Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
STOP espeuclació equip de govern PSC-ICV-EUiA a L'H
01 oct 2009
SOS CAN TRABAL.jpg
Salvem l'última zona agrícola de L' Hospitalet

This work is in the public domain

Comentaris

Notícia d'EUiA L'Hospitalet en defensa de Cal Trabal
01 oct 2009
Cal anar en compte amb els titulars precipitats...


Defensem Cal Trabal, l’ultima zona verda de L’Hospitalet

21Ago09


El grup QUADIS ha presentat un projecte a l’Ajuntament per edificar a l’últim espai verd que queda a la ciutat. Es tracta de la zona coneguda com a Cal Trabal, situada entre el carrer Feixa Llarga, la carretera del mig i la ronda de Dalt, just abans d’arribar al riu Llobregat i al costat de l’Hospital de Bellvitge.

Aquesta zona, és a més a més, l’últim vestigi del passat agrícola de l’Hospitalet, forma part del nostre petit patrimoni històric i paisatgístic i té un interès mediambiental considerable, en ser l’únic espai no urbanitzat de la ciutat.

Segons hem pogut saber, el projecte preveu requalificar pràcticament la meitat de les quasi 40 hectàrees de zona verda (l’equivalent a 40 camps de futbol) per a construir més edificis. En concret, 8 torres de 14 plantes, un hotel, un concessionari de cotxes i naus industrials.

Com a compensació el grup immobiliari cediria unes 20 hectàrees a l’Ajuntament per fer un parc i restauraria les tres masies de la zona. Si s’aprovés aquest projecte, L’Hospitalet perdria una quantitat encara indeterminada de zona verda, que podria oscil·lar entre les 7 i les 13 hectàrees de zona verda, que anirien a parar al municipi veí del Prat.

EUIA ha mostrat el seu total desacord amb el projecte i ha instat al PSC, com a soci majoritari del govern, a ser valent I no cedir a les pressions del grup promotor. En paraules del nostre coordinador i regidor de medi ambient i sostenibilitat, Alfonso Salmerón, “L’Hospitalet, que és de les ciutats més denses i amb menys espais verds de tota Europa, no pot perdre ni un metre quadrat de zona verda”.

D’altra banda, continua Salmerón, “proposem un Pla Especial urbanístic per tota aquella zona, a nord i sud de la Gran Via, que afectaria quasi 200 hectàrees i que hauria de fer compatible els usos econòmics, residencials i de lleure, amb el manteniment i la recuperació del projecte originari de Parc Agrari, com han fet municipis veïns com El Prat, Sant Boi o Viladecans.”


Notícia disponible a http://euialh.wordpress.com/2009/08/21/defensem-cal-trabal-lultima-zona-/

Més informació: http://www.euialh.cat/
Sindicat Terrassa