comentaris

El noi aques d Bla.ver.la¿? (?!)
10 oct 2009
marxa3_9.jpg
No te mes importancia:)
Re: Valencia: Miles de personas marcharon pese a la provocación ultraderechista y la presión policial
10 oct 2009
com?
Re: Valencia: Miles de personas marcharon pese a la provocación ultraderechista y la presión policial
10 oct 2009
Visca la cheka!

Per 100 milions més de víctimes, collons!

Visca el socialisme!

PER LA PAU, MATEM-LOS.
Re: Valencia: Miles de personas marcharon pese a la provocación ultraderechista y la presión policial
10 oct 2009
Enllaç a un article de Bakunin on defensa el socialisme:

http://www.theyliewedie.org/ressources/biblio/es/Bakunin_Mijail_-_Social
Re: Valencia: Miles de personas marcharon pese a la provocación ultraderechista y la presión policial
10 oct 2009
maulets i endavant han fet seva la reial senyera com el Bloc?
Sindicat