Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Presentació a València del llibre Grupo Armado
04 oct 2009
El proper dijous 8 d’Octubre l’Assemblea de l’Horta d’Endavant (OSAN) ha organitzat una xerrada de Tomàs Pellicer (autor del llibre Grupo Armado). L’acte tindrà lloc a les 19h a la llibreria-associativa Sahiri de València (C/ Danses 5, darrere de la Llotja).
petitcartell.jpg
El 27 de Setembre de 1975 els guerrillers antifeixistes José Luís Sánchez-Bravo, Xose Humberto Baena, Ramón Garcia, Jon Paredes “Txiki” i Anjel Otaegi eren afussellats, eren els últims executats en vida del dictador. Per tal de recordar-los i per fer memòria de la lluita clandestina contra el feixisme franquista, l’Assemblea d’Endavant de l’Horta ha organitzat una xerrada el proper dijous 8 d’Octubre. Parlarà Tomàs Pellicer, exmilitant del Front Revolucionari Antifeixista Patriòtic (FRAP) i company de militància de Sánchez-Bravo, Baena i Garcia. El llibre Grupo Armado és una memòria antifeixista de la Transició i parla de la seua experiència com a membre d’un escamot del FRAP. L’obra està centrada en el període de 1976 a 1980 aproximadament, i parla de les pròpies vivències de Tomàs Pellicer en la clandestinitat, de les tortures que hagué de patir després de la seua detenció (la barra, el quiròfan i altres) i de la presó on estigué tancat fins el 1980.

    El llibre autoeditat per Tomàs Pellicer, es pot adquirir per 10 euros a Sahiri i també es pot trobar en format PDF http://www.tpellicer.com/.

    A continuació podeu llegir algunes de les reflexions i articles sobre la lluita antifeixista dels anys 1970 publicats per Tomàs Pellicer a www.kaosenlared.net.

http://www.kaosenlared.net/noticia/septiembre-75-disparos-salida-monarqu

http://www.kaosenlared.net/noticia/pequeno-diario-clandestinidad-agosto-
Mira també:
http://www.endavant.org
http://www.sahiri.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presentació a València del llibre Grupo Armado
04 oct 2009
Tal vez viento sea y con viento me vaya. Se me ocurre algo... podiais hacer eso, (bueno, ya lo habiais hecho de otra forma...)FUSILARME. Darme el paseillo(como a mi abuelito)y ya está, se acabó el inutil este.
db:)
Kpap¿?:)
"En mi pueblo
sin pretensión
tengo mala reputación...":)
Re: Presentació a València del llibre Grupo Armado
04 oct 2009
Aquest acte es autoconsum del mes bestia.
Re: Presentació a València del llibre Grupo Armado
04 oct 2009
Clar, per això parla un vell combatent antifeixista i republicà com Tomàs Pellicer; ho organitza Endavant -organització independentista i socialista- en la Sahiri -una llibreria d'ampla trajectòria llibertària. És evident que aquest acte és el paradigma de la no-relació intergeneracional i el tancament i sectarisme ideològic.
Re: Presentació a València del llibre Grupo Armado
04 oct 2009
Doncs a mi em sembla un acte d'autoconum, sobre un tema molt respectable però que no veig en que ens fa avançar en la independència i el socialisme. Crec que es tracta de mitificar l'ús de la violència política sense saber llegir la realitat política del país i dels moments històrics.

El cartell ho diu tot, actes d'autoconsum per evitar arribar al poble i semblar una colla de majaresi no opcions polítiques serioses amb respostes per allò que preocupa a la gent.

En fi, poc propi d'una suposada organització estratègica...
Re: Presentació a València del llibre Grupo Armado
04 oct 2009
Bé, tontet, només dir-te -per a la teua informació- que el cartell és símplement la portada del llibre que es presenta. Per tota la resta i per les teues tonteries, cap comentari
Re: Presentació a València del llibre Grupo Armado
05 oct 2009
Insultar i desqualificar és més fàcil que argumentar no? Enrocar-nos en les nostres posturetes és més fàcil que replantejar-nos el que estem fent, oi?

Qué més dona que el cartell siga la portada del llibre i l'altre haja comés un error. El cartell, el tema i tot no s'acosta a la realitat dels problemes que assetjen hui en dia el País Valencià, ni ha d'interessar el més mínim a ningu que no estiga ja interessat. Això és tot, i d'això jo en dic autoconsum. I no sóc el mateix tontet de dalt.

Així que ja et dic, company, millor replantejar-se les coses per veure com fer-ho millor, que no pas insultar i desqualificar.

Salut
Re: Presentació a València del llibre Grupo Armado
05 oct 2009
El tontet te rao: Som una colla de majares! pero, i que?
Re: Presentació a València del llibre Grupo Armado
05 oct 2009
Mantenir la memòria del passat recent és Autoconsum? La curiositat històrica ho és? Una presentació d'un llibre no s'hauria de fer perquè no va encaminada a la consecució immediata de la independència i el socialisme, o del favor de les masses? Es pot ser més curt de mires?

Pensava que els anarquistes ens endúiem la palma quant a estupidesa ultrapurista es tracta, però veig que els indepes també teniu elements d'aquesta mena.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more